Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: hook
2009-02-21, 13:42
Jarocin Festiwal
Autor Wiadomość
stefcia 

Wysłany: 2007-07-24, 12:43   

Było fajnie. Było by lepiej gdyby nie padało.
Najlepszy koncert dała Armia. Kombajn, Hey (czemu akurat na ich koncercie była burza?:( ), Kazik, Alians również grali świetnie:) chociaż za reggae nie przepadam, ale koncert Twinkle Brothers &Trebunie Tutki bardzo ale to bardzo mi się podobał:) Sandaless, Betty Be (szatańskie dziewczyny, ale w rzeczywistości skromne i miłe - mam ich autograf niach) i Manchester najbardziej podobali mi się z przeglądu:)
Jedyne co mnie wkurzyło to stanie 2 godziny w kolejce na pole namiotowe i przez to ominełam koncert Zmazy, Dezertera i troche Pogodna :( strach pomyslec co bym jeszcze opusciła jakbym przyjechała do Jarocina pozniej;/
Ludzie, których poznałam całkiem mili, sympatyczni (w tym punki również) :D

stefcia 

Wysłany: 2008-04-20, 12:31   

Wybiera się ktoś w tym roku?^^

Festiwal odbędzie się w dniach 18-20 lipca

Bilety do 30 czerwca:
- 39 zł - bilet jednodniowy,
- 59 zł - trzydniowy karnet.

Od 1 lipca:
- 49 zł - bilet jednodniowy,
- 69 zł - trzydniowy karnet.

Zagrają:
Asian Dub Fundation
Strachy Na Lachy
Blood Red Shoes
Brett Anderson
The Subways
Kult
Nosowska
Renata Przemyk
Vavamuffin
Waglewscy
Lao Che
Cool Kids Of Death
Koniec Świata
CF98
Kumka Olik
Napszykłat
Poise Rite
Orchid
Paprica Korps

ja jadę na 100%:)

Marianne 

Wysłany: 2008-04-20, 15:04   

W kosciach czuje, ze latwiej by mi poszlo z Jarocinem jak Woodstockiem :) Gdyby tego samego dnia gral Kult i Kumka Olik to postaram sie pojechac.

@Stefcia, zainspirowałas mnie by sprawdzic, czy Kumkowie do Bydgoszczy przyjada w najblizszym czasie.. graja za tydzien :D Ale mam farta, w innym wypadku bym przegapila, dzieki :D

stefcia 

Wysłany: 2008-04-20, 21:39   

Marianne napisał/a:
@Stefcia, zainspirowałas mnie by sprawdzic, czy Kumkowie do Bydgoszczy przyjada w najblizszym czasie.. graja za tydzien :D Ale mam farta, w innym wypadku bym przegapila, dzieki :D

hehe:D nie ma za co :)

a tak żeby offtopa nie było:P
Tegoroczny skład bardzo mi się podoba.. Nosowska, Kult, Lao Che, CKOD jak dla mnie to śmietanka;] na koncerty ostatniej trójki właśnie "polowałam" ;) reszte to znam średnio, ale postaram się nadrobić zaległości:P będzie się działo^^

mrowka_eliza 

Wysłany: 2008-04-20, 22:46   

Z chęcią bym pojechała, bo fajne zespoły grają, ale trochę daleko (a poza tym rodzice :mrgreen: )... CKOD wydali tydzień temu zacną płyte, miło byłoby ją usłyszeć na żywo :shock:

:121:

hiroszima 
Kuka!

Wysłany: 2008-04-21, 09:08   

No i dylemata mam... Jarocin? Woodstock? Tychy? Ostróda?
Kto mi Jarocin poleci i jak? Pisać jak jest.

stefcia 

Wysłany: 2008-04-21, 14:08   

mrówka_eliza napisał/a:
Z chęcią bym pojechała, bo fajne zespoły grają, ale trochę daleko (a poza tym rodzice)

Oj tam, że daleko. Też mam daleko, dwie przesiadki, trochę czekania, ale jadę:) Co do rodziców... rok temu dwa dni przed Jarocinem dowiedziałam się, że jadę, więc zaczęłam się powoli pakować. Moja mama wchodzi do pokoju i pyta się mnie:
- a Ty gdzie się znowu wybierasz?
- do Jarocina
- aha dobrze, tylko uważaj na siebie
Jak zawsze nie pytałam się o zdanie tylko stwierdziłam fakt :) :13:

hiroszima napisał/a:
No i dylemata mam... Jarocin? Woodstock? Tychy? Ostróda?
Kto mi Jarocin poleci i jak? Pisać jak jest.

Z tego co wymieniłaś to byłam tylko w Jarocinie. Nie wiem jak jest na innych festiwalach, więc nie mogę porównywać.
Ale jeśli chodzi o Jarocin... organizacja? - jak zwykle opóźnienia, ale o ile dobrze pamiętam to były bardzo minimalne.

Pole namiotowe? - najlepiej jechać tak, żeby w 1 dniu festiwalu rano być już na polu, bo potem czeka się kilka godzin w ogromnej kolejce:/ jeśli nic się nie zmieniło to płaci się 10zł od osoby na 3 dni. Nie można wnosić swojego alkoholu, ale na polu można kupić lane piwo (oczywiście rozdrabiane wodą:P); ochrona łazi i niby pilnuje; oprócz kranów i toi toi jest też gorąca woda na zaupki kuksu czy cuś.
Ktoś nam ukradł tylko "filary" (nie wiem jak to się zwie) co podtrzymywały wejście do namiotu.. i to w trzecim dniu dopiero:P więc nie jest źle:) Hitem na polu było: "górniczo-hutnicza orkiestra dęta robi nam papararaaaa" ^^ oraz czesiowe "alleluja".

Prysznice? - są na basenie, blisko pola i sceny, nie pamiętam ile się płaci, ale coś około 2-3 zł.

Koncerty? - niezapomniane przeżycia :13:

Atmosfera? - bardzo fajna. Oczywiście łażą wszedzie napite typki. Ale zeszłoroczny Jarocin wspominam jako bardzo udany i jak wracałam do domu, to postanowiłam, że będę jeździć tam regularnie:D

Noo... więc jak najbardziej polecam:)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi