Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Multiefekt
Autor Wiadomość
Czarek 

Wysłany: 2009-01-22, 00:20   Multiefekt

Sprawa układa się tak że nie wiem już nic :D

chciałbym kupić sobie multiefekt bo na wymarzony pedalboard bym musiał pracować do emerytury i by jeszcze brakowało . Chciałbym usłyszeć coś na temat takich efektów jak

Boss Me 20
Line6 Floor pod
Zoom G2.1U

proszeee :shock:

stipe 
kaleka

Wysłany: 2009-01-22, 00:36   

POD 2.0 i do tego sterownik, np FB4. Ale lepiej dozbierać i kupić Behringera FCB1010 (jedyny wart polecenia sprzęt tej marki;p).
Te trzy wymienione przez Ciebie sprzęty to taka bida lekka. Na FloorPODa można się naciąć, myśląc, że to POD na podłogę. Niezbyt, to bebechy ze Spidera, czyli crap. Multi od Bossa to jedynie wysokie GT. Reszta posysa.
Zoom... tu milknę, bo w łapach nigdy nie miałem. Nowe, wyższe serie brzmią nawet nawetnie (tyle udalo mi się wywnioskować z nagrań kumpla, sam nie pitoliłem).

PODsumowując ;) Kup Line6 POD 2.0, do tego sterownik (jak masz mońce to np to
jeśli nie to ten zwykły 4-przyciskowy. Nie pomnę oznaczenia).
Choć za ich łączną cenę można dorwać PODa XT Live, który zjada całe to towarzycho na śniadanie. Jakbyś się na takowe zdecydował, daj znać. Kumpel z byłej kapeli sprzedaje, stan ok, do tego będziesz miał moje sygnowane brzmienia ;) O ile ich nie usunął :P

Czarek 

Wysłany: 2009-01-22, 00:50   

no ja właśnie na tego line6 liczyłem , bo słyszałem o nim dużo dobrego , o bossie że pierdziawa a o zoomie nic nie słyszałem ;P a tego xt live poluje poluje na niego ale narazie czekam na wypłatę.

Stipe , a może byś coś chłopie innego polecił , zależy mi na efektach typu Dist/Overdrive , Flanger , Chours , Wah-wah ,delay
Ostatnio zmieniony przez Czarek 2009-01-22, 00:54, w całości zmieniany 2 razy  

stipe 
kaleka

Wysłany: 2009-01-22, 00:52   

Nie wiem, kto mógł powiedzieć coś dobrego o FloorPODzie. FloorPOD Plus, ok tu się zgodzę. Ale nie zwykły FP.

E:
Wiesz co, tak to tylko w Erze ;) POD XT Live będzie najlepszy, nawet ichnia kaczka daje radę.

stipe 
kaleka

Wysłany: 2009-01-22, 01:33   

Nie da rady juz edytować, jaka szkoda/

Mate kuźwa, po raz kolejny pisze, Line6 POD 2.0, jak masz hajs to XT. Najlepiej live. Pro multi to raczej nie mają przesterów ;) Taki G-sharp (nie pamiętam już jak się ma do g-majora) albo Rocktron Intellifex to są same modulacyjne, bez przesterów. Kaczora też nie, o ile się nie mylę.
Ale patrząc na Twój wzmak to brałbym PODa. Wepniesz do w końcówkę mocy i masz git brzmienie. Mając wszystko, czego chcesz i to w fajnej jakości.

A teraz to ja idę spać, wa !

QbaM 
mehene?

Wysłany: 2009-01-22, 10:53   

t.c electronics g-system wymiata.... ale watpie zeby cie stac bylo ;p Vai tyz gra na gs ;p

g-system na stronie tc

a tutaj link do sklepu

jedyne 5000 pln ale warto ;p jedyny cyfrowy sprzet jaki uznaje...

