Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-12, 10:06
Judas Priest
Autor Wiadomość
Lord 
Killer

Wysłany: 2008-10-07, 18:51   Judas Priest

Dobra. Nie było tematu, ale już jest. Więc co o nich sądzicie? Jak dla mnie kultowa kapela, jedna z ważniejzych w muzyce metalowej, jeśli nawet nie najważniejsza. I to oni wprowadzili do metalu skóry z setkami ćwiek. To co pokazywali na koncertach, na początek oczywiście wjazd na harleyu.
Dla mnie zespół bomba.

lukaszo 

Wysłany: 2008-10-07, 21:45   

JA znam tylko Album Nostradamus.i jezeli wszystkie takie na koncie maja to rzeczywiscie są genialni,powalił mnie zwłaszcza utwór tytólowy

stipe 
kaleka

Wysłany: 2008-10-07, 22:00   

Kiedyś słuchałem, teraz wokalu znieść nie mogę. Warstwa muzyczna też już nie działa na mnie jak kiedyś, ale cały czas potrafi zainteresować. Tylko ten wokal... :-P

YodaM 
Grafik
Poligon nr.4

Wysłany: 2008-10-08, 00:55   

No no konkretne granie :] Revolution rządzi a inne kawalki tez rozpierniczaja, chociaz i tak Revolution najlepsze ze wszystkich w ich dyskografii :]

Fly People Fly - szukajcie mnie pod chmurami!

---

T.Nalepa - Zawsze wierny mi...

---

„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”

stipe 
kaleka

Wysłany: 2008-10-08, 06:54   

Może nie najlepsza, ale z tego co pamiętam to najmniej pedalska ;p

szary 

Wysłany: 2008-10-08, 10:14   

Mnie tam się Painkiller podoba najbardziej. Teledyski mają porąbane:D Ale tak nawiasem to są lepsze heavy metalowe kapele niż Judas:P

Lord 
Killer

Wysłany: 2008-10-10, 18:02   

Lepsze kapele? No, może Maiden. A wspomniany PKL naprawdę rządzi. Chyba najbardziej znana piosenka Judaszy.

Jeremy 
Jeremy

Wysłany: 2008-10-15, 21:24   

osobiście uwielbiam wokal Halforda. ma niesamowite możliwości ;]

dla mnie najlepszy kawałek hmm... Tyrant, Free Wheel Burning i Victim of Changes

lather 

Wysłany: 2009-08-09, 14:44   

Najbardziej znana to Breaking the Law jest raczej.

Baczu 

Wysłany: 2010-08-17, 13:22   

Och, ten wokal jest genialny. ; ] Trzeba sie poprostu przyzwyczaić do falsetowego śpiewu Roba, nie wszystko od razu. Ja znam JP bardzo dobrze, uwielbiam ich. Tak chwalony tutaj Nostradamus kompletnie mnie zawiódł, gdzie ta moc, gdzie ten pałer?! Otrzymaliśmy zaś 2 płytowe wydawnictwo, przeciętne, przesiąknięte orkiestrą i jakimiś kiczowatymi klawiszami, w dodatku większość utworów jest w temple średnim. O długości płyty juz nie wspomne. Wydany 3 lata przed Nostradamusem Angel of retribution zjada go na śniadanie. Co do reszty płyt, to w sumie lubie prawie wszystkie (z naciskiem na Screaming for vengeance, kopalnia hitów, Painkiller, British steel, Sin after sin i Stained Class), ale są wyjątki. Nie moge znieść płyt z Ripperem, potwornie nudnego Point of entry i popowego, przesłodzonego Turbo.

Soundholic
na pół etatu

Wysłany: 2011-02-02, 19:40   

dla fanów Judas...zagrają w Polsce na Metal Hammer Festival, więc jak ktoś lubi, to niech lepiej szybko zakupi bilet;)

Odpowiedz do tematu