Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarty przez: hook
2010-02-21, 14:05
Co myślicie o metalu?
Autor Wiadomość
Mika 
T-1000

Wysłany: 2006-06-16, 20:12   Co myślicie o metalu?

Zakładam,że większość ludzi na tym forum nazwałaby grunge swoim ulubionym gatunkiem muzyki lub jednym z ulubionych lub też po prostu słucha go mniej lub bardziej(choć różnie to bywa).Co myślicie o metalu?Które podgatunki są fajne,waszym zdaniem?Przyznam,że kiedyś słuchałam metalu,łaziłam całkiem na czarno,itp,itd.To było stosunkowo niedawno,ale minęło..Jednakowoż,chętnie poznam wasze zdanie na temat tej muzyki:)

hook 

Wysłany: 2006-06-16, 20:31   

Sęk w tym że muzycznie łatwo ewoluować, na swoim przykładzie widze ze stac sie to moze dosyc szybko;)
Metal owszem, zreszta kazda gitarowa, mocna muzyka moze sie podobac.. piekno pod kazda postacia, jesli sie dobrze przyjrzec wyjdzie na wierzch, np kawalek Zone Vedera bardzo lubie, mocne gitary, relaksuje sie przy tym ale rowiez lubie kawalek Powstan Przyjaciolko Ma. Pelna roznorodnosc styli.

Mika 
T-1000

Wysłany: 2006-06-16, 20:38   

Ja wcale nie ewoluowałam tak szybko.Metalowy styl trzymałam jakieś trzy lata.I już będąc mroczną panną zaczynałam słuchać moich obecnie ulubionych gatunków muzyki.W pewnym momencie metal zaczął odchodzić..
Ale też myślę,że jest pożądna gitarowa muza,któraz zasługuje na jąkąś uwagę i z której wrato coś wyciągnąć-ale mam tu na myśli głownie trash i death metal bo czegoś takiego jak black,doom czy gothic metal nigdy nie mogłam za bardzo znieść.Ale miło jest czasami wspomnieć dawną Sepulturę,Vadera,Obituary,itd...Ale to już nie te czasy.

Mika 
T-1000

Wysłany: 2006-06-16, 20:45   

A jak to z Tobą było?Z jakiej muzy na jaką się przerzuciłeś?:)

regoat
CourtneyLove.eu

Wysłany: 2006-06-17, 00:03   

Metal hmm wole punk

hook 

Wysłany: 2006-06-17, 12:56   

Mika napisał/a:
A jak to z Tobą było?Z jakiej muzy na jaką się przerzuciłeś?:)

Muzyka chrześcijańska.. np kapela co zwie sie Piewcy Lednicy, albo poszukaj w necie kawałka Powstan Przyjaciółko Ma, lubie posluchac polskiego grania jak Farben Lehre czy Hurt.. a jak trzeba sie zrelaksować to jakaś defowa łupanka.

Mika 
T-1000

Wysłany: 2006-06-17, 14:50   

Cytat:
a jak trzeba sie zrelaksować to jakaś defowa łupanka.

Miło czasami powspominać sobie Vadera ;-)
Your world can end in the blink of an eye. One event, one unexpected twist of fate and suddenly the world as you knew... is gone... forever. All that you held dear, all that you held close... is washed away in a sea of distant memory. Life... is cruel. Of this I have no doubt. But life continues on... with, or without you. One can only hope that one leaves behind a lasting legacy. But so often, the legacies we leave behind... are not the one we intended.

Pavel 
Katalończyk

Wysłany: 2006-06-17, 17:13   

Jeśli chodzi o moje zdanie to nie bardzo trawie ten rodzaj muzyki, a szczególnie death-metal czy trash, po prostu nie lubie jak wokaliści drą japy i deformują głos ;) Co do wartości instrumentalnej to nie mam większych zastrzeżeń :D A co do zespołów metalowych to słucham często Metallicy tylko nie wiem, czy można ją nadal nazwać zespołem metalowym ;)

Dumb 

Wysłany: 2006-06-17, 19:23   

od metalu wszystko się zaczęło... tzn. moja przygoda z porządną muzyką, ten zachwyt nad "czarnym albumem" ;-) ach :!: ale nigdy nie trawiłam gotyku itp.
Nie każ żyć jak każe plan

Mika 
T-1000

Wysłany: 2006-06-17, 19:32   

Pavel napisał/a:
A co do zespołów metalowych to słucham często Metallicy tylko nie wiem, czy można ją nadal nazwać zespołem metalowym ;)

A dlaczego nie można by jej nazywać zespołem metalowym?Fakt,że na "St.Anger" dość diametralnie zmienili styl grania,ale to nie znaczy,że grają gorzej(chociaż wielu tak uważa) i mimo tej zmiany nadal grają metal.
Your world can end in the blink of an eye. One event, one unexpected twist of fate and suddenly the world as you knew... is gone... forever. All that you held dear, all that you held close... is washed away in a sea of distant memory. Life... is cruel. Of this I have no doubt. But life continues on... with, or without you. One can only hope that one leaves behind a lasting legacy. But so often, the legacies we leave behind... are not the one we intended.

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2006-06-21, 00:41   

Metallica,Iron Maiden to właściwie zespoły metalowe,które lubie.Co do reszty...napewno nie Death,bo taka rzeźnia nie dla mnie :-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Rudzielec
(no)che guevara

Wysłany: 2006-06-21, 09:17   

zaczynałem Od metallicy (całą historie z muzyką rockową/metalową) i dalej się jej trzymam choć żadziej. Przyznam że nie trawie polskich metali. Nie umiem słuchać tych piosenek z polskim tekstem sam niewiem dla czego.

Ja najbardziej lubie (jak juz bym musial wybrac) heavy, Thrash, i chrześcijański :)

Mika 
T-1000

Wysłany: 2006-06-21, 20:09   

Rudzielec napisał/a:
zaczynałem Od metallicy (całą historie z muzyką rockową/metalową) i dalej się jej trzymam choć żadziej. Przyznam że nie trawie polskich metali. Nie umiem słuchać tych piosenek z polskim tekstem sam niewiem dla czego.

Ja najbardziej lubie (jak juz bym musial wybrac) heavy, Thrash, i chrześcijański :)

Przyznam,że jeśli chodzi o zespoły metalowe śpiewające po polsku,to ja tego też nie mogę zdzierżyć.Pomijając pewne piosenki KAT-a, nagrane dobrze(nie wszystkie,zależy która płyta),ale denerwuje mnie,że są po polsku(też zależy,które płyty).Przesłuchiwałam też kiedyś jakiś polski trash,ale nie był on za bardzo do zniesienia.
Zresztą,KAT-a też już nie słucham...

Meredith 
Narcoleptic

Wysłany: 2006-06-24, 09:37   

Jeśli o mnie chodzi, to uważam metal za całkiem fajną muzykę. Jednak jest metal i metal;) Kiedy widzę typów, którzy nie śpiewają, ale warczą i mruczą do mikrofonu, chodza pomalowani i ubrani co najmniej jak stali rezydenci cmentarza, przesadzają z ilością pieszczochów, kolczyków i tych wszystkich akcesoriów, to szerze mówiąc wywołuje to u mnie efekt raczej komiczny niż jakiś tam mistyczny itp... Ale metal z inteligentnymi, dającymi do myślenia tekstami, z wokalistami potrafiącymi śpiewać, ładnymi melodiami, które potrafią stworzyc naprawdę fajny klimat, pobudzić wyobraźnię... To jest coś;)

A. Sapkowski "Mniejsze zło"

Rudzielec
(no)che guevara

Wysłany: 2006-06-24, 11:17   

Najlepszy jest zespół metalowy który na całej płycie (nie pamiętam nazwy) ma tylko 3 zdania możliwe do usłyszenia.

Czy do takiego metalu należą elity ?

Odpowiedz do tematu