Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-08, 02:02
Dream Theater
Autor Wiadomość
Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2007-08-05, 15:47   Dream Theater

Spektakl Marzeń, to zespól progresywno-metalowy, założony przez Johna Petrucciego, Johna Myunga, Mikea Portnoya w 1985. Potem dołączył jeszcze klawiszowiec.
DT charakteryzuje sie perfekcja wykonania każdego kawąłka na żywo, nie ma sie co dziwic, każdy z muzyków jest wirtuozem w swojej dziedzinie. Rozpisywac się nie bede bo pewnie wiele osób zna ich doskonale. Milo ich poslcuhac a jeszcze milej popatrzec na to co wyprwiaja.

tutaj mała próbka umiejętności panow z Dream Theater
http://www.youtube.com/watch?v=EkF4JD2rO3Q

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2007-08-05, 15:51   

Mała dygresja - nie Teatr przypadkiem? :).

Zespół fajny, jednak na dłuższą metę zawiewa nudą. Wtórni troszkę...

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2007-08-05, 15:53   

Moth napisał/a:
Mała dygresja - nie Teatr przypadkiem? :).

.

i tak i tak pasuje.

No zgodze sie.. na dłuższa metę trudno ich znieść.. chociaż te zmiany tempa.. i wirtuozeria przyciąga.

bdz 

Wysłany: 2007-08-05, 19:49   

Dream Theater... Zespół ciekawy, w zachwyt wprawia mnie szczególnie gra Petrucciego, jego solówki;) Ulubiona piosenka: "Take the time" ;-)

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2007-08-05, 20:23   

Jeśli chodzi o ulubiony utwór to zdecydowanie "Hell's Kitchen" :)

crespo 
Naczelnik.

Wysłany: 2007-08-05, 21:06   

Ścierwo straszliwe, a LaBrie to człowiek, który ma totalnie gówniany głos. Do dupyyyy z nimi.

Maryha 
Crazy Mary

Wysłany: 2007-08-05, 21:07   

Theese Walls i The Answer lies Within rozkładają mnie zawsze. Może jeszcze octavarium.
Uwielbiam i podziwiam. Za styl, profesjonalizm, umiejętności. I to każdego, nie tylko petrucciego.
Tylko jedna rzecz mi się nie podoba. Zazwyczaj mam wrażenie że ich utwory są do siebie za bardzo podobne. Tylko ja tak mam?

jordi

Wysłany: 2007-08-05, 21:27   

bdz napisał/a:
Dream Theater... Zespół ciekawy, w zachwyt wprawia mnie szczególnie gra Petrucciego, jego solówki;) Ulubiona piosenka: "Take the time" ;-)

Ubóstwiam grę Petrucciego, wole go chyba ostatnio nawet bardziej od Satrianiego, jeśli chodzi o zespół to ciekawy ale nie oddajetego wszystkiego co potrafi zrobic na gitarce ten gość, głównie słucham jego solowych utworów, instrumentalnych, nie spiewanych.
Tak szczerze to z tego zespołu znam tylko jego, nie skupiam sie na reszcie, ale wiem że jakiś Japonczyk czy Chinczyk tam gra i wokalista ma ciekawy głos, a słucham ich coraz częściej.

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2007-08-05, 21:28   

crespo napisał/a:
Ścierwo straszliwe, a LaBrie to człowiek, który ma totalnie gówniany głos. Do dupyyyy z nimi.

zgadzam sie..co do wokalu, ale ogólnie tego zespołu ścierwem bym nie nazwał ;]

autostrada 

Wysłany: 2007-09-02, 14:17   

Ostatnio słuchałam u kolegi tego zespołu i bardzo mi się spodobał. Mi osobiście wokal nawet pasuje, muzycznie też ok. Zespół całkiem, całkiem. ;]

Remol 

Wysłany: 2007-11-25, 13:35   

Dla mnie kolejny z gigantów muzycznych ...uwielbiam ich muzyke . Cholernie cenie Petrucciego za to co wyprawia na gitarze i Portnoya który jak dla mnie jest w czołówce najlepszych perkusistów ..Mysle ze warto zapoznac sie z nimi bo ich muzyka to naprawde teatr marzen ... ;-)

TouchMeImSick 

Wysłany: 2007-11-25, 22:04   

nie lubie ich.po mojemu ich muza to przerost formy nad trescia,przerost wirtuozostwa nad klimatem i uczuciami.czyli po mojemu kicha

jordi

Wysłany: 2007-11-25, 22:30   

TouchMeImSick napisał/a:
nie lubie ich.po mojemu ich muza to przerost formy nad trescia,przerost wirtuozostwa nad klimatem i uczuciami.czyli po mojemu kicha

Co? Jaki znowu przerost? Zresztą masz prawo miec swoją wizję ich muzyki, czy aby nie widać w tym wirtuozerstwie pewnego dopasowania się do poziomu powiedzmy wokalisty, który lekko odstaje od reszty, ale muzyka braki dociąga, tak bym na to spojrzał. Co prawda czasami Petrucci przesadza i zaczyna fruwac podczas gdy cała reszta stoi na ziemi lub ledwo odrywa od niej nogi ale to jest w tym najlepsze.

TouchMeImSick 

Wysłany: 2007-11-26, 23:18   

jordi napisał/a:
czasami Petrucci przesadza i zaczyna fruwac .

no wlasnie,a po co fruwac i wymiatac superszybkie sola skoro mozna prostymi dzwiekami wyczarowac klimat...wogole to samo sie tyczy vaia czy satrianiego.o wiele bardziej od nich cenie sobie np.Johna Frusciante albo Jerry`ego.nie kombinuja na sile tylko oddzialuja bardziej na emocje niz na wirtuozostwo.A co do DT to jeszcze ich teksty jakies o Nicholasie,jakies zawile historie..co kto lubi,ja takie muzzy i takich textow nie trawie

wieczór 
son of kyuss

Wysłany: 2007-11-26, 23:30   

TouchMeImSick napisał/a:
Johna Frusciante

on akurat ostanio na koncertach lata dużo i bez sensu po gryfie.

Odpowiedz do tematu