Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-06, 22:29
HIM i Ville Valo
Autor Wiadomość
idont 

Wysłany: 2007-08-08, 15:10   HIM i Ville Valo

HIM (His Infernal Majesty)- jeden z najpopularniejszych fińskich zespołów. Co myślicie o jego dokonaniach?
Ja lubię ich piosenki ;-) Otoczka zespołu wydaje mi się dość "lalkowata", ale zespół popieram.
Szczególnie podoba mi się album Razorblade Romance (świetne: Poison Girl, Join me, Right Here In My Arms, Gone With The Sin) i oczywiście: niesamowicie głęboki głos Ville Valo, a Wam? 8-)

N@RVANA 

Wysłany: 2007-08-08, 15:17   

No nareszcie temnat o HIM! :p;p;p
Cytat:
Szczególnie podoba mi się album Razorblade Romance (świetne: Poison Girl, Join me, Right Here In My Arms, Gone With The Sin) i oczywiście: niesamowicie głęboki głos Ville Valo

Święte słowa Idont. ;p Jeszcze dodałabym do tego "Close to the Flame". Strasznie lubię też piosenkę z ostatniego albumu "Killing Loneliness" (dla niewtajemniczonych: ta wersja clipu jest lepsza od pierwszej:) ). Ville znów wraca do dawnej formy (czyt. do dawnego boskiego wyglądu :mrgreen: ) i mam nadzieję że tak już zostanie. ;p A HIMa słucham już dłuuuugo, w końcu to pierwsza moja rockowa miłość. :mrgreen:

szary 

Wysłany: 2007-08-08, 16:24   

no i zara i tak bedzie ze zespol dla kindermetali, dzieciuchów itp :/

mysle ze ten styl jaki soie wyrobili i nazwali love metalem, a nie gotykiem jest dobre, muzyke jaką tworzą mozna uznać za oryginalna i do słuchania, ale oczywiście kto co lubi

nie powiem ze nie slucham, bo czasem lubie, taka ot sobie nastrojowa muzyczka, choćby utwory które wymieniła koleżanka na wstępie, a najbardziej lubie chyba "The Sacrament" i "It's All Tears"

trucizna 
.hm.

Wysłany: 2007-08-08, 17:17   

HIM, hymm.. kilka piosenek słuchałam kiedyś na siostrzanej mp3, i nawet fajne były, ale jakoś mnie nie porwały ;p ;). Trochę śmieszy mnie ten `głęboki` głos Valo, szczególnie przy niskich tonach :D.

tylko .. jedna piosenka Ville Valo doprowadza mnie do takiego stanu, że mam ochotę się wyrzygać - dokładniej `Strawberries, cherries coś tam coś tam [xD] iiii uuuu Sammer Wine ;p` :-? nie wiem co go skłoniło do nagrania takiej piosenki. katowana ciągle w radiu, goniła mnie i męczyła moje uszy.

ale co tam :mrgreen:

jak na deszczu łza.. cały świat nie znaczy NIC.

idont 

Wysłany: 2007-08-08, 17:29   

małe sprostowanie 8-) :
trucizna: piosenka,o której mówisz,"Summer wine", to tylko cover. Początkowo śpiewała ją Nancy Sinatra z Lee Hazlewoodem. (lepsza w oryginale)

trucizna 
.hm.

Wysłany: 2007-08-08, 17:38   

aha :D to dobrze, nie wiedziałam ;-) ale i tak jest straszna :-P

jak na deszczu łza.. cały świat nie znaczy NIC.

N@RVANA 

Wysłany: 2007-08-08, 18:37   

A to was zaskoczę. :) Ja lubię "Summer Wine". ;p;p;p Nie wiem czemu, jakaś taka... Czasami mnie nachodzi żeby jej posłuchać. ;p Ale to chyba najardziej ze względu na głos Valo. ;p Choć Natalia Avelon tez nieźle śpiewa.

YodaM 
Grafik
Poligon nr.4

Wysłany: 2007-08-08, 19:36   

Nie dla mnie są. Jak ich slucham to umieram z nudów. Jakoś tak nie podchodzi mi ich muzyka, wokal jakotaki ale jesli chodzi o brzmienie to jakies takie mulące mi się wydaje bez polotu.

Fly People Fly - szukajcie mnie pod chmurami!

---

T.Nalepa - Zawsze wierny mi...

---

„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”

Maryha 
Crazy Mary

Wysłany: 2007-08-08, 21:57   

Dla mnie też nie. Może tworzą ten cały swój "love metal" ale mnie to jakoś nie wzrusza. Może za słodkie dla mnie, zbyt ckliwe. Rozumiem że może się podobać, ale na krótki dystans. na dłużej, jedna wielka nuda. Zespół jak zespół. Dla mnie żadne odkrycie, może troche swojego stylu mają, ale nie powalili mnie na kolana. Wiadomo, kiedyś mi się bardziej podobali, ale to tak z 4 lata temu.

trevor 
in your mind

Wysłany: 2007-08-09, 15:02   

Dołączam sie do słów powyżej. Nie porusza mnie ich muzyka. Dla mnie jest troche....no poprostu wogóle do mnei nie trafia. Są zbyt sztuczni...i nie chodzi mi tu o image kapeli ale o samą muzyke. Poprostu nie dla mnie.
----------------------

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2007-08-09, 15:22   

Zespół dla kindermetali, dzieciuchów, etc.

Tak na serio - ponoć to "ujarzmiony skandynawski metal z domieszką gotyku". Stawiam ich obok The Rasmus na półce (nie w moim domu) z napisem "zakała skandynawskiego metalowego łojenia".

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

Hole 
girl

Wysłany: 2007-08-09, 15:48   

Moth napisał/a:
Stawiam ich obok The Rasmus na półce (nie w moim domu) z napisem "zakała skandynawskiego metalowego łojenia".

Bez przesady. Można ich nie lubić, ale na pewno nie jest to zespół jednego przeboju, jak The Rasmus. To nie ten sam klimat i nie Ci sami odbiorcy.

Nie słucham namiętnie, nie wiem nawet, czy mam coś w Winampie. Ale jak o tym myślę, to troszkę żałuję, bo jest kilka utworów, które mi się podobają i które pozostały w mojej pamięci.

Wokalista przyciąga, nie ma co. ;-)

TouchMeImSick 

Wysłany: 2007-08-09, 18:22   

him jest zajebisty!! Fajnie chlopaki graja.I bez sensu jest gadanie ze dla dzieciakow itd. Fajni sa i fajna muze robia

stefcia 

Wysłany: 2007-08-09, 21:32   

Nie lubię HIM'a, ich piosenki wydają mi się podobne. Wg mnie zespół dla nastolatek. Słyszałam kilka kawałków i żaden ani mnie nie zachwycił, ani nie pozostał dłużej w pamięci.

hiroszima 
Kuka!

Wysłany: 2007-08-10, 07:12   

Hole napisał/a:
Nie słucham namiętnie, nie wiem nawet, czy mam coś w Winampie. Ale jak o tym myślę, to troszkę żałuję, bo jest kilka utworów, które mi się podobają i które pozostały w mojej pamięci.

Wokalista przyciąga, nie ma co.

Popieram :-P Chociaż nigdy fanką nie byłam i rozumiem dlaczego można ich nie lubić.

Odpowiedz do tematu