Sam niewiem co ja tu robie. Wszędzie metalowcy z włosami pod pachą.
Słuchanie metalu nie robi z człowieka od razu 'tró czarnego' metalowca :). Myślę, że gdybyś kiedys mnie zobaczył nie zgadłbys, że w ogóle słucham gitarowych brzmień ;].
No, my to w ogóle się na tró nie nadajemy :P. U mnie brak nadmiernego owłosienia na głowie i brak czarnych szatanskich ciuchów, u Ciebie różowy kolor itd :> Pozerzy jak się patrzy ;)
Czarny to nadal mój ulubiony kolor, ale już nie zawsze biegam w ciuchach tylko w tym kolorze, jak to bywało za czasów metalowania-wtedy to dzień w dzień tru black
Irokeza też miałam czarnego.
_________________ Your world can end in the blink of an eye. One event, one unexpected twist of fate and suddenly the world as you knew... is gone... forever. All that you held dear, all that you held close... is washed away in a sea of distant memory. Life... is cruel. Of this I have no doubt. But life continues on... with, or without you. One can only hope that one leaves behind a lasting legacy. But so often, the legacies we leave behind... are not the one we intended.
Mika, miałaś irokeza??!! Jakoś sobie tego wyobrazić nie mogę :-), no ale spoko :-) Ja tam uwielbiam czarny kolor. Dla mnie dzień bez czarnego akcentu, to dzień stracony :-) PEACE :-)
_________________ Możesz żyć na marginesie, ale żyj tak, aby nie krzywdzić innych.
Kapela nazywa sie Samael , http://www.samael.info - polska kapela .. black metalowa choc sluchajac ich plyt ma sie problem ze sklasyfikowaniem... znam od tygodnia.. warto posluchac jesli ktos lubi te klimaty a jeszcze nie mial okazji.
_________________ Tym co masz jest sumienie, bracie, szanuj je bo możesz je stracić
Przesłuchałam płytę "Eternal". Brzmi jak słabe próby grania black metalu.
Ale może warto spojrzeć na Samaela inaczej,jak na kapelę, która wypracowała własny styl, czerpiąc z tego i tamtego. Fakt, że efekt jest dość niecodzienny..Dalej nie oceniam, po prostu nie lubię takiej muzyki.
_________________ Your world can end in the blink of an eye. One event, one unexpected twist of fate and suddenly the world as you knew... is gone... forever. All that you held dear, all that you held close... is washed away in a sea of distant memory. Life... is cruel. Of this I have no doubt. But life continues on... with, or without you. One can only hope that one leaves behind a lasting legacy. But so often, the legacies we leave behind... are not the one we intended.
Eternal jest sprzed 7 lat... ostatnia wydali 2 lata temu - Reign of Light.. na przestrzeni takiego okresu kapele czesto ewoluuja.. podobno na lepsze. Ale jak mowie, kapela jest dla milosnikow gatunku.
_________________ Tym co masz jest sumienie, bracie, szanuj je bo możesz je stracić
To teraz ja : Tool, bezsprzecznie kapela grająca cięższą odmianę rocka. Nie wiem czy ktoś to widział, ale oto link do drugiej strony osobowości 'scenicznego szamana', czyli wokalisty Tool :
http://www.vidilife.com/
Infinity - poznański zespół thrash/heavy metalowy. Całkiem ładnie brzmi - mp3 które mają na stronie nie są najlepszej jakości, lepiej się ich słucha na life. Miałam okazję dwa razy być na ich koncercie. Było to ze starym wokalistą (Borysem), nowego jeszcze nie miałam okazji usłyszeć. Liczę, że niedługo takowa się nadarzy :-)
http://www.infinity.metal.pl/
_________________ Możesz żyć na marginesie, ale żyj tak, aby nie krzywdzić innych.
Nie dzielę metalu na kategorie typu - satanic, black, heavy, itp. Z najmocniejszych jakie słucham to pewnie Slayer i tam granica się kończy, a tak ogólnie lubię jeszcze Metallicę, System Of A Down, Korn i Nightwish. Inne zespoły lubię trochę mniej inne wcale a o innych zapomniałem. Aha z polskich to Hunter mógłby być.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum