Polsko ? Nie wiem, mało polskiej muzy słucham. Popowe ? Jak najbardziej, takie zamierzenie :)
Gitary nagrywane przez Toneporta GX (oprócz Huh Frank, tu masz akustyka za 150 zeta nagrywanego majkiem Manty za 6 zł ;p) (magiczne cudeńko, do homerecordingu każdemu polecam). Perka to FPC z Fruity Loopsa, do tego od pyty efektów. Bass różnie. Czasem Boo Bass z FL czasem bass z Cakewalka.
No.. tez się bawiłem swego czasu w takie rzeczy, bo i satysfakcja jest jak sobie człowiek skomponuje wsyzstko do kupy.
Jednak to wszystko pracochłonne jest, bo np. opanowanie Cubase'a wymaga czasu..a da się na tym zrobić wiele cudeniek .
Mimo to fajnie, a skoro założenie takie miało byc, to widac i dla innych słyszalne..znaczy się jest dobrze. ;)
O tak, satysfakcja jest :)
Moim zdaniem Cubase to za dużo na domowe nagrywanie. Fruity Loops+jakiś prog do nagrywania (np Cool Edit Pro) i jest ok. Oba programy są intuicyjne i ogarnięcie podstawowych opcji to bułka z masłem.
stiper fajne... :) wszytko to takie Gawlińskie??? ;)= Tak czy owak mi się podoba, nawet nie wiem co? no ale się podoba... Numer 1 czyli "evening moon"jest całkiem, całkiem ok! uwierz, mówię w tym momencie prawdę ;)= szkoda że taki krótki :( ... Chyba też spróbuję kiedyś zapodać sobie jakiś automat perkusyjny i hmmm.... kto wie??? :) Życzę Ci milej pracy w dalszym tworzeniu, bo tacy jak ty mają wiarę w lepsze jutro??? hm... ;)=
edyta:
...i zmień ten smętny AVATAR!!!...
_________________ "życie to inteligentna wieża, do której klucz posiadają wyłącznie najmądrzejsi. nieporozumienie jest gorsze od głupoty." WYBIERAM TYLKO TO, CO NAJLEPSZE - T.B.S - D.R.P - NIE MASZ WYBORU? WYBIERZ NAJLEPSZYCH!
Ok, zmienię ava ;) Skoro taki smutny :P
I wielkie dzięki za dobre słowa :) Dzięki nim czlowiek ma chęć dalej te swoje pierdoły nagrywać :)
Co do długości, teraz więcej nie będzie, niestety. Nie mam tekstów/kogoś kto by teksty napisał. Zatem nie wiem, co dalej z tymi kawałkami będzie. Pewnie skończą w takim stanie jak teraz, bo nie mam z kim grać.
Jeszcze raz wielkie dzięki stary :D
...nie dziękuj tyle razy "stary", bo zacznę traktować to słowo jako "przepraszam" ???
stipe napisał/a:
Pewnie skończą w takim stanie jak teraz, bo nie mam z kim grać.
Wyjście zawsze można znaleźć. Pozgrywaj co nieco, i podeślij mi jeżeli możesz. Ja coś pozgrywam i podeślę Tobie. Zajmę się czymś i przynajmniej przestanę za dużo myśleć???
Myślę, że nie zaboli spróbować??? Nie wypali, to nie. A tekstami również można się zabawić. Decyzja należy do Ciebie.
_________________ "życie to inteligentna wieża, do której klucz posiadają wyłącznie najmądrzejsi. nieporozumienie jest gorsze od głupoty." WYBIERAM TYLKO TO, CO NAJLEPSZE - T.B.S - D.R.P - NIE MASZ WYBORU? WYBIERZ NAJLEPSZYCH!
...nie dziękuj tyle razy "stary", bo zacznę traktować to słowo jako "przepraszam" ???
Spoko, trochę nieważki po prostu byłem ;)
pustak napisał/a:
Wyjście zawsze można znaleźć. Pozgrywaj co nieco, i podeślij mi jeżeli możesz. Ja coś pozgrywam i podeślę Tobie. Zajmę się czymś i przynajmniej przestanę za dużo myśleć???
Myślę, że nie zaboli spróbować??? Nie wypali, to nie. A tekstami również można się zabawić. Decyzja należy do Ciebie.
Te może być ciekawe, pokombinuj coś do tych rzeczy, które są na YT. Ew daj znać, to Ci w mp3 podeślę :)
Te może być ciekawe, pokombinuj coś do tych rzeczy, które są na YT. Ew daj znać, to Ci w mp3 podeślę :
Jasne coś pomyślę, brachu ;) Oczywiście nie obiecuję, że to będzie już dziś. Na wszystko przyjdzie czas. Jeżeli możesz, zapodaj mi te mp3, a ja sobie je upnę... Powinienem Ci zapodać coś już pod koniec tygodnia. Oi. To będzie naprawdę ciekawe :)
Podoba mi się klimat, jaki tworzysz w tych utworach. Ja bym na Twoim miejscu "rozpromował" trochę te kawałki. Może dostrzeże je jakiś zainteresowany zespół? Szkoda marnować talent na domowym brzdękoleniu ;).
A co do programów to ja rozpracowuję Cubase'a właśnie. Jak się trochę nad tym posiedzi to ciekawe rzeczy można z niego wyciągnąć ;).
Danke szyn wasallo :) Jak na razie pitolę w domu gdyż moja poprzednia kapela poszła w nu metal, co średnio mi odpowiadało. Ciężko u nas w okolicy o ludzi do grania rocka, same brudne metalurgi wszędzie ;)
Cubase to kosior, ale nie chciało mi się nigdy z tym bawić. FL z fajnymi wtyczkami VST na razie mi styka ;)
Małe pytanie panowie, chyba mogę tu zapytać? Nie wiem czy to dobrze, no ale zapodałem sobie Music Maker ( chyba znacie ten program) ... Czy to dobrze, czy źle panowie ??? Wiem na razie tyle, że jest łatwy w obsłudze ;p Wiecie, to taki mój pierwszy raz ;)=
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum