No bez przesady z tymi latami 60tymi. Niby BS zawiązał się oficjalnie w 1968 roku ale dopiero po wydaniu pierwszej płyty w 1970 roku zyskali jakąś sławę i to początkowo tylko na Wyspach. W tym samym roku wydali "Paranoid" który okazał się sukcesem także w USA.
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
11.11.11 - taka data widnieje na oficjalnej stronie Black Sabbath.
Tego dnia zespół w oryginalnym składzie - Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler i Bill Ward - uda się do lokalu Whisky A Go Go w Hollywood i tam, o 11.11 rano ogłosi specjalną nowinę.
- Zebraliśmy się niedawno razem i pograliśmy trochę starych kawałków - zdradził Iommi. - Dobrze się dogadujemy i moglibyśmy razem koncertować.
Ostatnie studyjne dzieło Black Sabbath przygotowane w tym składzie to "Never Say Die!" z września 1978 roku.
Porównywanie Ozzy'iego i Dio jest jak porównywanie Staley'a i DuValla. Niby obaj świetni, no ale kurwa. To Ozzy jest bogiem :)
Smaczku dodaje jeszcze fakt, że tą całą konferencje ma poprowadzić Henry Rollins (znany np. z Black Flag).
Porównywanie Ozzy'iego i Dio jest jak porównywanie Staley'a i DuValla. Niby obaj świetni, no ale kurwa. To Ozzy jest bogiem :)
Smaczku dodaje jeszcze fakt, że tą całą konferencje ma poprowadzić Henry Rollins (znany np. z Black Flag).
Wiesz... Jak dla mnie lepszy wokal ma Dio. Ozzy ma świetną barwę, ale nie umiejętności. Na płytach wypadał świetnie, ale na koncertach darł japę krótko mówiąc, a mało to podobne było do oryginału...
A Dio jak dla mnie klase miał.
_________________ Powiem ci...
Zmarnowaliśmy świt
A tego nie wybaczy nam żadne niebo
kuurcze, umrę jak ich nie zobaczę. choćby najbliżej nas byli w Chinach. ; ]
_________________ take it easy baby,
take it as it comes..
so I've decided what I'm gonna do now, so I'm packing my bags for the misty mountains, where the spirits go now, over the hills where the spirits fly, ooh. i really don't know.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum