Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: hook
2009-02-21, 13:24
Najlepszy koncert w waszym życiu.
Autor Wiadomość
JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2006-07-15, 01:06   Najlepszy koncert w waszym życiu.

Zacznę.W 2004 roku zdawałem maturę.Nie miałem wtedy dostępu do neta.Na ustnym Angielskim po samym egzaminie czekałem z kumplem na wyniki.weszliśmy do wychowawcy na zapleczę i tam był włączony komputer.Wstukałem adres strony KULTu i okazalo się,że za tydzień grają koncert w teatrze na 200-300 osób max i,że jest mało biletów.Telefon z komórki do babci i sprawa wieczorem załatwiona.Mam bilet i przy okazji zdałem.

Koncert o zajebistej porze.22.30 chłodny koniec dnia.Ojciec mnie zawiózł i zresztą poszedł na ten sam koncert,więc mialem podwózkę spowrotem :mrgreen: Weszliśmy na salę.Było jeszcze pusto.Tylko Tomek(perkusista) bębnił sobie na rozgrzewkę.Na środku sali stał Kazik i z kimś gadał.Znamy się,więc tylko kiwnołem na powitanie i postanowiłem go nie męczyć.Poschodzili się ludzi.Scena,a właściwie podium sceny teatru sięgała mi do pach.Podszedłem pod samą scenę.Jak bym wyciągnął rękę to bym buty Banana chwycił.Zaczeło się.Na początek Baranek.Byłem ciekaw jak wypadnie ta piosenka,bo zawsze ostatni refren odśpiewuje sama publika,a było nas mało i w większości dziadki :-P Daliśmy radę.Koncert dłużył sie bardzo,co było strasznie miłe gdyż ochoty iść nie miałem w ogóle.Świetna akustyka i byłem pod samą sceną.Straciłem kompletnie głos od śpiewania.Genialna akustyka.Dęciaki świetnie brzmiały w tedj sali.Fajny dobór piosenek a wszystko zaśpiewane z mocą.znajomy ochroniarz po wszystkim załatwił mi setlistę z koncertu.Wsiadając do samochodu z ojcem zauważyłem przechodzącego obok Janusza Grudzińskiego(klawisze)przywitałem się i pojechaliśmy.Ten koncert miał w sobie moc i wszystko czego wymaga sie od koncertu,a nawet więcej.Tam trzeba było być...KULT RZĄDZI!!!

ps. Wiem,że Swapp o najlepszym koncercie w życiu napisze dopiero jak wróci z Pearl Jam'u :-P
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

hook 

Wysłany: 2006-07-15, 01:39   

Było ich pare.. każdy wyjatkowy:
Chełm - Perfeckt 1997?, to był maj;)
Wrocław Juvenalia 2001? (piliśmy wina, było fajnie;)
Chełm 2004 - Merciless East Festival (pilismy piwa, było fajnie)

Te wspominam szczegolnie. sentymentalny jestem.

Mika 
T-1000

Wysłany: 2006-07-15, 17:26   

Koncert "The Analogs" w klubie U Bazyla(największa speluna i mordownia w Poznaniu,a także skupisko wszelkiej maści brudasów :-D )
Zajebisty koncert to był.Pożądne street punkowe trzaskanie,troche piwa,troche fajek,pełno znajomych i pogo,jakiego świat nie widział..ściany chodziły,a ja latałam od jednej do drugiej :-D
Była mała sprzeczka z naziolami,ale mi nastroju nie popsuła :-P
Your world can end in the blink of an eye. One event, one unexpected twist of fate and suddenly the world as you knew... is gone... forever. All that you held dear, all that you held close... is washed away in a sea of distant memory. Life... is cruel. Of this I have no doubt. But life continues on... with, or without you. One can only hope that one leaves behind a lasting legacy. But so often, the legacies we leave behind... are not the one we intended.

Biggerman 
Mr. Wuzzel

Wysłany: 2006-07-16, 10:27   

Zdecydowanie R.E.M. :shock: w Warszawie. Kto był ten wie dlaczego ;-) chyba właśnie 3 lata minęły, a może nawet 4 :-?
2010 London, Berlin, Gdynia
2011 Berlin x2, Kopenhaga

LAST FM TUBE

Big Titefka 

Wysłany: 2006-07-19, 12:23   

15&16 czerwiec 2000 PJ trasa Riot Act :-P
i bedzie PJ w Pradze i w Berlinie ,szczescie me nie zna konca :D
Ostatnio zmieniony przez Big Titefka 2006-07-22, 00:12, w całości zmieniany 1 raz  

wieczór 
son of kyuss

Wysłany: 2006-07-19, 14:27   

jak na razie Queens of the Stone Age i Eagles of Death Metal w stodole, 19 czerwca 2005.

szary 

Wysłany: 2006-08-04, 20:50   

JA najlepiej wspominam koncert KULTu na dniach Lubina, sie wyszalałem jak nigdy, no i oczywiście Kazik był fenomenalny

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2006-08-04, 22:12   

NIE KAZIK TYLKO KULT!!! :evil: :evil: :evil:
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

szary 

Wysłany: 2006-08-04, 22:22   

KULT ok :roll:

Rudzielec
(no)che guevara

Wysłany: 2006-08-04, 22:43   

JAMiK po co taki naskok. Pomyłki zdarzają sie, wystarczy
"pomyliles sie moj kochany przyjacielu, nie Kazik Staszewski tylko wybitna polska kapera Kult"

szary 

Wysłany: 2006-08-04, 22:46   

:lol: no chociarzby

jenny 

Wysłany: 2006-08-04, 23:23   

Deep purple i Coma 4 razy :)))

husky03 
kredofilka

Wysłany: 2006-08-07, 00:13   

ostatnio w kartuzach nizezłe disco polo grali hee :-P <mam nawet pamiatki ;>
Majnen najlepszy koncertos to kompletny przypadek ktory mial miejsce w Sopockiej operze leńnej ubiegłego roku <2005> , odbywal tam sie festiwal kultury ukrainskiej <brzmi nudziarsko, co pozniej okazalo sie fikcja > Wyruszyłam tam w poszukiwaniu pewnego redaktora pewnej mocno nocnej stacji radiowej ktorej slucham, ktory mnie nie doinformowal iz ta impreza jest platna <50zl :shock: > majac kilka zloty w kieszeni trzeba inaczej sprobowac bo pozniej mozna byc niespelnionym i gdybac sobie.. wiec postanowilam sie tam wkrecic za darmo co okazalo sie latwiejsze niz sie moglo wydawac ;-) ah ta ochrona... mowisz ze chcesz wejsc tylko na chwile bo kogos zgubiles i od raza witaja Cie z otwartymi ramioncami 8-) Załapałam sie na koncert Tartaku i 'Haydamaki' nigdy wczesniej czegos takiego nie przezylam.. Swietni ludzie ktorzy przychodza na swoj koncert sie pobawic, niesamowita energia i jeszcze te flagi nad glowami <pomaranczowa rewolucja>.. do tej pory nie spotkalam tak rewelacyjnie tanczacego chlopaka, Sasha czyli wokalista Tartaku czul muzyke calym swoim ciałem, ludzie byli jak zaczarowani, z checia bym to powtorzyla :-)

Dumb 

Wysłany: 2006-08-08, 23:29   

Farben Lehre- 3 czerwca w Wieluniu, było bosko ;-)
Nie każ żyć jak każe plan

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2006-08-08, 23:39   

Chyba Pearl Jam w Katowicach.

Odpowiedz do tematu