Przyjaciel w ramach prezentu a dzień dziecka( ) nabył go dla mnie.
Cena: 200-210zł
Grałem dzisiaj z Jodamem 1,5 godziny na tym sprzęcie.Wyjściowy piec to Laney z potrójnym footswitchem(clean,drive,drive 2).Poziom basu ustawiony na 3,Mid na 6,high tak samo oraz treble na tym samym.Gitarą była najtańsza podróba fendera(cena w stanie nowym ok 200zł)
Wystarczy nacisnąć przester i siekiera wychodzi sama.Brzmienie pomiędzy Alice in chains a Nevermindem.W zalezności od staranności grania mamy dźwięk bardzo klarowny lub brudniejszy.Bleacha też się z tego da zrobić,trza tylko na piecu dać więcej dołu oraz mniej gain'a(grunge) na przesterze.
Jestem bardzo zadowolony z tegoż pedała.Solówki można wykręcać do hevimetalowych aż.
Uprzedzam jednak,że grunge z natury ma bardzo dużo góry i np: takie gibsony czy inne tego typu sprawią,że będzie strasznie dużo siary.
Jak ktoś ma taniego fendera i fajnie brzmiący piec z dobrym czystym kanałem to polecam ten produkt
\m/
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Oj stary, pierdoły straszne wypisujesz.
Gibole z reguły mają mniej góry niż fenderowate (kwestia użytego drewna (ciemno brzmiące połączenie mahoniu i palisandru w większości Gibów vs jasna olcha, jesion, klon przy Ferdkach), pickupów (single mają sygnał przesunięty bardziej w górę pasma-to tak obrazowo i w skrócie), sposobu montowania gryfu (wklejany w korpus lepiej przenosi dolne pasmo, śruby nie tłumią niczego), rodzaj mostka (tak, to też wpływa ;p).
Zatem siara to prędzej na singielkach w gitarze stratopodobnej będzie. Duuuuuuuude ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum