świetny zespół, który dość długo omijałem z racji przylepionej doń latki 'nu metalu'. mocne gitary, wymieszanie z dobrym wokalem, który potrafi się również wydrzeć... czasami soczysty riff, czasem shoegazujący chill - to się lubi.
Najlepsza płyta to bez wątpienia "White Pony" (w kawałku "Passenger" śpiewa sam Maynard James Keenan). najnowsza, "Diamond Eyes" w niczym w/w jednak nie ustępuje.
świetny zespół, który dość długo omijałem z racji przylepionej doń latki 'nu metalu'.
mam z nimi teraz mniej więcej to samo. pamiętam, że kiedyś, już dość dawno, próbowałam słuchać którejś z płyt, ale mnie trochę znudziła. mam trochę wolnego, chyba spróbuję znowu z - w takim razie - "White Pony"; być może sporo straciłam i w ciągu tego czasu zmienił mi się gust ;)
Do mnie nigdy nie trafiali - ani to interesujące, ani szczere, a kopa wcale nie daje. Z nu metalowych kapel bardziej do mnie przemawia(ły) Kittie i Coal Chamber.
Do mnie nigdy nie trafiali - ani to interesujące, ani szczere, a kopa wcale nie daje. Z nu metalowych kapel bardziej do mnie przemawia(ły) Kittie i Coal Chamber.
gdzie tam nu metal słyszysz? jedyne co nu-metalowego w Deftones to ich ubiór i towarzystwo, w jakim się obracają.
W 1998 kupilem sobie kasetkę Around the Fur..druga płyta Deftones, nagrnana w Seattle...deftonest to byla wtedy nadzieja w muzyce Rockowej/Metalowej...wrzucona do jednego worka z KORNem, czy miała z nim coś wspolnego? No takie corowe zacięcie..pozszarpane riffy, wokal raz rapuje, raz krzyczy, raz marudzi....ale generalb=nie ten kto zna Korna nie powie, że deftones to jakoas tam kolejna kalka...
Zepól jednak jak na moj gust przeciętny, generalnie powtarza schematy...White Pony? Przesłuchałem dwa razy, nie ruszyla mnie...chyba nie moje klimaty z tym deftones...
_________________ Pearl Jam, Alice In Chains, Tool, Faith No More, NIN, Kyuss/QOTSE, Soundgarden, RATM, Smashing Pumpkins, Bush, Nirvana....and many, many others:)
jak ktoś lubi to z http://www.crossesmusic.com/ mozna sobie za darmo sciagnac epke. crosses to najnowszy projekt chino-ten co spiewa w deftones. przyjemnie sie slucha :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum