Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-06, 22:46
Godsmack
Autor Wiadomość
Johnny 
Dead Man

Wysłany: 2006-07-08, 12:54   Godsmack

Cytat:
Godsmack - amerykański zespoł hardrockowy-metalowy, który powstał w 1995 roku w Bostonie.

Czwórka artystów: Sully Erna (śpiew), Tony Rambola (gitara), Robbie Merrill (bas) i Tommy Stewart (perkusja) wydała w 1997 roku swój debiutancki album All Wound Up w niezależniej wytwórni EK Records. Później grupa podpisała kontrakt z wytwórnią Universal, która w sierpniu 1998 r. ponownie wypuściła płytę z kilkoma innymi utworami - tym razem pod tytułem Godsmack. Dosyć szybko wielkie sieci handlowe usunęły album ze swoich półek, ze względu na obraźliwą zawartość. Wokół zespołu narastały kontrowersje. Pomimo tego, a może właśnie dzięki tym kontrowersjom album sprzedał się w ponad 4 milionach kopii. Pochodzenie nazwy Godsmack jest od słowa god (bóg) i "smack" (klaps, karcenie), co daje jednoznaczną translację słow na język polski "Klaps od Boga" i oznaczać może karę boską jak i jego pomoc w trudnych sprawach. Pierwotnie zespół miał się nazywać "Scam" co oznacza "przekręt".

Albumy:

- All Wound Up (1998)
- Godsmack (1998)
- Awake (2000)
- Faceless (2003)
- The Other Side (2004, EP)
- IV (2006)

Słucha ktoś ...

Pavel 
Katalończyk

Wysłany: 2006-07-08, 16:24   

Ja słucham właśnie ich ostatniej płyty (IV) i podoba mi się ;) z poprzednich znam tylko jakieś poszczególne kawałki

Johnny 
Dead Man

Wysłany: 2006-07-08, 17:24   

Polecam całą dyskografie, bo naprawde jest co słuchać ... mają świetne kawałki ....

The right feel ... the right sound ... the place to be ...

I know... life would be different if I... held on. Held on ...

mysza 

Wysłany: 2006-07-08, 17:33   

mam duzy sentyment do Serenity:) po prostu uwielbiam... i zdarza mi sie jej bardzo czesto sluchac... a zeby innych kawałków to raczej sporadycznie:)

szary 

Wysłany: 2006-07-29, 21:55   

Godsmack rządzi dzieciaczki :D
To jest mój ulubiony zespół jak by nie patrzeć, mają chłopaki kopa, dają czadu, zaopatrują w energie..... Godsmack Rulez 8-)

Mika 
T-1000

Wysłany: 2006-07-29, 21:57   

Niedługo dorwę płytę "Godsmack" :-D Pożyjemy,przesłuchamy i się zobaczy,co dalej ;-)
Your world can end in the blink of an eye. One event, one unexpected twist of fate and suddenly the world as you knew... is gone... forever. All that you held dear, all that you held close... is washed away in a sea of distant memory. Life... is cruel. Of this I have no doubt. But life continues on... with, or without you. One can only hope that one leaves behind a lasting legacy. But so often, the legacies we leave behind... are not the one we intended.

szary 

Wysłany: 2006-07-29, 21:59   

Najmocniejsza płytka.....echhhh jak sie przy tym fajnie skacze.... yeah

Mika 
T-1000

Wysłany: 2006-07-29, 22:01   

Jeśli najmocniejsza,to tym bardziej chetnie się za nią zabiorę :-D
Your world can end in the blink of an eye. One event, one unexpected twist of fate and suddenly the world as you knew... is gone... forever. All that you held dear, all that you held close... is washed away in a sea of distant memory. Life... is cruel. Of this I have no doubt. But life continues on... with, or without you. One can only hope that one leaves behind a lasting legacy. But so often, the legacies we leave behind... are not the one we intended.

szary 

Wysłany: 2006-07-29, 22:03   

następna Awake tez jest mocna...... Faceless tez jest mocne..... dopiero IV jest słabsze...

Znikoma:) 
LOLLIPOP

Wysłany: 2007-03-07, 14:13   GODSMACK

Posty przerzucone z tematu o identycznym tytule.

Przeglądałam tematy, ale o Godmacku nic nie znalazłam. Co sądzicie o zespole? ;-)

Godsmack - amerykański zespół hardrockowy/heavy metalowy, który powstał w 1995 roku w Bostonie.
Czwórka artystów: Sully Erna (wokal), Tony Rambola (gitara), Robbie Merrill (bas) i Shannon Larkin (perkusja) wydała w 1997 roku swój debiutancki album All Wound Up w niezależniej wytwórni EK Records. Później grupa podpisała kontrakt z wytwórnią Universal, która w sierpniu 1998 r. ponownie wypuściła płytę z kilkoma innymi utworami - tym razem pod tytułem Godsmack. Dosyć szybko wielkie sieci handlowe usunęły album ze swoich półek, ze względu na obraźliwą zawartość. Wokół zespołu narastały kontrowersje. Pomimo tego, a może właśnie dzięki tym kontrowersjom album sprzedał się w ponad 4 milionach kopii. Pochodzenie nazwy Godsmack jest od słowa god (bóg) i "smack" (klaps, karcenie), co daje jednoznaczną translację słów na język polski "Klaps od Boga" i oznaczać może karę boską jak i jego pomoc w trudnych sprawach. Pierwotnie zespół miał się nazywać "Scam" co oznacza "przekręt".

Albumy:
All Wound Up (1998)
Godsmack (1998)
Awake (2000)
Faceless (2003)
The Other Side (2004, EP)
IV (2006)

WIARA~NADZIEJA~MIŁOŚĆ

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2007-03-07, 14:29   

http://www.grunge-forum.c...smack-vt762.htm

Może dlatego nie znalazłaś. :)

Zespół lubię, Faceless zabija.

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

Znikoma:) 
LOLLIPOP

Wysłany: 2007-03-07, 14:36   

ups. ;-) Prezentacji nie oglądam.

Ja wole The Other Side. Ogólnie bardziej mi podchodzą wszelkie akustyki, od nagrań studyjnych.

WIARA~NADZIEJA~MIŁOŚĆ

basia666 

Wysłany: 2007-03-25, 23:20   

Mnie się podobają wszystkie albumy. według mnie każdy z nich jest inny (równie rewelacyjny) :-P

trucizna 
.hm.

Wysłany: 2007-08-17, 18:04   

niedawno przez przypadek wlączylam plyte `Godsmack`... I cholernie mi się spodobala! wokal kojarzy mi się troszku z Metallicą, ogolnie ciężki klimat... i fajnie grają, fajnie.

jak na deszczu łza.. cały świat nie znaczy NIC.

szary 

Wysłany: 2007-08-17, 18:50   

ciężki klimat to to właśnie nie jest;) ale płyta mi tez sie podoba, ma swoj surowy urok

Odpowiedz do tematu