Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Pochwal się...
Autor Wiadomość
Nevermind1996 

Wysłany: 2011-07-08, 17:52   

Jam mam elektro-akustyka Washburna. Kosztował tylko 600 zł i podobno (mój tata, który się zna to stwierdził) jest lepsza od tych wszystkich po kilka tysięcy. :-D

MolySliver 
L7 - Everglade

Wysłany: 2011-07-08, 22:09   

ja też mam elektryka który kosztował poniżej tys. i muszę powiedzieć ze jest świetny, więc cena nie zawsze świadczy o tym jaki sprzęt jest. no i dużo zalezy od indywidualnych wymagań :->

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2011-07-09, 03:12   

Nevermind1996 napisał/a:
jest lepsza od tych wszystkich po kilka tysięcy

Bardzo możliwe. Instrument jest jak los na loterii, albo trafisz, albo nie. Te z dolnej półki ( o ktorych mówimy), albo brzmią świetnie, albo nie. Niektóre trzeba regulowac, niektórych nie. W jednych klucze trzymają twardo w innych po mocniejszym kostkowaniu trzeba od nowa stroić. Jedne sa z lepszej jakości drewna inne z gorszej. D tego dochodza zdobienia, oprawki itp.

Jeśli mówimy już o gitarach powyżej 3000 zł, to jest już inna sprawa. Płaci się za wykonanie i wygodę. Taki sprzęt z góry ma być niezawodny i grać tak jak nam sie podoba. Po to przeciez próbujemy ten sprzet przed zakupem i płacimy grube pieniądze, aby cieszyć się jakością brzmienia i wygodą grania.

Więc stwierdzenie Twojego taty to niekoniecznie prawda.

Nevermind1996 

Wysłany: 2011-07-09, 10:07   

Mój tata kupił sobie gitarę akustyczną ze 2 razy droższą od mojej i mówi, że fatalnie stroi i fatalnie brzmi i że moja gitara jest najlepsza, na jakiej on grał. :mrgreen:

A jego stwierdzenie faktycznie może być nieprawdziwe, bo w końcu nie grał na wszystkich gitarach świata.

Jacnaf 

Wysłany: 2011-07-11, 18:48   

A ja gram na squierze fat strat pod mostem mam szatańskiego merlina hellfire'a, który w połączeniu z moim line 6 flextone'em III (wersji 150watt na 2 głośnikach celestion) jest w stanie rozpętać piekło :13:

Mosiarka 

Wysłany: 2011-07-11, 20:15   

Gram na gitarze stosunkowo niedługo, od jakichś 5 dni. Jak na razie mam zwykłego akustyka i nie mam zamiaru kupować czegokolwiek nowego. Od jakiegoś czasu uczę się również grać na basie. Bas pożyczyłam od kolegi, w sumie świetnie mi się na nim grało. Głupotą z mojej strony było najpierw uczenie się grania na basie, a dopiero teraz na akustyku, ale olać. :D

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2011-07-12, 00:46   

Jacnaf napisał/a:
150watt na 2 głośnikach

Nie trzeba umieć grac by rozpętac tym piekło ;] Zazdroszcze.

SickOfLifee 
Rain When I Die

Wysłany: 2011-07-13, 18:55   

Ja aktualnie posiadam gitarę klasyczną Yamaha c40. Jestem z niej zadowolona, jednak zaczynam zbierać na nową. :D

Last.fm | Filmweb

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2011-08-05, 00:25   

Dziś nadeszła cudowna wiadomośc. Ten PRS jest już mój :D :D

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2011-08-05, 00:28   

a nie polowałes na Rampage Cantrella? ;-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2011-08-05, 00:29   

Polowałem, ale w pierwszym rzedzie od lat stał PRS. Tak się spełnia marzenia Jamik :) Cos o tym wiesz :)

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2011-08-05, 00:36   

No to graty :)

a po wiele ten Rampage stoi w ogóle o ile jest ogólnie dostepny?
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2011-08-05, 00:46   

Dla ogólnej informacji. Ja osobiście nie trafiłem na to cudo, może i szkoda, ale licz się z pokaźna sumką.

Ja na swoją gitarę tyram po 10 godzin dziennie. Pora nzacząć nagrywać na czymś konkretnym huh..?

Odpowiedz do tematu