SPRZEDAM FENDER FRONTMAN 212R za 880PLN do negocjacji!

stipe 
kaleka

Wysłany: 2009-01-22, 11:09   

To dosrałeś mate :D Kolo nie ma talarów na Voxa Tonelab, a Ty z g-systemem wyskakujesz :P
Na dobrą sprawę można walnąć g-major+sterownik, np wymieniony przeze mnie fcb1010.
Za 5k to można kupić armię rasowych kostek z taśmowym delayem na czele, o ile wiemy jak chcemy brzmieć ;)

QbaM 
mehene?

Wysłany: 2009-01-22, 11:15   

przeciez napisalem ze go pewnie nie stac ;p z tymi kostkami to zalezy czy ktos chce miec wszystko w jednym czy wozic walizke kostek... osobiscie nie potrzebuje wiecej niz kaczka, octaver, delay, chorus... ale gralem na g-systemie u kumpla i slyszalem go na paru jego koncertach... brzmi naprawde fajnie... mimo ze cyfrowe to xD

stipe 
kaleka

Wysłany: 2009-01-22, 11:35   

Delaya to pewnie taśmowego masz, co ? ;p W końcu cyfra śmierdzi :P Nie wspominając o scalakach w reszcie sprzętu ;)
Sam jestem fanem oldskulowych rozwiązań ale taka cyfrofobia to moim zdaniem przesada ;)

QbaM 
mehene?

Wysłany: 2009-01-22, 12:53   

a tam zaraz cyfrofobia.. przeciez tc jest wporzadku.... te drozsze valvetronixy voxa tez nie najgorsze...

stipe 
kaleka

Wysłany: 2009-01-22, 13:04   

Valvetronixy są ok, wszystkie. Bo mają ten sam procek (DA chyba na innych parametrach jedzie).

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2009-11-18, 19:52   

hej ludziki, zapodałem sobie efekt firmy "ZOOM g2.1u" i mam problem z uzyskaniem dźwięku na kompie. podpinam efekt przez usb2b i nic. oprogramowanie które jest załączone działa bez zastrzeżenia, lecz zero transmisji dźwięku? Po podpięciu efektu do kompa, automatycznie zaczyna konfigurować sprzęt, niby wszystko kończy się ok... i w tym momencie utknąłem. Ni jak , ni siak zgrać dźwięku na kompa? czy potrzebuję jakieś stery do kabla??? czy może robię jakiś inny błąd.
Jeżeli ktoś by miał czas i mógł coś powiedzieć na ten temat, to będę dźwięczny :)

stipe 
kaleka

Wysłany: 2009-11-19, 11:50   

Czy Zoom na pewno ma mozliwość zgrywania dźwięku przez usb ? Mozliwe, że usb służy do głębszej modyfikacji efektów/presetów/cokolwiek. Podłącz ścierwo kablem mini jack-mini jack do wejście karty dźwiękowej.
Rozumiem, że pisząc oprogramowanie masz na myśli Cubase LE ? Poszukaj opcji ustawiania źródła dźwięku. Zarówno w Cubase jak i w windzie.

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2009-11-20, 20:05   

tak to cubase... zrobię tak jak piszesz. Odkryłem, że wszystko działa zupełnie odwrotnie, odtwarzając muzykę w kompie po podpięciu usb do kompa dźwięk przenosi się do pieca i tam sobie gra??? heh? patrzyłem na ustawienia źródła dźwięku i na kabel mam tylko wyjściowe, wejściowych nie ma? cokolwiek to znaczy... jak się dowiem czegoś nowego dam znać. dzięki stiper :) nie szalej tu tak sam, dupkę byś znalazł, popyrtasił byś troszeczkę sobie :D hehe ;) pozdro br.

stipe 
kaleka

Wysłany: 2009-11-20, 20:56   

Zabierz ode mnie kule i daj nową nogę a ruszę w miasto :D Na razie jednak ni chuchu ;/ Powodzenia w rozkminianiu efektu, mam nadzieję, że ponagrywasz coś niedługo ;)

Odpowiedz do tematu