Muzycy Pearl Jam postanowili najwyraźniej skupić się na samodzielnych poczynaniach. Najpierw basista Jeff Ament, a teraz gitarzysta zespołu, Stone Gossard, zapowiedział solowy projekt.
Artysta opublikował na razie jeden utwór. Piosenka nosi tytuł "Your Flames" i w wersji cyfrowej można ją kupić z oficjalnej strony Pearl Jam. Nagranie dostępne jest w sekcji "the music" zarówno w wersji studyjnej, jak i koncertowej. Gossard w dziale "video" zamieścił również klip do utworu. Kolejne propozycje twórca zaprezentuje 24 września i 1 października br.
We wrześniu 2001 roku Gossard wydał longplay zatytułowany "Bayleaf". Kilku fragmentów dzieła można posłuchać na profilu MySpace gitarzysty.
Bayleaf podobał mi się a zwłaszcza Unhand me.
Pozatym nie ma jeszcze tematu o kamieniu,jednym ze zdolniejszych kompozytorów muzyki rockowej i autorowi rifu do/piosenki Alive
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Wspomniane "Your flames" w wersji na żywo,ale w studio.
Info z jutjuba:
Stone Gossard and friends perform "Your Flames" this past week. "Your Flames" is from Stone's upcoming solo CD and we will be featuring a new track every week. Stone will be performing in support of Timberland's "Dig It" events. Visit earthkeeper.com for more details.
Bass Kieth Lowe
Piano and Bass Clarinet Hans Teuber
Vocals and Acoustic guitar stone
Vocals Barbara Ireland
Recorded by Barrett Jones
Directed, cinematography, editing by
Josh Taft and Tadd Sackville-west
Gdy Stone zaczyna spiewać od razu przyszedł mi na myśl Dylan.Piosenka zachęca mnie do albumu Stone'a i jest duzo fajniejsza niż całokształt Amenta jak narazie dla mnie
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
To sie chłopaki zabrali za solową twórczosc.tylko mam nadzieje ze to nie zaszkodzi w pracy nad nowym albumem Pearl Jam.Kawałek dobry,jak tak będzie wyglądac cała płyta,to nie ma sie o co martwic.
Można dodac jeszcze Don't Gimme No Lip,Fatal,Brothera z Losta i Life Wasted,Parachutes i Wasted Reprise z albumu z niebieską okladka i odjąc Faithull,bo to majka.Oczywiscie mowa tu o kawalkach zrobionych samemu
Wysłany: 2009-07-10, 14:54
wikipedia napisał/a:
Since 1972 is the second solo album by California based drummer Josh Freese.
Freese released the album via his website on March 24. It will be available on wider release from April 14th.
(...)Other packages include crazy golfing and a nefarious trip to Tijuana and call on the services of many of Josh's celebrity buddies such as Twiggy Ramirez (NIN and Marilyn Manson), Stone Gossard (Pearl Jam), Mark Mothersbaugh (Devo) and Maynard James Keenan (Tool).
z opisu zapowiadało się coś ciekawego, niestety? wyszło im dziwne coś - typowoamerykańskiostatnichczasówpunkrock[wnajgorszymtegosłowaznaczeniu]zdomieszkiempopu, mi się nie podoba, osobiście odradzam. ;)
Dziergając dziś w necie troszeczkę, dopatrzyłem się tu i ówdzie tegoż numeru... ??? ;) i spodobało mi się to wykonanie. Polecam, jest świetne! Jak to mawiał Kubuś Puchatek "miodzio"
Fajnie by było, gdyby tak Stone wyskoczył w Polsce na Openerze
Totalny szok :)
Pearl Jam - Don't Gimme No Lip (E. Rutherford '06)
"Stone in the yard... this is Grunge... this is psychedelic... "
_________________ "życie to inteligentna wieża, do której klucz posiadają wyłącznie najmądrzejsi. nieporozumienie jest gorsze od głupoty." WYBIERAM TYLKO TO, CO NAJLEPSZE - T.B.S - D.R.P - NIE MASZ WYBORU? WYBIERZ NAJLEPSZYCH!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum