Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Krzywo i nie brzmi. Ale za to nie stroi :D
Autor Wiadomość
stipe 
kaleka

Wysłany: 2009-01-05, 20:55   Krzywo i nie brzmi. Ale za to nie stroi :D

Nudzi mi się to zapodaję trochę swojego stuffu. Same pomysły kawałków, nie mam nastroju na wykończenie. Może kiedyś ;)

Evening Moon
Sky
Huh, Frank
Side Mirror
Leaves

Nic wielkiego, ot parę nutek ;) Mam nadzieję, że nikt nie będzie żałował czasu poświęconego na tę "tfÓrczość" <lol>

Chainer 
PrzebŻydły

Wysłany: 2009-01-05, 21:02   

Fajne. Jakiego programu uzywasz? Czy może nagrywałeś to z kapelką.?
Fajnie brzmi, ale zbyt polskopopowe ;]

stipe 
kaleka

Wysłany: 2009-01-05, 21:10   

Polsko ? Nie wiem, mało polskiej muzy słucham. Popowe ? Jak najbardziej, takie zamierzenie :)

Gitary nagrywane przez Toneporta GX (oprócz Huh Frank, tu masz akustyka za 150 zeta nagrywanego majkiem Manty za 6 zł ;p) (magiczne cudeńko, do homerecordingu każdemu polecam). Perka to FPC z Fruity Loopsa, do tego od pyty efektów. Bass różnie. Czasem Boo Bass z FL czasem bass z Cakewalka.

Chainer 
PrzebŻydły

Wysłany: 2009-01-05, 21:23   

No.. tez się bawiłem swego czasu w takie rzeczy, bo i satysfakcja jest jak sobie człowiek skomponuje wsyzstko do kupy.
Jednak to wszystko pracochłonne jest, bo np. opanowanie Cubase'a wymaga czasu..a da się na tym zrobić wiele cudeniek .

Mimo to fajnie, a skoro założenie takie miało byc, to widac i dla innych słyszalne..znaczy się jest dobrze. ;)

stipe 
kaleka

Wysłany: 2009-01-06, 20:11   

O tak, satysfakcja jest :)
Moim zdaniem Cubase to za dużo na domowe nagrywanie. Fruity Loops+jakiś prog do nagrywania (np Cool Edit Pro) i jest ok. Oba programy są intuicyjne i ogarnięcie podstawowych opcji to bułka z masłem.

pustak 

Wysłany: 2009-01-09, 21:29   

stiper fajne... :) wszytko to takie Gawlińskie??? ;)= Tak czy owak mi się podoba, nawet nie wiem co? no ale się podoba... Numer 1 czyli "evening moon"jest całkiem, całkiem ok! uwierz, mówię w tym momencie prawdę ;)= szkoda że taki krótki :( ... Chyba też spróbuję kiedyś zapodać sobie jakiś automat perkusyjny i hmmm.... kto wie??? :) Życzę Ci milej pracy w dalszym tworzeniu, bo tacy jak ty mają wiarę w lepsze jutro??? hm... ;)=

edyta:

...i zmień ten smętny AVATAR!!!... :116:

"życie to inteligentna wieża, do której klucz posiadają wyłącznie najmądrzejsi. nieporozumienie jest gorsze od głupoty."
WYBIERAM TYLKO TO, CO NAJLEPSZE - T.B.S - D.R.P - NIE MASZ WYBORU? WYBIERZ NAJLEPSZYCH!

stipe 
kaleka

Wysłany: 2009-01-10, 01:19   

Ok, zmienię ava ;) Skoro taki smutny :P
I wielkie dzięki za dobre słowa :) Dzięki nim czlowiek ma chęć dalej te swoje pierdoły nagrywać :)
Co do długości, teraz więcej nie będzie, niestety. Nie mam tekstów/kogoś kto by teksty napisał. Zatem nie wiem, co dalej z tymi kawałkami będzie. Pewnie skończą w takim stanie jak teraz, bo nie mam z kim grać.
Jeszcze raz wielkie dzięki stary :D

pustak 

Wysłany: 2009-01-13, 05:05   

stipe napisał/a:
Jeszcze raz wielkie dzięki stary :D

...nie dziękuj tyle razy "stary", bo zacznę traktować to słowo jako "przepraszam" ???

stipe napisał/a:
Pewnie skończą w takim stanie jak teraz, bo nie mam z kim grać.

Wyjście zawsze można znaleźć. Pozgrywaj co nieco, i podeślij mi jeżeli możesz. Ja coś pozgrywam i podeślę Tobie. Zajmę się czymś i przynajmniej przestanę za dużo myśleć???
Myślę, że nie zaboli spróbować??? Nie wypali, to nie. A tekstami również można się zabawić. Decyzja należy do Ciebie.

"życie to inteligentna wieża, do której klucz posiadają wyłącznie najmądrzejsi. nieporozumienie jest gorsze od głupoty."
WYBIERAM TYLKO TO, CO NAJLEPSZE - T.B.S - D.R.P - NIE MASZ WYBORU? WYBIERZ NAJLEPSZYCH!

stipe 
kaleka

Wysłany: 2009-01-13, 13:53   

pustak napisał/a:
...nie dziękuj tyle razy "stary", bo zacznę traktować to słowo jako "przepraszam" ???

Spoko, trochę nieważki po prostu byłem ;)

pustak napisał/a:
Wyjście zawsze można znaleźć. Pozgrywaj co nieco, i podeślij mi jeżeli możesz. Ja coś pozgrywam i podeślę Tobie. Zajmę się czymś i przynajmniej przestanę za dużo myśleć???
Myślę, że nie zaboli spróbować??? Nie wypali, to nie. A tekstami również można się zabawić. Decyzja należy do Ciebie.

Te może być ciekawe, pokombinuj coś do tych rzeczy, które są na YT. Ew daj znać, to Ci w mp3 podeślę :)

pustak 

Wysłany: 2009-01-13, 14:39   

stipe napisał/a:
Spoko, trochę nieważki po prostu byłem ;)

...nieważki, czyli rześki i z ważki? :roll:

stipe napisał/a:
Te może być ciekawe, pokombinuj coś do tych rzeczy, które są na YT. Ew daj znać, to Ci w mp3 podeślę :

Jasne coś pomyślę, brachu ;) Oczywiście nie obiecuję, że to będzie już dziś. Na wszystko przyjdzie czas. Jeżeli możesz, zapodaj mi te mp3, a ja sobie je upnę... Powinienem Ci zapodać coś już pod koniec tygodnia. Oi. To będzie naprawdę ciekawe :)

wasallo 

Wysłany: 2009-01-13, 20:12   

Podoba mi się klimat, jaki tworzysz w tych utworach. Ja bym na Twoim miejscu "rozpromował" trochę te kawałki. Może dostrzeże je jakiś zainteresowany zespół? Szkoda marnować talent na domowym brzdękoleniu ;).
A co do programów to ja rozpracowuję Cubase'a właśnie. Jak się trochę nad tym posiedzi to ciekawe rzeczy można z niego wyciągnąć ;).

stipe 
kaleka

Wysłany: 2009-01-14, 20:54   

Danke szyn wasallo :) Jak na razie pitolę w domu gdyż moja poprzednia kapela poszła w nu metal, co średnio mi odpowiadało. Ciężko u nas w okolicy o ludzi do grania rocka, same brudne metalurgi wszędzie ;)

Cubase to kosior, ale nie chciało mi się nigdy z tym bawić. FL z fajnymi wtyczkami VST na razie mi styka ;)

pustak 

Wysłany: 2009-01-15, 03:38   

Małe pytanie panowie, chyba mogę tu zapytać? Nie wiem czy to dobrze, no ale zapodałem sobie Music Maker ( chyba znacie ten program) ... Czy to dobrze, czy źle panowie ??? Wiem na razie tyle, że jest łatwy w obsłudze ;p Wiecie, to taki mój pierwszy raz :mrgreen: ;)=

stipe 
kaleka

Wysłany: 2009-01-15, 10:29   

Łee :P Nie używałem nigdy. Do nagrywania polecam Cool Edit Pro. Bardzo fajny i prosty wielościeżkowiec.

:116: patykiem Cię za robienie offtopa w moim słitaśnym temaciq ! :P

wpis Heńka:

:119: :roll: ;)

stipe 
kaleka

Wysłany: 2009-01-28, 20:20   

Dziś dla jaj zrobiłem taki oto motyw http://wyslijto.pl/plik/010fpi6wa5

Ostrzegam, można się zdziwić <lol>

Odpowiedz do tematu