Dynacord Sprinter Perfect. 60W 2x12' klasyczna regulacja 'volume treble middle bass' + Tremolo.
Cena: Bez Cenne (kartą mastercard: 400zł)
Brzmienie: The Wipers, Sonic Youth, old Melvins.
W piecu nie ma wbudowanych żadnych efektów (jedynie tremolo) i to jest w nim najpiękniejsze (dzisiaj nie kupisz dobrego mocnego pieca za normalną kase, tylko odrazu musisz kupować jakieś cyfrowe słabe ścierwo z 1000 efektów, które sa do niczego nie potrzebne, a tylko za nie kase płacisz, a sam układ pieca równy Skajłejowi.)
Przesterowywuje się wraz z rozkręceniem pieca, na piękny brudny, jednak z okrągłym brzmieniem FUZZ-a. Jakieś zewnętrzne dopałki w stylu Boss DS-2 zajebiaszczo się zgrywają. Typowo vintage-owa maszyna. Jeśli ktoś ma na strychu lub chce przerobić na drewno do kominka to niech najpierw przeczyta tego posta, bo chętnie kupie drugi, bo 60 W to za mało na scene niestety i to jedyny kujący mnie w serce mankament tego pieca.
No, w końcu jakiś normalny wzmak, a nie świecące cyfrowe gówna. Stary, przemagluję Cię trochę pytaniami, mam nadzieję, że się nie obrazisz
Uwaga: mosfetowiec czy lampa ? Tak samo tremolo: lampowe ? No i najważniejsza kwestia: na focie widać spięcie kanałów, stąd moje pytanie: da radę je kanały (ala Voxy czy stare Randalle) czy używasz jakiegoś A-B switcha po prostu ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum