Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: hook
2009-02-21, 13:32
[Relacja]Reggae Dub Festival - 25/26 sierpnia 2006 Bielawa
Autor Wiadomość
hook 

Wysłany: 2006-08-26, 23:38   [Relacja]Reggae Dub Festival - 25/26 sierpnia 2006 Bielawa

2 dniowy Festiwal jak co roku organizowany w Bielawie (Dolny Śląsk) przyciągnął potężną liczbe, głównie młodych fanów reggae (w piątek było podobno około 10 tysięcy). Jest to największa impreza tego typu w kraju! Nieprzerwanie od roku 1999.
Zjawiłem się na miejscu w piątek około 17.. na scenie były Strachy na Lachy... ot taka popularna reggae kapela z Polski;) Dużo ludzi, początkowo martwiłem się o miejsce namiotowe.. ale jak sie okazało to nie był żaden problem, dla osob z biletami udostępniono pole namiotowe, pozostali w tym ja, rozbili się po obu stronach ogrodzonego terenu. W sobote rano oba pola stanowiły już jedną, wspólną całość;) Na temat kapel wypowiadal sie nie bede, nie one byly stricte celem mojej wyprawy;) na oficjalnej stronie festiwalu http://www.regalowisko.pl/ znajdziecie potrzebne informacje. Co do organizacji jeszcze: z tego co zauważyłem wszystko było w jak najlepszym porzadku, spokój na terenie ośrodka i co cieszy chyba jeszcze bardziej: poza nim. Ludzie kultura (mimo iz wiekiem dosyc mlodzi).. 2 dziewczyny mego kolege objadly ze sniadania... wygladaly na wyglodzone.. opito go z piwa... opalono z fajek... było przyjemnie.. troche zal mi bylo tych co zalegali cala noc na ławkach, pod drzewami, na trawie, na molo (a było zimno.. 12 stopni tylko!! ).. rano ciezko mieli;)
Co na mnie wywarło największe wrażenie? Chyba miejsce. Ośrodek położony nad woda (duży zbiornik, molo, dużo zieleni). Całość położona na malowniczych terenach Miejskiego Ośrodka Sportu, dookoła góry, lasy, pastwiska nadaje temu miejscu uroku. Sobota rano byłem już na nogach gotowy na zdobywanie szczytów... i zdobyliśmy i szczyt i 2 prawdziwki.. kanapka była z nich wyborna. Polecam Regałowisko, w przyszłym roku zapewne kolejna edycja, warto sie wybrać.

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2006-08-27, 01:51   

Nie cierpię rzekłbym regge ale nie po to piszę.

Strachy na lachy to regge???
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

MaaD 

Wysłany: 2006-08-27, 21:50   

Cytat:
Strachy na lachy to regge?

Err, to taka mieszanka reggae, rocka oraz ska.?

Jak nie przepadam za Pidzama to SnL przypadly mi do gustu. Udalo mi sie poskakac pod scena podczas ich koncertu na Off-Festivalu w Mysłowicach i swym wystepem zrobili na mnie pozytywne wrazenie. Z mila checia puszczam ich plyty.

O samej imprezie z tematu dostalem informacje juz wczesniej. Ciekawy pomysl i bardzo fajne kapele. Niestety, nie do tego stopnia zebym targal sie pociagiem przez pol Polski. ;-)

[EDIT#DOWN] Haha, bardzo smieszne. :->
I uprawiać fantastyczny sport."
Ostatnio zmieniony przez MaaD 2006-08-27, 21:58, w całości zmieniany 1 raz  

hook 

Wysłany: 2006-08-27, 21:56   

Madziuniu.. pierwszy post od hmm jakiegos czasu :-P gdzie nikt opieprzu nie dostal :mrgreen:

Co do Strachow.. to celowo zamiescilem buziaczka przy nich... mam nieco inne wyobrazenie muzyki reggae anizeli to co prezentuja soba SNL

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi