Nie znam ich zbyt wielu numerów ale te co znam naprawde mi sie podobają. "I Stand Alone" jak narazie najbardziej lubie ( może dlatego zę mało znam). "I Fucking Hate You" też niczego sobie. Ogólnie są całkiem ciekawi.
_________________ ---------------------
Kiedy ktoś napotka kogoś
kto buszuje w zbożu...
----------------------
Najlepsza płyta to chyba właśnie Godsmack
Najlepszy utwór- Voodoo działa hipnotyzująco, zastanawiam się: czy można słuchać Voodoo i nie wybijać rytmu na udach? mi się nie udaje!
Znam tylko dwie płyty Faceless i Godsmack, ale zespół uważam za bardzo ciekawy. Świetne są ichne koncerty. Widziałam co tam na scenie porabiają (niestety nie na żywo).
Ogólnie, jeżeli chodzi o styl muzyczny to samą kapelę ciężko jest sklasyfikować. Słychać tam zarówno hard rock, jak i heavy metal, oryginalny wokal i niezwykle melodyjne kawałki sprawiają, że zespół szybko zapada w pamięć.
Ulubiona płyta ? Faceless. Ze względu na takie kawałki jak na przykład Straight Out Of Line.
Co prawda nie słyszałem żadnej płyty w całości, bo po kilku wałkach wysiadałem, ale powiem, iż gówno to niezmierne jest. Zespolik, jakich wiele i nic więcej.
Ot co, taki mały cytacik z Wikipedii:
"Wokalista heavymetalowego zespołu Godsmack Sully Erna, stwierdził ze Layne Staley miał wielki wpływ na jego styl śpiewu."
A co do samego zespołu - świetna kapela! Nie jest to jakaś strasznie ciężka muzyka, ale coś z pogranicza hard rocka i heavy metalu. Mają charakterystyczne brzmienie i wokalistę o świetnym głosie. Naprawdę warto zapoznać się z całą dyskografią zespołu. U mnie na podium są płytki "The Oracle", "Awake" i oczywiście "Faceless", ale pozostałe też są niczego sobie. A moim numerem jeden z piosenek bezkonkurencyjnie jest "Sick Of Life". :D
_________________ – (...) Miłość jest jak morderca. Wcale nie jest ślepa. To kanibal o wyjątkowo ostrym wzroku. Przypomina wiecznie głodnego owada.
– A co jada? (...)
– Przyjaźń.
No bo w 1999r, jak kapela zadebiutowala to wlaśnie mowiło sie o nich jak o grunge'owej kapeli...Godsmack to tylko mieli fajna pierwsza plytę...reszta to new-metalowe wyziewy...
_________________ Pearl Jam, Alice In Chains, Tool, Faith No More, NIN, Kyuss/QOTSE, Soundgarden, RATM, Smashing Pumpkins, Bush, Nirvana....and many, many others:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum