No, power metal jest śmieszny trochę, ale Helloween, a konkretnie ich trzy pierwsze płyty, bardzo lubię. Nawet to pianie mi bardzo nie przeszkadza, a solówki są całkiem zajebiste. Rekordy śmieszności to bije Children of Bodom, istny kabaret. :D:DD:D
Power metalowców śmieszą mnie zazwyczaj teledyski. No i może teksty w stylu "smok leży krwawiąc" (żeby nie było, tytuł piosenki Hammer Falla). Ale mimo wszystko jest coś w tej muzyce co mi się podoba. Lubie rhapsody, hammer falla, i tak dalej. Kiedyś nawet bardzo lubiłam. :)
A ja właśnie ostatnio znalazłam jakieś takie na moim komputerze, nie wiem skąd i nie wiem w jakim celu tam się znalazły, ale już ich nie ma. Myślę, że mam duże poczucie humoru, ale nie aż tak duże... no nie mogłam nie śmiać się, gdy przesłuchiwałam przed wyrzuceniem.
_________________ the further we go and older we grow,
the more we know, the less we show..
Ogólnie rzecz biorąc, ja słucham wszystkiego poczawszy od grunge skonczywszy na reggae. Ale własnie ostatnimi czasy troche czesciej słucham metalu.
Lubie takie zespoły jak Mudvayne (basista jest naprawde swietny) i Children of Bodom.
Dalej mogłabym wymienic Metallica (?), troche Iron Maiden, Disturbed oraz Slipknot.
Chociaz... taka zwykła napierdzielanka mnie aż nie kręci, bo to nie taka wielka sztuka grac szybko. Sztuka grac wolno, dokładnie i perfekcyjnie, ze szłyszalnym kazdym dzwiekiem ;)
_________________ Come as you are, as you were,
As I want you to be...
Power metal mnie smieszy i jak to ze stajpem na to mówimy... jest to "Gay metal" ;p a to dlatego ze Ci kolesie sie smiesznie ubieraja... w skóry od góry do dołu naćwiekowane. A i własnie teksty są dosyć smieszne. Jedyna kapela Power metalowa którą szanuje za kilka kawałków jest Judas Priest.
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
jakoś za metalem nie przepadam...możę być progresywny w stylu Toola, to lubie, ok, ale ni epodoba mi sie wogóle heavy metal, te Ajron Mejdeny itd jakoś do mnie kompletnie nie trafiają...
_________________ ---------------------
Kiedy ktoś napotka kogoś
kto buszuje w zbożu...
----------------------
Moth, sorry to thrash metal jest... ale dla mnie to prawie to samo tylko w power metalu maja taki glos jakby ich za jaja sciskali ;p tak przynajmniej mi sie wydaje ;] Judasy maja normalnego wokaliste... aaaaaaleeee nie zawsze bo jest kilka kawalkow w ktorych wlasnie sie tak caly czas wydziera i dlatego ich pod power podpialem.
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
Chociaz... taka zwykła napierdzielanka mnie aż nie kręci, bo to nie taka wielka sztuka grac szybko. Sztuka grac wolno, dokładnie i perfekcyjnie, ze szłyszalnym kazdym dzwiekiem ;)
lol, nie taka wielka sztuka...zdaje mi sie ze grasz na basie, powinnas wiedziec ze granie palcami w zajebiscie szybkim tempie nie jest latwe (zeby to jeszcze brzmialo )
_________________ ...Sit and drink Pennyroyal Tea...
W teledysku manowara - warriors of world united (chyba tak sie pisze) perkusista tłucze w gary nierówno z nagraniem + wszyscy członkowie zespołu wydają sie podjarani strasznie i to mnie okrutnie bawi ^^. a basista to w ogole gra tak bzdurnie w tej piosence a największą podjare ma : |
Dopadnięta przez wczesnojesienny nastrój zadumy i melancholii wróciłam do Tiamata. A konkretniej do "A deeper kind of slumber" i "Clouds". Nie wiem co to jest- trash, death czy black. Jak zwał tak zwał ;) w sam raz na szybki wieczór..
_________________ the further we go and older we grow,
the more we know, the less we show..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum