cóż polski metal jest dla mnie raczej nie do zdzierżenia... pewnie przez to, że takie poszarpane polskie słowa są nie do słuchania a inaczej się rzecz ma do jezyka ang:)
reszta jak mam taką potrzebę to słucham:) chociaż nie ukrywam że ostanio bardziej lightowo u mnie
Metallica to nie metal! Po raz kolejny muszę to przypomnieć
Ja osobiście lubię posłuchać tylko DOBREJ muzyki metalowej i to bardzo rzadko... Ostatnimi czasy bardzo przypadla mi do gustu sepultura, ale chyba to wyjątek... większości metalu nie znaszę.
Na szczególna uwagę zasługuje chyba zespół cradle of filth. Teledyski to oni mają bardzo klimatyczne, ale sam wokal przypomina mi raczej gwizdek. Ciężko jest też jest co kolwiek zrozumieć co śpiewa wokalista (???)
Jak widzę ludzi z naszywką na plecaku tego właśnie zespołu popadam w gromki śmiech
_________________ "Życie jest zbyt krótkie, by było małe."
Metallica to nie metal! Po raz kolejny muszę to przypomnieć
Nie metal,więc co,Twoim zdaniem?
[ Dodano: 2006-06-29, 12:15 ]
swapper napisał/a:
Na szczególna uwagę zasługuje chyba zespół cradle of filth. Teledyski to oni mają bardzo klimatyczne, ale sam wokal przypomina mi raczej gwizdek. Ciężko jest też jest co kolwiek zrozumieć co śpiewa wokalista (???)
Zależy,który teledysk..Widziałeś może ten do "From the cradle to enslave" albo "Her ghost in the fog"?Taka wiocha,że zęby bolą.No cóż,nie mieli kasy.Za to zupełnie inaczej sprawa się ma ich teledyskiem do "No time to cry".
_________________ Your world can end in the blink of an eye. One event, one unexpected twist of fate and suddenly the world as you knew... is gone... forever. All that you held dear, all that you held close... is washed away in a sea of distant memory. Life... is cruel. Of this I have no doubt. But life continues on... with, or without you. One can only hope that one leaves behind a lasting legacy. But so often, the legacies we leave behind... are not the one we intended.
Nie wiem, nienawidze klasyfikować zespów i przyporządkowywać im konkretnego stylu... Dla mnie Metallica to muzyka gitarowa z dobrym wokalem hehe... cięzko sprecyzowac co oni grają....
Co do cradle of filth to moze i masz rację, za bardzo nie widziałem ich teledysków, znam tylko jeden, a oglądać go lubię (raczej bez głosu) bo jest śmieszny no i ładne panie wystepuja :D
_________________ "Życie jest zbyt krótkie, by było małe."
Co do cradle of filth to moze i masz rację, za bardzo nie widziałem ich teledysków, znam tylko jeden, a oglądać go lubię (raczej bez głosu) bo jest śmieszny no i ładne panie wystepuja :D
Ciekawe,jaki to teledysk :-) Ciekawi mnie to,że podobno śmieszny bo panie mnie nie interesują
_________________ Your world can end in the blink of an eye. One event, one unexpected twist of fate and suddenly the world as you knew... is gone... forever. All that you held dear, all that you held close... is washed away in a sea of distant memory. Life... is cruel. Of this I have no doubt. But life continues on... with, or without you. One can only hope that one leaves behind a lasting legacy. But so often, the legacies we leave behind... are not the one we intended.
Metal czemu nie:))lubie dużo zespołów tego gatunku...
moim zdaniem bez sensu jest sie ograniczac do paru zespołów albo jednego stylu...
co nie posłycham np SOAD bo to nie grunge???bez sens omijac łukiem jakies kapele bo mogą grac naprawdę ciekawą muze..
bezsensu jest ograniczanie sie muzycznie jak dziecko bo jestem grunge i tylko true GRANDŻ...
P.SOczywiscie bez przesad disko itp...
_________________ ..Niechce Cię truć pigułkami ze snu...
jenny, nikt tutaj nie omija niczego z innego gatunku. Sam słucham np. chopina (bardzo często) czy zespół blondie, bo to taka odskocznia od moich prawdziwych zespołów.
Chodzi o to że jeżeli ktoś lubi muzyke punk czy grunge, to znaczy że głównie słucha zespołów z tej szufladki, a np. metalu po prostu nie trawi, i lubi zaledwie pare zespołów.
Wiem wiem tylko pisze dla ogólnego uświadomienia:))...
dokładnie dobrze miec odskocznie na jakiś czas od ulubionych zespołów, bo kiedy sie czegoś słucha nałogowo jasne ze to stanie sie monotonne. jak sie zrobi przerwe to potem jest zaj...wrócić do tego:))
Ja do metalu nic nie mam, ty może też nie, i dlatego mówie że z metalu przesluchalismy kilka plyt i czasem do nich wracamy, i to nie jest zamykanie się na gatunek. Mowie o tym ze kazdy lubi cos z pod jakies szufladki i najczesciej tego szuka
Ja osobiscie nie popieram szufladkowania, mysle ze to złe poniewaz np. słyszy sie że coś jest grunge spoko szuka sie takich zespołów, a nielubi np. punka i odrazu ominie punkową kapele, tam zaszufladkowaną która jest naprawdę warta słuchania i gra coś ciekawego..
ale cóż takie jest życie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum