Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarty przez: hook
2010-02-21, 14:05
Co myślicie o metalu?
Autor Wiadomość
AIC_Fan 

Wysłany: 2006-06-25, 10:40   

ja osobiscie nie przepadam za ostrymi metalowymi dzwiekami typu death czy cos takiego ... jednak wole slyszec co kto spiewa :-)

Mika 
T-1000

Wysłany: 2006-06-25, 15:37   

Rudzielec napisał/a:
Najlepszy jest zespół metalowy który na całej płycie (nie pamiętam nazwy) ma tylko 3 zdania możliwe do usłyszenia.

Czy do takiego metalu należą elity ?

Masz pewnie na myśli jakiś zespół grający brutal death metal;] Nigdy nie mogłam tego wytrzymać :-D

[ Dodano: 2006-06-25, 16:39 ]
AIC_Fan napisał/a:
ja osobiscie nie przepadam za ostrymi metalowymi dzwiekami typu death czy cos takiego ... jednak wole slyszec co kto spiewa :-)

To zależy,przy death metalu tekst jest zrozumiały,np.Vader.A przy brutal death metalu w stylu Canibal Corpse..No cóóż :-D

mat 

Wysłany: 2006-06-25, 19:35   

cóż polski metal jest dla mnie raczej nie do zdzierżenia... pewnie przez to, że takie poszarpane polskie słowa są nie do słuchania a inaczej się rzecz ma do jezyka ang:)
reszta jak mam taką potrzebę to słucham:) chociaż nie ukrywam że ostanio bardziej lightowo u mnie 8-)

kotlet14 
Skrytożerca

Wysłany: 2006-06-26, 10:04   

Metal...faktycznie Metallica jest boska....albo rózne takie w podobie kapele.

Nie znosze tylko growlu w heavy metalu(czy tam brutal, death czy proggresive)...muzyka jest boska, tylko dlaczego "śpiewają" ?? ;-)

Nikt mnie nie rozumie :mrgreen:

swapper 

Wysłany: 2006-06-29, 00:45   

Metallica to nie metal! Po raz kolejny muszę to przypomnieć

Ja osobiście lubię posłuchać tylko DOBREJ muzyki metalowej i to bardzo rzadko... Ostatnimi czasy bardzo przypadla mi do gustu sepultura, ale chyba to wyjątek... większości metalu nie znaszę.

Na szczególna uwagę zasługuje chyba zespół cradle of filth. Teledyski to oni mają bardzo klimatyczne, ale sam wokal przypomina mi raczej gwizdek. Ciężko jest też jest co kolwiek zrozumieć co śpiewa wokalista (???)

Jak widzę ludzi z naszywką na plecaku tego właśnie zespołu popadam w gromki śmiech :evil:

Mika 
T-1000

Wysłany: 2006-06-29, 11:12   

swapper napisał/a:
Metallica to nie metal! Po raz kolejny muszę to przypomnieć

Nie metal,więc co,Twoim zdaniem?

[ Dodano: 2006-06-29, 12:15 ]
swapper napisał/a:
Na szczególna uwagę zasługuje chyba zespół cradle of filth. Teledyski to oni mają bardzo klimatyczne, ale sam wokal przypomina mi raczej gwizdek. Ciężko jest też jest co kolwiek zrozumieć co śpiewa wokalista (???)

Zależy,który teledysk..Widziałeś może ten do "From the cradle to enslave" albo "Her ghost in the fog"?Taka wiocha,że zęby bolą.No cóż,nie mieli kasy.Za to zupełnie inaczej sprawa się ma ich teledyskiem do "No time to cry".
Your world can end in the blink of an eye. One event, one unexpected twist of fate and suddenly the world as you knew... is gone... forever. All that you held dear, all that you held close... is washed away in a sea of distant memory. Life... is cruel. Of this I have no doubt. But life continues on... with, or without you. One can only hope that one leaves behind a lasting legacy. But so often, the legacies we leave behind... are not the one we intended.

swapper 

Wysłany: 2006-06-29, 11:45   

Nie wiem, nienawidze klasyfikować zespów i przyporządkowywać im konkretnego stylu... Dla mnie Metallica to muzyka gitarowa z dobrym wokalem hehe... cięzko sprecyzowac co oni grają....

Co do cradle of filth to moze i masz rację, za bardzo nie widziałem ich teledysków, znam tylko jeden, a oglądać go lubię (raczej bez głosu) bo jest śmieszny no i ładne panie wystepuja :D

hook 

Wysłany: 2006-06-29, 13:52   

swapper napisał/a:
cięzko sprecyzowac co oni grają....

swapper: graja heavy metal, uscislajac thrash metal, naturalnie kolejne płyty nie sa sobie rowne i nieco odbiegaja od klasycznego heavy metalu :evil:

Mika 
T-1000

Wysłany: 2006-06-29, 21:05   

swapper napisał/a:

Co do cradle of filth to moze i masz rację, za bardzo nie widziałem ich teledysków, znam tylko jeden, a oglądać go lubię (raczej bez głosu) bo jest śmieszny no i ładne panie wystepuja :D

Ciekawe,jaki to teledysk :-) Ciekawi mnie to,że podobno śmieszny bo panie mnie nie interesują :-D
Your world can end in the blink of an eye. One event, one unexpected twist of fate and suddenly the world as you knew... is gone... forever. All that you held dear, all that you held close... is washed away in a sea of distant memory. Life... is cruel. Of this I have no doubt. But life continues on... with, or without you. One can only hope that one leaves behind a lasting legacy. But so often, the legacies we leave behind... are not the one we intended.

jenny 

Wysłany: 2006-06-30, 14:00   

Metal czemu nie:))lubie dużo zespołów tego gatunku...
moim zdaniem bez sensu jest sie ograniczac do paru zespołów albo jednego stylu...
co nie posłycham np SOAD bo to nie grunge???bez sens omijac łukiem jakies kapele bo mogą grac naprawdę ciekawą muze..
bezsensu jest ograniczanie sie muzycznie jak dziecko bo jestem grunge i tylko true GRANDŻ...
P.SOczywiscie bez przesad disko itp...

Rudzielec
(no)che guevara

Wysłany: 2006-06-30, 14:03   

jenny, nikt tutaj nie omija niczego z innego gatunku. Sam słucham np. chopina (bardzo często) czy zespół blondie, bo to taka odskocznia od moich prawdziwych zespołów.

Chodzi o to że jeżeli ktoś lubi muzyke punk czy grunge, to znaczy że głównie słucha zespołów z tej szufladki, a np. metalu po prostu nie trawi, i lubi zaledwie pare zespołów.

jenny 

Wysłany: 2006-06-30, 14:06   

Wiem wiem tylko pisze dla ogólnego uświadomienia:))...
dokładnie dobrze miec odskocznie na jakiś czas od ulubionych zespołów, bo kiedy sie czegoś słucha nałogowo jasne ze to stanie sie monotonne. jak sie zrobi przerwe to potem jest zaj...wrócić do tego:))

hook 

Wysłany: 2006-06-30, 14:09   

Rudzielec napisał/a:
jeżeli ktoś lubi muzyke punk czy grunge, a np. metalu po prostu nie trawi

A tym "ktosiem" jak domniemam jestes TY. Ale to nie powód do generalizowania jakoby każdy uwazał tak samo ;-)

Rudzielec
(no)che guevara

Wysłany: 2006-06-30, 14:12   

te gatunki które podałem to przypadkowe nazwy ;)

Ja do metalu nic nie mam, ty może też nie, i dlatego mówie że z metalu przesluchalismy kilka plyt i czasem do nich wracamy, i to nie jest zamykanie się na gatunek. Mowie o tym ze kazdy lubi cos z pod jakies szufladki i najczesciej tego szuka

jenny 

Wysłany: 2006-06-30, 14:17   

Ja osobiscie nie popieram szufladkowania, mysle ze to złe poniewaz np. słyszy sie że coś jest grunge spoko szuka sie takich zespołów, a nielubi np. punka i odrazu ominie punkową kapele, tam zaszufladkowaną która jest naprawdę warta słuchania i gra coś ciekawego..
ale cóż takie jest życie...

Odpowiedz do tematu