Wysłany: 2007-05-08, 14:53 Mtv unplugged - co się stało z wyciętymi fragmentami
Wszyscy sie zachwycają koncertem unplugged, ale ile razy ogladam/slucham to nagranie to sie zastanawiam, co sie stalo z fragmentami ktorych nie ma i czemu je usunięto? Posiadam wersje najbardziej niepociętą, ale nadal nie ma "something in the way" i "oh me", a także większych przerw miedzy utworami. Czy ktoś ma kompletną wersje koncertu ew informacje co sie stalo z usunietymi fragmentami i czemu ich nie ma?
_________________ ...Sit and drink Pennyroyal Tea...
Nikt nie będzie miał, bo koncert wydany jest przez Mtv i tylko oni mają 'surowy materiał' :]
A jeśli chodzi o Oh Me i Something in the Way... nie mam pojęcia czemu zostały wycięte. Krązy plotka, ze Kurt nie chciał wystąpić jesli nie dostanie hery Może mu coś odwalało po tej heroinie akurat przy tych piosenkach (robił głupie miny? nie wiem) i je wycięto ;]
Takie skromne przypuszczenia.
Pozdrawiam.
_________________ "Smiejecie sie, ze jestem inny. A ja smieje sie z was, bo wszyscy jestescie tacy sami"
Wiec na tych dwoch utworach musial sie zachowywac 'inaczej' ;)
na plycie nie slychac zeby robil wyjatkowo dziwne rzeczy. A mimika? raczej Cobain nie byl typem czlowieka ktoremu jakos specjalnie zalezalo na wygladzie;]
_________________ ...Sit and drink Pennyroyal Tea...
Ludu...wpiszcie w emulu Nirvana Unplugged i zaznaczcie video.Potem kliknijcie ściągaj na wersję podpisaną Uncut i po sprawie.
Tam jest niepocięte bo video i widac.Min innymi Kurt parodiuje słit holm alabama,opowiada,że nie zagrają Dumb i poly po sobie bo to identyczne piosenki,pyta czy sa jakieś życzenia.Króciutko próbują Slivera i In bloom...Kurt mówi..."How to play in bloom".Novoselic mówi play Jeremy a ktos krzyczy Rape mi.Cobain odpowiada,że MTV nie było by zadowolone gdyby to zagrali...najklepsze jest przed "where did you..." Krzyczą ludzie Sliver a Cobain:
"Fuck you all,this is the last song of the evening"
Pozdr
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Wysłany: 2007-05-08, 17:17
Dokładnie, Jamik ma racje ja sobie zassałam z netu właśnie video i było tam dosłownie wszystko od a do z... były tam tez pokazane przerwy jak np. Kurt coś tam czytał czy palił papierosa i inne takie oczywiście nie żebym się tym jarała tylko tak pisze
Chyba dobry temat by tu napisac o tym.5 października ukazało się po 14 latach DVD Nirvany z Unplugged dla MTV.Filmik zawiera cały koncert plus rarytasy z próby dźwięku
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Wysłany: 2007-12-24, 12:42
mam owe DVD i musze powiedzieć, że to przerost formy nad treścią. Bo generalnie wszytsko ładnie pięknie wydane, aczkolwiek o wiele lepsze filmiki o NIrvanie mozemy znalexc na youtubie. Poza tym trwa on 15 minut. Koncert jest cały, bardzo fajny zresztą, ale miałam wersję ściągnieta i jakoś tak... fajniej sie oglądało.
Dodatkowo na dvd jest fragment, a w zasadzie fragmencik próby która odbyła sie dzien przed koncertem w studio Mtv.
Generalnie polecam, ale nie wiem czy warto wydawać kase jeśli ktoś ma dvd unplugged wydane parenaście lat temu ;)
_________________ "Po co mam czas tracić na mówienie do ściany - ściana i tak zawsze swoje wie...'
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum