Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarty przez: hook
2010-02-21, 14:05
Co myślicie o metalu?
Autor Wiadomość
Rudzielec
(no)che guevara

Wysłany: 2006-09-12, 22:02   

a ja zaczołem od grunge kończąc ( :D ) na lekkich klimatach rockowych.

Sam niewiem co ja tu robie. Wszędzie metalowcy z włosami pod pachą. Nie pasuje tutaj...

a chuj zostaje.

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2006-09-13, 15:41   

Rudzielec napisał/a:
Sam niewiem co ja tu robie. Wszędzie metalowcy z włosami pod pachą.

Słuchanie metalu nie robi z człowieka od razu 'tró czarnego' metalowca :). Myślę, że gdybyś kiedys mnie zobaczył nie zgadłbys, że w ogóle słucham gitarowych brzmień ;].

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

Hole 
girl

Wysłany: 2006-09-13, 15:47   

Albo mnie! :mrgreen:

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2006-09-13, 16:14   

No, my to w ogóle się na tró nie nadajemy :P. U mnie brak nadmiernego owłosienia na głowie i brak czarnych szatanskich ciuchów, u Ciebie różowy kolor itd :> Pozerzy jak się patrzy ;)

szary 

Wysłany: 2006-09-15, 22:55   

Huehue... ja przeciwieństwem jestem... praktycznie non stop na czarno...

Mika 
T-1000

Wysłany: 2006-09-19, 15:04   

Czarny to nadal mój ulubiony kolor, ale już nie zawsze biegam w ciuchach tylko w tym kolorze, jak to bywało za czasów metalowania-wtedy to dzień w dzień tru black ;-)
Irokeza też miałam czarnego.
Your world can end in the blink of an eye. One event, one unexpected twist of fate and suddenly the world as you knew... is gone... forever. All that you held dear, all that you held close... is washed away in a sea of distant memory. Life... is cruel. Of this I have no doubt. But life continues on... with, or without you. One can only hope that one leaves behind a lasting legacy. But so often, the legacies we leave behind... are not the one we intended.

Mabh 

Wysłany: 2006-09-19, 22:15   

Mika, miałaś irokeza??!! Jakoś sobie tego wyobrazić nie mogę :-), no ale spoko :-) Ja tam uwielbiam czarny kolor. Dla mnie dzień bez czarnego akcentu, to dzień stracony :-) PEACE :-)

"If I can't be my own, I'd feel better dead."

www.mabh.blog.onet.pl

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2006-09-20, 16:39   

Mabh napisał/a:
Dla mnie dzień bez czarnego akcentu, to dzień stracony

Preferuję czarne skarpetki i czarne buty :> A ogólny 'mroook' dawno mi już przeszedł.. :)

hook 

Wysłany: 2006-09-26, 13:37   

Kapela nazywa sie Samael , http://www.samael.info - polska kapela .. black metalowa choc sluchajac ich plyt ma sie problem ze sklasyfikowaniem... znam od tygodnia.. warto posluchac jesli ktos lubi te klimaty a jeszcze nie mial okazji.

Mika 
T-1000

Wysłany: 2006-09-26, 13:46   

Przesłuchałam płytę "Eternal". Brzmi jak słabe próby grania black metalu.
Ale może warto spojrzeć na Samaela inaczej,jak na kapelę, która wypracowała własny styl, czerpiąc z tego i tamtego. Fakt, że efekt jest dość niecodzienny..Dalej nie oceniam, po prostu nie lubię takiej muzyki.
Your world can end in the blink of an eye. One event, one unexpected twist of fate and suddenly the world as you knew... is gone... forever. All that you held dear, all that you held close... is washed away in a sea of distant memory. Life... is cruel. Of this I have no doubt. But life continues on... with, or without you. One can only hope that one leaves behind a lasting legacy. But so often, the legacies we leave behind... are not the one we intended.

hook 

Wysłany: 2006-09-26, 13:53   

Eternal jest sprzed 7 lat... ostatnia wydali 2 lata temu - Reign of Light.. na przestrzeni takiego okresu kapele czesto ewoluuja.. podobno na lepsze. Ale jak mowie, kapela jest dla milosnikow gatunku.

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2006-09-26, 17:15   

To teraz ja : Tool, bezsprzecznie kapela grająca cięższą odmianę rocka. Nie wiem czy ktoś to widział, ale oto link do drugiej strony osobowości 'scenicznego szamana', czyli wokalisty Tool :
http://www.vidilife.com/

video_play_319643_Tori_Amos_Muhammad_my_friend_live_with_Maynard_Jam.htm

Adres nalezy wkleić do przeglądarki razem rzecz jasna, po prostu coś forum nie chce tak długiego linka wyświetlić ;]

Mabh 

Wysłany: 2006-09-26, 21:14   

Infinity - poznański zespół thrash/heavy metalowy. Całkiem ładnie brzmi - mp3 które mają na stronie nie są najlepszej jakości, lepiej się ich słucha na life. Miałam okazję dwa razy być na ich koncercie. Było to ze starym wokalistą (Borysem), nowego jeszcze nie miałam okazji usłyszeć. Liczę, że niedługo takowa się nadarzy :-)
http://www.infinity.metal.pl/

"If I can't be my own, I'd feel better dead."

www.mabh.blog.onet.pl

jordi

Wysłany: 2007-01-23, 14:06   

Nie dzielę metalu na kategorie typu - satanic, black, heavy, itp. Z najmocniejszych jakie słucham to pewnie Slayer i tam granica się kończy, a tak ogólnie lubię jeszcze Metallicę, System Of A Down, Korn i Nightwish. Inne zespoły lubię trochę mniej inne wcale a o innych zapomniałem. Aha z polskich to Hunter mógłby być.

szary 

Wysłany: 2007-01-23, 14:17   

z krajowych to Acid Drinkers i Totem preferuje, ogólnie metal fajna sprawa, ostatnio podoba mi sie Dimmu Borgir

Odpowiedz do tematu