Nie widziałem tematu, w którym użytkownicy mogą przedstawić swój sprzęt, więc owy zakładam. :) W temacie można opisać swoją gitarę, piec itd. :)
Osobiście jestem w posiadaniu 1082 Indie Shape Black Standard i wzmacniacza Marshall AVT100x. A wy jakie macie gitary, piece, efekty?
Tacoma Stratocaster. Ma dożywocie, nawet gdy będę miał już Rickenbackera ta laska będzie częstym gościem w moich łapach ;)
Wzmak mi tymczasowo zbędny, pitolę w domu przez Line6 TonePort GX (recka za czas niedługi, poza tym sporo info jest na necie).
Washburn x10 i piecyk Randall RX25. Nic specjalnego ale jeśli dobrze pokręcić gałkami to nawet nie trzeszczy i jest niezła szklanka na singlach. Przy ustawieniu "wszystko na full" niepowtarzalne brudne brzmienie Struny zawsze 9-46. Zestaw polecam ze względu na cene i sentyment osobisty :)
_________________ For all the times you let them bleed you...
For little peace from God you plead.
Fender Mustang oraz Fender Cyclone. Obie gitary kupione okazyjnie na ebayu. O dziwo nie są to, żadne japońce czy inne taiwany.
Fender Frotman 212R - niedawno zakupiony.
Do tego Line6 pocket pod - mój ulubiony preamp ever.
Boss-DS1. DS2 w planach.
Schecter Diamond omen 6 - egzotycznie brzmi ale amerykańska gitarka na których bodajże nagrywał manam. Do tego mały piecyk Marshalla MG Series 15 CD w planach większy. Zoom guitar effects pedal G2 z podkładem perkusji a zaczynałem na Distortion NG4 Plus później pożyczone line 6 . No i staruszek klasyk firmy Stagg. Poszukuję akustyka.
_________________ Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów
Ja mam Squiera i piecyk Ibaneza IBZ10G.. I do tego kabel Proel DieHard. W sumie nawet mi się ten zestaw na początek podoba. Kupiłem cały (bez kabla) za 2 stówy od znajomej.
Generalnie co do gitarki.. Wczoraj miałem w rękach chińczyka od mojego kumpla, też Stratopodobnego i doszedłem do wniosku, że trafiła mi się niezła perełka.. Wykonanie całkiem ok, jedyne w sumie co muszę wymienić to klucze, gniazdo jacka, dodać sprężyny albo w ogóle zablokować mostek.. Bo o bendingach mogę na razie zapomnieć. A tak to wszystko jest ok. Przetworniki szumią jak diabli, ale na upartego nie jest aż tak źle.. Chyba mogłoby być gorzej.
Co do brzmienia.. Na kanale czystym wiadomo, Strat jak Strat, ciekawie się robi, jak się włączy przester :) Jak gram coś mocniejszego, na piecu mam ustawione bass na 10, middle na -10, treble na 10, a w gitarach obie gałki tone na 1 i 5 pozycję przełącznika. I gain na max. I jest ogień, chociaż czasami nie słychać E6, ale to może być wina ustawienia przystawek.
W ogóle można się fajnie bawić tym zestawem, szczególnie kombinując ustawieniami gaina i pozycji przełącznika, chociaż wiadomo że jakiejś specjalnej palety efektów się nie otrzyma..
Podsumowując, jestem zadowolony z mojego zestawu dla ubogich. Jeszcze jakieś 50 złotych i będzie z tego nawet-nawet gitara.
a ja mam podróbe stratocastera kupiona za 200 stówy;P i epiphona SP II... a piec po porstu masakryczny... firmy Vision 15W... ;P no i klasyka na którym sie grac nie da;P
Mój cel na sierpień. Electroakustyk SAMIC. Kosztuje 1800 dostane 40% zniżki w związku z rysa na pudle :D Grałem na tym cudeńku ostatnio Jam w niedziele. Mięciutka, aktywna elektronika, fajny pogłos.
Cel na ten rok.
Paul Reed Smith Coustom 22. Która zakończy moje poszukiwania i zostanie ze mną na zawsze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum