Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-06, 22:29
HIM i Ville Valo
Autor Wiadomość
dżast

Wysłany: 2007-09-09, 13:43   

Mmm....HIM.
Moja 'przygoda' z cięższą muzyką zaczęła się właśnie od HIMa.
A konkretniej od coveru HIMa i Cradle of filith - "Sweet dreams"
hardcore.

szary 

Wysłany: 2007-09-09, 15:53   

no to ziom uwazaj bo normalnie to wstyd sie przyznac ze sie tego slucha bo za to wysmiewają:/

Sóha 
grejpfrutowo

Wysłany: 2007-09-10, 14:40   

Dokładnie! Jeszcze dawniej można było spotkać na ulicy ludzi z heartagramami na bluzach i było okej. Teraz słuchanie HIMa to dno w mniemaniu niektórych. Nie słucham ich, aczkolwiek znam kilka piosenek i nie wszystkie to wiocha^^

szary 

Wysłany: 2007-09-14, 18:06   

wiocha to nasmiewanie sie z tych co sluchaja HIMa

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2007-09-14, 18:29   

Kwestia gustu (muzycznie) i sposobu bycia (przy postępowaniu względem innych). Na siłę nic nikomu nie narzucisz. Czy wiocha, czy miasto.

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

jordi

Wysłany: 2009-03-18, 23:09   

taki troche mroczniejszy Feel, i nieco "doskonalszy" muzycznie, ale przetłumaczcie sobie teksty słów...
Wszystko dla ludzi, co kto lubi co kto kocha. Szerlok Holms odgrzebał zespół co śpiewa o miłości, podobno najlepiej się "słucha" ich teledysków, ewentualnie audio ale tylko ze zdjęciem jego buzi (tu juz mowa o liderze) w ręce.
To się podobno tłumaczyło ten skrót HIM jakoś, jego mroczna wysokośc? jakoś tak :13:

Norbert 

Wysłany: 2009-11-21, 17:43   

Wcześniej nigdy nie lubiłem i taki trochę wieśniacki mi się wydawał, ale tak z tydzień temu zacząłem się zapoznawac z trzema płytami i spodobali mi się, ma to taki swój specyficzny klimat i nei jest to zespół o każdej porze dnia i nocy, ale lubię taki niski wokal, lubię też takie smętne i mozolne riffy a teksty... hmm ja mam tak, że taka troche naiwnośc mi nei przeszkadza, a ville vallo jak śpiewa to brzmi bardzo przekonywująco, więc żadnej sztucznosci tam nie słyszę, a to mi zawsze najbardziej przeszkadza.

lather 

Wysłany: 2009-11-24, 14:23   

Co do HIMa, poznałam zespol jakiś czas temu, w podstawówce bodajże. Moja znajoma ich uwielbiała, no i tak jakoś wyszło. Nie podoba mi się, takie jakieś to bez duszy jest. Nie wrócę do nich. Przynajmniej teraz.

egosyntonic 

Wysłany: 2009-11-25, 13:00   

Lubię czasem posłuchać, z tego względu, że doceniam w muzyce takie rzeczy jak brzmienie i charakterystyczne barwy wokalu.

Pomijam całą otoczkę tego wszystkiego czyli Love Metal, ale goście naprawdę dobrze grają i melodyjnie są w stanie wyprodukować różnorodność co u wielu kapel zanika po pewnym czasie.

Shooter. 
Shooter.

Wysłany: 2010-08-15, 11:15   

Lubie ich nawet. Nic tam do HIM nie mam.

Candy 

Wysłany: 2010-08-16, 21:08   

ja lubię z czego wielu ludzi sie smieje :lol: ale HIM mają dusze, szzcegolnie podobaja mi sie ich pierwsza płyta.

Kala 

Wysłany: 2010-08-26, 21:04   

Uwielbiam Him. Wokal Ville'go...niesamowity.

Odpowiedz do tematu