Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarty przez: hook
2010-02-21, 14:05
Co myślicie o metalu?
Autor Wiadomość
wieczór 
son of kyuss

Wysłany: 2007-09-03, 07:19   

Mabh napisał/a:
Szczególnie te solówki... Tak popieprzać po gryfie to jest coś...

o właśnie to popieprzanie po gryfie mnie śmieszy.

crespo 
Naczelnik.

Wysłany: 2007-09-03, 13:09   

No, power metal jest śmieszny trochę, ale Helloween, a konkretnie ich trzy pierwsze płyty, bardzo lubię. Nawet to pianie mi bardzo nie przeszkadza, a solówki są całkiem zajebiste. Rekordy śmieszności to bije Children of Bodom, istny kabaret. :D:DD:D

Maryha 
Crazy Mary

Wysłany: 2007-09-03, 14:10   

Power metalowców śmieszą mnie zazwyczaj teledyski. No i może teksty w stylu "smok leży krwawiąc" (żeby nie było, tytuł piosenki Hammer Falla). Ale mimo wszystko jest coś w tej muzyce co mi się podoba. Lubie rhapsody, hammer falla, i tak dalej. Kiedyś nawet bardzo lubiłam. :)

hiroszima 
Kuka!

Wysłany: 2007-09-04, 07:22   

A ja właśnie ostatnio znalazłam jakieś takie na moim komputerze, nie wiem skąd i nie wiem w jakim celu tam się znalazły, ale już ich nie ma. Myślę, że mam duże poczucie humoru, ale nie aż tak duże... no nie mogłam nie śmiać się, gdy przesłuchiwałam przed wyrzuceniem.

Max 
Irrational

Wysłany: 2007-09-04, 21:03   

Blind Guardian jest spoko, reszty z power metalu raczej nie mogę ścierpieć...

Domisiek 
No Bass, No Fun

Wysłany: 2007-09-04, 21:33   

Ogólnie rzecz biorąc, ja słucham wszystkiego poczawszy od grunge skonczywszy na reggae. Ale własnie ostatnimi czasy troche czesciej słucham metalu.
Lubie takie zespoły jak Mudvayne (basista jest naprawde swietny) i Children of Bodom.
Dalej mogłabym wymienic Metallica (?), troche Iron Maiden, Disturbed oraz Slipknot.

Chociaz... taka zwykła napierdzielanka mnie aż nie kręci, bo to nie taka wielka sztuka grac szybko. Sztuka grac wolno, dokładnie i perfekcyjnie, ze szłyszalnym kazdym dzwiekiem ;)

YodaM 
Grafik
Poligon nr.4

Wysłany: 2007-09-05, 15:41   

Power metal mnie smieszy i jak to ze stajpem na to mówimy... jest to "Gay metal" ;p a to dlatego ze Ci kolesie sie smiesznie ubieraja... w skóry od góry do dołu naćwiekowane. A i własnie teksty są dosyć smieszne. Jedyna kapela Power metalowa którą szanuje za kilka kawałków jest Judas Priest.

Fly People Fly - szukajcie mnie pod chmurami!

---

T.Nalepa - Zawsze wierny mi...

---

„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”

trevor 
in your mind

Wysłany: 2007-09-05, 15:54   

jakoś za metalem nie przepadam...możę być progresywny w stylu Toola, to lubie, ok, ale ni epodoba mi sie wogóle heavy metal, te Ajron Mejdeny itd jakoś do mnie kompletnie nie trafiają...
----------------------

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2007-09-05, 16:45   

ManOwar ;). To nie Power, ale tak BTW śmiesznego ubierania się.
Aha... Judas Priest to power metal ? Nie wiedziałem...

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

YodaM 
Grafik
Poligon nr.4

Wysłany: 2007-09-05, 16:53   

Moth, sorry to thrash metal jest... ale dla mnie to prawie to samo tylko w power metalu maja taki glos jakby ich za jaja sciskali ;p tak przynajmniej mi sie wydaje ;] Judasy maja normalnego wokaliste... aaaaaaleeee nie zawsze bo jest kilka kawalkow w ktorych wlasnie sie tak caly czas wydziera i dlatego ich pod power podpialem.

Fly People Fly - szukajcie mnie pod chmurami!

---

T.Nalepa - Zawsze wierny mi...

---

„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2007-09-05, 17:04   

Ja tam się nie znam na gatunkach, ale judasów zawsze kojarzyłem z heavy metalem/hard rockiem.

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

cropec 
Godsmaked

Wysłany: 2007-09-05, 17:14   

Domisiek napisał/a:
Chociaz... taka zwykła napierdzielanka mnie aż nie kręci, bo to nie taka wielka sztuka grac szybko. Sztuka grac wolno, dokładnie i perfekcyjnie, ze szłyszalnym kazdym dzwiekiem ;)

lol, nie taka wielka sztuka...zdaje mi sie ze grasz na basie, powinnas wiedziec ze granie palcami w zajebiscie szybkim tempie nie jest latwe (zeby to jeszcze brzmialo )

bdz 

Wysłany: 2007-09-05, 18:52   

Moth napisał/a:
ManOwar ;).

Oj ich to akurat lubię i bardzo chciałabym się na ich koncert wybrać:) Ubiór? Heh, co tam, muzyka najważniejsza! :)

oskur 

Wysłany: 2007-09-05, 20:35   

W teledysku manowara - warriors of world united (chyba tak sie pisze) perkusista tłucze w gary nierówno z nagraniem + wszyscy członkowie zespołu wydają sie podjarani strasznie i to mnie okrutnie bawi ^^. a basista to w ogole gra tak bzdurnie w tej piosence a największą podjare ma : |

hiroszima 
Kuka!

Wysłany: 2007-09-21, 08:28   

Dopadnięta przez wczesnojesienny nastrój zadumy i melancholii wróciłam do Tiamata. A konkretniej do "A deeper kind of slumber" i "Clouds". Nie wiem co to jest- trash, death czy black. Jak zwał tak zwał ;) w sam raz na szybki wieczór..

Odpowiedz do tematu