Wysłany: 2008-08-23, 12:41 NIRVANA - READING FESTIVAL 1992
Witam , nie wiem czy kiedyś na tym forum ten temat był wprowadzony .
Mianowicie , podzielmy się razem linkami do torrentów itp. odnoście Koncertów Nirvany .
Każdy napewno uzupełni w ten sposób swą ,, kolekcję '' .
Podając linka , spróbujcie określic jakośc , rozdzielczośc i wielkośc pliku !
INFO :
Size: 999 MB
Video bitrate: 1094 kbps
Resolution: 640x480
Duration: 102 mins
Format: AVI (XviD codec)
Audio: original DVD audio AC3
Bitrate: 256 kbps
Dajcie spokój. Nie to, że coś mam, ale... 30zł. Za tyle można kupić legalnie ten koncert, z dodatkową płytą CD. Czy to aż tak dużo? Piractwo to zwykła kradzież...
Oryginał też ma breeda.
dzisiaj w empiku zauważyłam tę płytę i od razu ją kupiłam Niestety są to same mp3, video z koncertu nie ma :(
Nie zmienia to faktu, że koncert był mistrzowski, tak świetnej wersji come as you are nigdy nie słyszałam.
Mi się bardzo podobała wersja Teen Spirit, a zwłaszcza wstęp, gdy Kurt zagrał wstęp, a Chris zaczął śpiewać refren z piosenki Boston - More Than A Feeling, a ludzie nie wiedzieli o co chodzi ;] ogólnie koncert genialny, a album mam oryginalny ;]
BTW: ten koncert podobno zajął pierwsze miejsce w plebiscycie magazynu Kerrang na „100 koncertów, które wstrząsnęły światem”, ale ja tej listy nie mogę znaleść (a chętnie bym zobaczył kogo Nirvana wyprzedziła). Czy ktoś zna tą listę i by mógł ewentualnie do niej podesłać linka?
Ta... kiedyś o tym czytałam. Ludzie po usłyszeniu riffu zaczęli tańczyć, ale gdy Krzysiek zaczął śpiewać przestali i zaczęli patrzeć jeden na drugiego z lekką dezorientacją ;) Koncert jest genialny.
_________________ Speak truth little grunge boy...
The truth is your only weapon in this fuckin' world of sinners...
a w All Apologies Kurtowi troche.. walnął sie tekst. Ale co z tego :D
Cytat:
...Show Nirvany w Reading 1992 roku był, chronologicznie rzecz biorąc, pewną aberracją. Tryskali radością z gry, ale jako organizm twórczy byli już niemal skończeni. Krist i Dave - a później muzycy wspierający, jak Pat Smear - zachowywali niewiarygodna moc, i bez nich Kurtowi byłoby piekielnie trudno zrealizować swe wizje. Jednak z końcem tego roku zdawał się widzieć w nich już tylko sidemenów...
Tak podsumował ten występ Everett True.
Swoja drogą, czy na dvd z Reading pokazane jest jak Kurt wjeżdża na scenę na wózku inalidzkim? ;>
Cytat:
To było głupstwo, środkowy palec pokazany tym wszystkim, którzy opisywali Kurta jako zmorzonego chorobą i niezdolnego do gry. Podniósł się chwiejnie z łózka, w szpitalnym fartuchu i peruce, odśpiewał jeden wers... i opadł na siedzenie. Widownia zatrzęsła się ze śmiechu i owacji. Kamień spadł im z serca: zrozumiali, że tego wieczora Nirvana chce pojechać bez trzymanki. I niech szlag mnie trafi, jeśli było inaczej! Kto wdział ich koncerty w 1992 roku, przecierał oczy ze zdumienia, nie wierząc, że to ta sama kapela. Jak gdyby czas cofnął się do 1990 roku, a na scenie zbowu ukazało sie beztroskie trio z Olympii.
All apologies z reverbem z boota jest najlepszą wersją tej piosenki.
Dumb pod koniec ze zblazownaym wzrokiem Krista i pięknym "I think I'm Dumb" w harmonii Kurta z Davem.Breed miażdży,tak samo jak come as you are i Lit.
Problem jest taki,że oficjalne wydanie tj. Live at the reading jest mocno okrojone z brudu i pogłosu jaki jest na bootlegu a jak rzekł pan miksujący ten koncert tj. Craig Montgomery to było ustawienie dla BBC.
Niestety bootleg nie ma Breeda ale 2 tj Life don't take prisoners ma,tyle,że nie wiem jakie tam są "ustawienia" dźwięku.
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
rozbawił mnie ten film, a właściwie jeden moment. mianowicie 2:38 - Antony Hodgkinson - "tanczer" przez większość koncertu - robi gwiazdę. Niby nic, a cieszy ;]
Mam prośbę. W wielu koncertach na tym forum są takie... hmmm... rozmówki Nirvanowskie z koncertu, np. tu: http://www.grunge-forum.c...vote=viewresult
Bardzo bym prosiła o coś takiego, nie jest tego dużo w tym koncercie. I gdybym mogła... to jescze o PL. Ale to już nie konieczne.
_________________ Nie ważne jak i gdzie - Peace, Love, Empathy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum