Godsmack - amerykański zespoł hardrockowy-metalowy, który powstał w 1995 roku w Bostonie.
Czwórka artystów: Sully Erna (śpiew), Tony Rambola (gitara), Robbie Merrill (bas) i Tommy Stewart (perkusja) wydała w 1997 roku swój debiutancki album All Wound Up w niezależniej wytwórni EK Records. Później grupa podpisała kontrakt z wytwórnią Universal, która w sierpniu 1998 r. ponownie wypuściła płytę z kilkoma innymi utworami - tym razem pod tytułem Godsmack. Dosyć szybko wielkie sieci handlowe usunęły album ze swoich półek, ze względu na obraźliwą zawartość. Wokół zespołu narastały kontrowersje. Pomimo tego, a może właśnie dzięki tym kontrowersjom album sprzedał się w ponad 4 milionach kopii. Pochodzenie nazwy Godsmack jest od słowa god (bóg) i "smack" (klaps, karcenie), co daje jednoznaczną translację słow na język polski "Klaps od Boga" i oznaczać może karę boską jak i jego pomoc w trudnych sprawach. Pierwotnie zespół miał się nazywać "Scam" co oznacza "przekręt".
Albumy:
- All Wound Up (1998)
- Godsmack (1998)
- Awake (2000)
- Faceless (2003)
- The Other Side (2004, EP)
- IV (2006)
Godsmack rządzi dzieciaczki :D
To jest mój ulubiony zespół jak by nie patrzeć, mają chłopaki kopa, dają czadu, zaopatrują w energie..... Godsmack Rulez
Niedługo dorwę płytę "Godsmack" Pożyjemy,przesłuchamy i się zobaczy,co dalej
_________________ Your world can end in the blink of an eye. One event, one unexpected twist of fate and suddenly the world as you knew... is gone... forever. All that you held dear, all that you held close... is washed away in a sea of distant memory. Life... is cruel. Of this I have no doubt. But life continues on... with, or without you. One can only hope that one leaves behind a lasting legacy. But so often, the legacies we leave behind... are not the one we intended.
Jeśli najmocniejsza,to tym bardziej chetnie się za nią zabiorę
_________________ Your world can end in the blink of an eye. One event, one unexpected twist of fate and suddenly the world as you knew... is gone... forever. All that you held dear, all that you held close... is washed away in a sea of distant memory. Life... is cruel. Of this I have no doubt. But life continues on... with, or without you. One can only hope that one leaves behind a lasting legacy. But so often, the legacies we leave behind... are not the one we intended.
Przeglądałam tematy, ale o Godmacku nic nie znalazłam. Co sądzicie o zespole?
Godsmack - amerykański zespół hardrockowy/heavy metalowy, który powstał w 1995 roku w Bostonie.
Czwórka artystów: Sully Erna (wokal), Tony Rambola (gitara), Robbie Merrill (bas) i Shannon Larkin (perkusja) wydała w 1997 roku swój debiutancki album All Wound Up w niezależniej wytwórni EK Records. Później grupa podpisała kontrakt z wytwórnią Universal, która w sierpniu 1998 r. ponownie wypuściła płytę z kilkoma innymi utworami - tym razem pod tytułem Godsmack. Dosyć szybko wielkie sieci handlowe usunęły album ze swoich półek, ze względu na obraźliwą zawartość. Wokół zespołu narastały kontrowersje. Pomimo tego, a może właśnie dzięki tym kontrowersjom album sprzedał się w ponad 4 milionach kopii. Pochodzenie nazwy Godsmack jest od słowa god (bóg) i "smack" (klaps, karcenie), co daje jednoznaczną translację słów na język polski "Klaps od Boga" i oznaczać może karę boską jak i jego pomoc w trudnych sprawach. Pierwotnie zespół miał się nazywać "Scam" co oznacza "przekręt".
Albumy:
All Wound Up (1998)
Godsmack (1998)
Awake (2000)
Faceless (2003)
The Other Side (2004, EP)
IV (2006)
_________________ "Człowiekowi godzi się starać tylko o taką wiedzę, która jest na miarę jego zdolności."
niedawno przez przypadek wlączylam plyte `Godsmack`... I cholernie mi się spodobala! wokal kojarzy mi się troszku z Metallicą, ogolnie ciężki klimat... i fajnie grają, fajnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum