Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: hook
2009-02-21, 13:44
Eric Clapton w Polsce!
Autor Wiadomość
MaaD 

Wysłany: 2008-02-29, 21:53   Eric Clapton w Polsce!

Eric Clapton w Polsce!

14 sierpnia na jeden koncert przyjedzie do Polski Eric Clapton.
Artysta zagra na Skwerze Kościuszki w Gdyni.

Podczas trwającej ponad 40 lat kariery Clapton zdobył 18 nagród Grammy i trzykrotnie dostąpił zaszczytu przystąpienia do Rock And Roll Hall of Fame. W latach 60. wraz z Jeffem Beckiem i Jimmym Page'em współtworzył formację The Yardbirds. Następnie był członkiem znakomitego tria Cream, z którym nagrał utwory "Sunshine of Your Love", "White Room" i "Crossroads". Na początku lat 70., stojąc na czele Derek and the Dominos, stworzył jeden ze swych największych hitów - "Layla".

W ramach solowej kariery nagrał liczne przeboje, jak chociażby "Wonderful Tonight" czy "Tears in Heaven", które zawarł na albumach regularnych, koncertowych i soundtrackach. Dyskografię Anglika zamyka wydana w ubiegłym roku kompilacja "Complete Clapton", podsumowująca jego dorobek.

Na potrzeby koncertu Skwer Kościuszki zostanie zamieniony w jedną z największych scen w naszym kraju.

Bilety dostępne są w cenie:
165 złotych - sektory stojące
385 złotych - sektor siedzący

Sprzedaż wejściówek rozpocznie się 28 lutego o godzinie 10.00. za pośrednictwem www.Livenation.pl oraz 24 marca od 10.00 poprzez www.Ticketpro.pl oraz www.Allegro.pl

Źródło: www.Onet.pl

To wielkie wydarzenie! Clapton ostatni raz zagoscil w Polsce w 1979 roku. Po przykrych incydentach z tamtych wystepow Slowhand wielokrotnie koncertowal w poblizu naszego kraju, ale dopiero teraz zdecydowal sie przyjechac.

Dwa powazne minusy to lokacja (dojazd do Gdyni dla ludzi z poludniowej Polski to spory problem) i wygorowana cena biletow. Ja mimo wszystko sie na to pisze. Jak moglbym przepuscic okazje zobaczenia muzyka, ktory od polowy lat 60. tworzy historie rock and rolla i bialego bluesa?
I uprawiać fantastyczny sport."

szary 

Wysłany: 2008-02-29, 22:54   

czemu go nie bylo w zeszly weekend jak bylem w Gdyni?:P 30 pare złotych na bilet tam moze i wydam.... moze i wybiore sie na koncertt...

MaaD 

Wysłany: 2008-05-11, 21:38   

A coz tu taka cisza? Zapraszam do komentarzy i potwierdzania swojego udzialu! ;-)
Reklama w centrum Krakowa. Jest ich zreszta calkiem sporo:

A taki szau Was ominie, jesli nie zdecydujecie sie jechac:

BlueGold 
xD

Wysłany: 2008-06-05, 20:23   

Ja chce!! Ostatnio zafascynowałem się Claptonem. Bilety kosztują majątek ;/;/ i ojca trzeba namówić ;/;/ Jak się uda to 14:45 jestem przed wejściem :)

QbaM 
mehene?

Wysłany: 2008-06-18, 13:44   

hmmm to moze sie jakos zorganizujemy zeby sie spotkac przed koncertem?

ktoś jeszcze się wybiera? na taki geniusz nie ma co zalowac tych 165PLN... tymbardziej ze dawno go u nas nie bylo...

SPRZEDAM FENDER FRONTMAN 212R za 880PLN do negocjacji!

BlueGold 
xD

Wysłany: 2008-06-18, 14:16   

Nic chyba z mojego przyjazdu nie wyjdzie. Najprawdopodobniej będę za granicą, a nawet jak wróce to dzień-dwa przed koncertem ;-/ Ja chce!! Pokochałem muzykę Claptona jeszcze bardziej po przesłuchaniu Unplugged.

migaczova 

Wysłany: 2008-07-17, 14:41   

Hey, to moj pierwszy post, zatem witam wszystkich wielbicieli grunge'u. ;)
Bardzo chcialabym jechac na koncert Claptona, jednak nikt z moich znajomych sie tam nie wybiera. Jedzie ktos z Was z Poznania? ;x

garnek 
garnek

Wysłany: 2008-07-17, 15:15   

Trzeba jeszcze trzymać kciuki by pogoda dopisała w czasie koncertu.Choć wiatr czy deszcz nie przeszkadza w słuchanu muzyki ale przyjemna pogoda jednak by sie przydała.Tak czy siak to w końcu na otwartym powietrzu będzie.

migaczova 

Wysłany: 2008-07-17, 15:19   

No wlasnie, to jest wazny czynnik. Ostatnio w Poznaniu przerwano chyba koncert Nelly Furtado z powodu pogody. Nie przezylabym, gdyby byla na koncercie Claptona i przerwaliby koncert. :shock:

jordi

Wysłany: 2008-07-17, 15:24   

migaczova napisał/a:
Jedzie ktos z Was z Poznania? ;x

Jedzie ktos z Przemyśla na ten drugi koniec Polski, specjalnie do Eryka choć ten ktoś nie ma jeszcze pewności czy ktoś inny z Przemyśla jedzie. Czy tak mało osób lubi czy jest tak slabo zdeterminowanych do obejrzenia Claptona? Z mojego najbliższego otoczenia raczej nikt nie jedzie, ale z całą pewnościa z moich stron z kimś się wybiorę. Bilet juz jest :)

migaczova 

Wysłany: 2008-07-17, 15:35   

jordi napisał/a:
migaczova napisał/a:
Jedzie ktos z Was z Poznania? ;x

Jedzie ktos z Przemyśla na ten drugi koniec Polski, specjalnie do Eryka choć ten ktoś nie ma jeszcze pewności czy ktoś inny z Przemyśla jedzie. Czy tak mało osób lubi czy jest tak slabo zdeterminowanych do obejrzenia Claptona? Z mojego najbliższego otoczenia raczej nikt nie jedzie, ale z całą pewnościa z moich stron z kimś się wybiorę. Bilet juz jest :)

Ano, wlasnie. Chyba brak determinacji >.> Ja takowa posiadam, ale biletu jeszcze nie mam, a zaraz pewnie sie skoncza, bo jesli nie zaczepie sie kogos to ja nie jade. Bo z rodzinka to chyba zadna frajda jechac ;)

jordi

Wysłany: 2008-07-17, 20:08   

migaczova napisał/a:
jesli nie zaczepie sie kogos to ja nie jade. Bo z rodzinka to chyba zadna frajda jechac ;)

Na tym właśnie polegają koncerty, szczególnie mniej skomercjalizowanych gwiazd a do takich zaliczam Claptona - mniej jest chętnych, al ludzie oszczędzają raczej teraz na Woodstock, a nawet jak mają to zawsze lepiej miec więcej kasy na taką imprezę.
Ja mam kilka motywacji by jechac do Gdyni, a tylko jedna z nich zmusza mnie do terminu 13-15 sierpień.

migaczova 

Wysłany: 2008-07-17, 22:30   

A.. No to fajnie masz. xP
Ja tak po pierwsze to daleko mam dosc, zeby sama jechac, a woodstock pod katem muzycznym mnie nie bawi ani troche. A to, ze tam jest podobno 'klimat'.. tez mnie nie pociaga. Chyba trzeba to przezyc, zeby zrozumiec.

QbaM 
mehene?

Wysłany: 2008-07-28, 16:04   

pytanie za 1000000..... czy jedzie kots ze szczecina na claptona wlasnym wehikulem? ;p

SPRZEDAM FENDER FRONTMAN 212R za 880PLN do negocjacji!

MaaD 

Wysłany: 2008-07-28, 16:16   

A ten Szczecin nie lezy gdzies kolo Czechowic-Dziedzic? ;)
Okay people, dwa bilety na plyte zamowione!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi