Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Mtv unplugged - co się stało z wyciętymi fragmentami
Autor Wiadomość
cropec 
Godsmaked

Wysłany: 2007-05-08, 14:53   Mtv unplugged - co się stało z wyciętymi fragmentami

Wszyscy sie zachwycają koncertem unplugged, ale ile razy ogladam/slucham to nagranie to sie zastanawiam, co sie stalo z fragmentami ktorych nie ma i czemu je usunięto? Posiadam wersje najbardziej niepociętą, ale nadal nie ma "something in the way" i "oh me", a także większych przerw miedzy utworami. Czy ktoś ma kompletną wersje koncertu ew informacje co sie stalo z usunietymi fragmentami i czemu ich nie ma?

Crock 
Red Devil!

Wysłany: 2007-05-08, 15:14   

cropec napisał/a:
Czy ktoś ma kompletną wersje koncertu

Nikt nie będzie miał, bo koncert wydany jest przez Mtv i tylko oni mają 'surowy materiał' :]

A jeśli chodzi o Oh Me i Something in the Way... nie mam pojęcia czemu zostały wycięte. Krązy plotka, ze Kurt nie chciał wystąpić jesli nie dostanie hery :roll: Może mu coś odwalało po tej heroinie akurat przy tych piosenkach (robił głupie miny? nie wiem) i je wycięto ;]
Takie skromne przypuszczenia.

Pozdrawiam.

cropec 
Godsmaked

Wysłany: 2007-05-08, 15:25   

Crock napisał/a:
Nikt nie będzie miał, bo koncert wydany jest przez Mtv i tylko oni mają 'surowy materiał' :]
z IPNu sa wycieki to z MTV tez moglyby być :]

Crock napisał/a:
Może mu coś odwalało po tej heroinie akurat przy tych piosenkach (robił głupie miny? nie wiem) i je wycięto ;]
predzej MTV nie chciało puscic nacpanego muzyka w swiat:P

Crock 
Red Devil!

Wysłany: 2007-05-08, 15:29   

cropec napisał/a:
predzej MTV nie chciało puscic nacpanego muzyka w swiat:P

Jesli ta plotka to prawda, to on był nacpany cały koncert, a jednak go wydali ;-) Wiec na tych dwoch utworach musial sie zachowywac 'inaczej' ;)

cropec 
Godsmaked

Wysłany: 2007-05-08, 15:32   

Crock napisał/a:
robiił głupie miny? nie wiem)

Crock napisał/a:
Wiec na tych dwoch utworach musial sie zachowywac 'inaczej' ;)

na plycie nie slychac zeby robil wyjatkowo dziwne rzeczy. A mimika? raczej Cobain nie byl typem czlowieka ktoremu jakos specjalnie zalezalo na wygladzie;]

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2007-05-08, 16:56   

Ludu...wpiszcie w emulu Nirvana Unplugged i zaznaczcie video.Potem kliknijcie ściągaj na wersję podpisaną Uncut i po sprawie.

Tam jest niepocięte bo video i widac.Min innymi Kurt parodiuje słit holm alabama,opowiada,że nie zagrają Dumb i poly po sobie bo to identyczne piosenki,pyta czy sa jakieś życzenia.Króciutko próbują Slivera i In bloom...Kurt mówi..."How to play in bloom".Novoselic mówi play Jeremy a ktos krzyczy Rape mi.Cobain odpowiada,że MTV nie było by zadowolone gdyby to zagrali...najklepsze jest przed "where did you..." Krzyczą ludzie Sliver a Cobain:

"Fuck you all,this is the last song of the evening"

Pozdr
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Agrafka 
koniu

Wysłany: 2007-05-08, 17:17   

Dokładnie, Jamik ma racje ja sobie zassałam z netu właśnie video i było tam dosłownie wszystko od a do z... były tam tez pokazane przerwy jak np. Kurt coś tam czytał czy palił papierosa i inne takie :mrgreen: oczywiście nie żebym się tym jarała tylko tak pisze ;-)

cropec 
Godsmaked

Wysłany: 2007-05-08, 19:22   

JAMik napisał/a:
Ludu...wpiszcie w emulu Nirvana Unplugged i zaznaczcie video.Potem kliknijcie ściągaj na wersję podpisaną Uncut i po sprawie.

ok...skoro istniej to fajnie...ja do tej pory widzialem tylko i wylacznie pociete wersje;/

[edit]

Nie wiem czy sie coś zmieniło przez te lata od kąd sciagalem koncert, ale tym razem jednak znajduje wersje uncut xD

rude and grunge 
arwenkowa

Wysłany: 2007-06-19, 13:23   

na youtube tez są te wycięte fragmenty :p gdyby je dołączyli to zniknęłaby nostalgia i patos tego koncertu :p

Baho 

Wysłany: 2007-06-26, 23:06   

heh tez sie zastanawialem czemu pocieli ten koncert i chcialem zobaczyć w całości dzieki JAMik :D

trevor 
in your mind

Wysłany: 2007-07-04, 02:21   

A ja mam "surowy materiał" , bardzo słaba jakość ale sa wszystkie przerwy no i "Oh me" i "Something in the Way" :)
----------------------

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2007-12-05, 17:51   

Chyba dobry temat by tu napisac o tym.5 października ukazało się po 14 latach DVD Nirvany z Unplugged dla MTV.Filmik zawiera cały koncert plus rarytasy z próby dźwięku ;-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

arafatka 

Wysłany: 2007-12-24, 12:42   

mam owe DVD i musze powiedzieć, że to przerost formy nad treścią. Bo generalnie wszytsko ładnie pięknie wydane, aczkolwiek o wiele lepsze filmiki o NIrvanie mozemy znalexc na youtubie. Poza tym trwa on 15 minut. Koncert jest cały, bardzo fajny zresztą, ale miałam wersję ściągnieta i jakoś tak... fajniej sie oglądało.
Dodatkowo na dvd jest fragment, a w zasadzie fragmencik próby która odbyła sie dzien przed koncertem w studio Mtv.
Generalnie polecam, ale nie wiem czy warto wydawać kase jeśli ktoś ma dvd unplugged wydane parenaście lat temu ;)

szczota 

Wysłany: 2007-12-25, 12:07   

ej ludzie ;) ja mam kompeta :-o ale szpan...... i nawet w dobrej kopii ;) chce ktoś kupić ? :roll: żartuje ;-) koncert świetny

Lua 

Wysłany: 2008-02-01, 10:53   

a wie ktoś czy da się całość ściągnąć z neta i ma może linka do jakieś dobrej wersji?
jeśli tak byłabym wdzięczna za podanie :)

Odpowiedz do tematu