Jam mam elektro-akustyka Washburna. Kosztował tylko 600 zł i podobno (mój tata, który się zna to stwierdził) jest lepsza od tych wszystkich po kilka tysięcy.
ja też mam elektryka który kosztował poniżej tys. i muszę powiedzieć ze jest świetny, więc cena nie zawsze świadczy o tym jaki sprzęt jest. no i dużo zalezy od indywidualnych wymagań
Bardzo możliwe. Instrument jest jak los na loterii, albo trafisz, albo nie. Te z dolnej półki ( o ktorych mówimy), albo brzmią świetnie, albo nie. Niektóre trzeba regulowac, niektórych nie. W jednych klucze trzymają twardo w innych po mocniejszym kostkowaniu trzeba od nowa stroić. Jedne sa z lepszej jakości drewna inne z gorszej. D tego dochodza zdobienia, oprawki itp.
Jeśli mówimy już o gitarach powyżej 3000 zł, to jest już inna sprawa. Płaci się za wykonanie i wygodę. Taki sprzęt z góry ma być niezawodny i grać tak jak nam sie podoba. Po to przeciez próbujemy ten sprzet przed zakupem i płacimy grube pieniądze, aby cieszyć się jakością brzmienia i wygodą grania.
Więc stwierdzenie Twojego taty to niekoniecznie prawda.
Mój tata kupił sobie gitarę akustyczną ze 2 razy droższą od mojej i mówi, że fatalnie stroi i fatalnie brzmi i że moja gitara jest najlepsza, na jakiej on grał.
A jego stwierdzenie faktycznie może być nieprawdziwe, bo w końcu nie grał na wszystkich gitarach świata.
A ja gram na squierze fat strat pod mostem mam szatańskiego merlina hellfire'a, który w połączeniu z moim line 6 flextone'em III (wersji 150watt na 2 głośnikach celestion) jest w stanie rozpętać piekło
Gram na gitarze stosunkowo niedługo, od jakichś 5 dni. Jak na razie mam zwykłego akustyka i nie mam zamiaru kupować czegokolwiek nowego. Od jakiegoś czasu uczę się również grać na basie. Bas pożyczyłam od kolegi, w sumie świetnie mi się na nim grało. Głupotą z mojej strony było najpierw uczenie się grania na basie, a dopiero teraz na akustyku, ale olać. :D
_________________ "Nikt nie umiera bez utraty dziewictwa... Życie pierdoli nas wszystkich." K. Cobain
Ja aktualnie posiadam gitarę klasyczną Yamaha c40. Jestem z niej zadowolona, jednak zaczynam zbierać na nową. :D
_________________ – (...) Miłość jest jak morderca. Wcale nie jest ślepa. To kanibal o wyjątkowo ostrym wzroku. Przypomina wiecznie głodnego owada.
– A co jada? (...)
– Przyjaźń.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum