Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
deftones
Autor Wiadomość
Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2011-03-26, 11:33   deftones

świetny zespół, który dość długo omijałem z racji przylepionej doń latki 'nu metalu'. mocne gitary, wymieszanie z dobrym wokalem, który potrafi się również wydrzeć... czasami soczysty riff, czasem shoegazujący chill - to się lubi.

Najlepsza płyta to bez wątpienia "White Pony" (w kawałku "Passenger" śpiewa sam Maynard James Keenan). najnowsza, "Diamond Eyes" w niczym w/w jednak nie ustępuje.

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

wieczór 
son of kyuss

Wysłany: 2011-03-26, 11:51   

będą w sierpniu w warszawie.

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2011-03-26, 12:14   

bardzo możliwe, że się wybiorę.

Consi 

Wysłany: 2011-03-26, 12:50   Re: deftones

Moth napisał/a:
świetny zespół, który dość długo omijałem z racji przylepionej doń latki 'nu metalu'.

mam z nimi teraz mniej więcej to samo. pamiętam, że kiedyś, już dość dawno, próbowałam słuchać którejś z płyt, ale mnie trochę znudziła. mam trochę wolnego, chyba spróbuję znowu z - w takim razie - "White Pony"; być może sporo straciłam i w ciągu tego czasu zmienił mi się gust ;)

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2011-03-27, 04:21   

Ja się wybieram. Deftones ostatnimi czasy trzymają poziom.

Consi 

Wysłany: 2011-03-27, 15:47   

Faktycznie, "White Pony" to dobra płyta, chyba jednak się wciągnę trochę bardziej ;)

death

Wysłany: 2011-03-27, 16:25   

Do mnie nigdy nie trafiali - ani to interesujące, ani szczere, a kopa wcale nie daje. Z nu metalowych kapel bardziej do mnie przemawia(ły) Kittie i Coal Chamber.

www.last.fm/user/dead-worm

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2011-03-27, 20:56   

death napisał/a:
Do mnie nigdy nie trafiali - ani to interesujące, ani szczere, a kopa wcale nie daje. Z nu metalowych kapel bardziej do mnie przemawia(ły) Kittie i Coal Chamber.

gdzie tam nu metal słyszysz? jedyne co nu-metalowego w Deftones to ich ubiór i towarzystwo, w jakim się obracają.

aliveinchains 
AENIMA

Wysłany: 2011-03-28, 11:22   

W 1998 kupilem sobie kasetkę Around the Fur..druga płyta Deftones, nagrnana w Seattle...deftonest to byla wtedy nadzieja w muzyce Rockowej/Metalowej...wrzucona do jednego worka z KORNem, czy miała z nim coś wspolnego? No takie corowe zacięcie..pozszarpane riffy, wokal raz rapuje, raz krzyczy, raz marudzi....ale generalb=nie ten kto zna Korna nie powie, że deftones to jakoas tam kolejna kalka...

Zepól jednak jak na moj gust przeciętny, generalnie powtarza schematy...White Pony? Przesłuchałem dwa razy, nie ruszyla mnie...chyba nie moje klimaty z tym deftones...

rzeper1984

Wysłany: 2011-08-12, 03:36   

jak ich na festiwalu usłyszałem to się poryczałem jak baba - tak na mnie podziałali. Pijany byłem.

Norbert 

Wysłany: 2011-08-12, 03:49   

jak ktoś lubi to z http://www.crossesmusic.com/ mozna sobie za darmo sciagnac epke. crosses to najnowszy projekt chino-ten co spiewa w deftones. przyjemnie sie slucha :)

Odpowiedz do tematu