Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-06, 22:41
Marylin Manson
Autor Wiadomość
Dew93 
;]

Wysłany: 2007-07-21, 18:36   

Buzia to nic ;p Poprostu chce zwrócić na siebie uwage tą twazrą tak jak Slipknot maskami, chociaż slipknot to nie musi, bo i tak dużo ludzi przyciąga samą muzyką ;]

Mika 
T-1000

Wysłany: 2007-07-25, 08:45   

Niech sobie facet robi co chce, dopóki przyzwoicie gra. I don't give a shit.
Your world can end in the blink of an eye. One event, one unexpected twist of fate and suddenly the world as you knew... is gone... forever. All that you held dear, all that you held close... is washed away in a sea of distant memory. Life... is cruel. Of this I have no doubt. But life continues on... with, or without you. One can only hope that one leaves behind a lasting legacy. But so often, the legacies we leave behind... are not the one we intended.

Hobbit 

Wysłany: 2007-07-25, 19:04   

Nie lubię ani tego gościa, ani jego muzyki... nic dodać nic ująć
Twój wzrok przeszywa moje serce"

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2007-07-25, 19:07   

Fajnie by było, gdybyś swoją opinię uzasadnił w jakiś sposób. Bo to tak jakby napisać 'xxx jest głupi, bo tak jest' ... sens powalający.

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

Hobbit 

Wysłany: 2007-07-25, 19:12   

A więc jego dziwaczny, śmieszno-mroczny i komercyjny wizerunek wystarczają mi by nie lubić tego gościa. Myślę że każdy domyśliłby się po poprzednim poście, że poprostu nie podchodzi mi jego wizerunek...

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2007-07-25, 19:24   

Ile wizerunek ma wspólnego z muzyką ?

Nie muszę chyba akurat Tobie tłumaczyć o kiczowatej otoczce panów ze sceny BM...
A jednak muzyka broni się sama przez się ;].

Hobbit 

Wysłany: 2007-07-25, 20:08   

Tak, ale osobno wyróżniłem i JEGO i JEGO MUZYKĘ :lol:

trevor 
in your mind

Wysłany: 2007-07-25, 21:13   

Eat Me, Drink Me

Premiera: 4 czerwca 2007r.

Jeśli szukacie mocnycnh wrażeń, przeraźliwego krzyku, cięzich riffów i innego takiegoż
"dziwactwa" to siódmy studyjny album grupy Marilyn Manson zatytułowany "Eat Me, Drink Me"
nie jest dla Was. To juz nie są dokonania znane z poprzednich płyt. To lekka, spokojna,
rockowa muzyka. Brak w niej nawet industrialu. Na płycie przeważają spokojne, wolne kompozycje.
Głos Mansona też jakby "podstarzały". Zdania na temat płyty są podzielone...

Ale....

Dzięki tym kompozycjom, braku elektroniki (chociasz nie całowitym braku, ale w porównaniu do
poprzednich dokonań grupy jest ona dosłownie procentowa)
, "podstarzałemu" Mansonowi, płyta moim zdaniem jest najlepszą
od czasu Antichrist Superstar. Świetne partie gitarowe. Wreszcie muzycy MM pokazują na co ich stać.
Jedni przy tej płycie usną drudzy będą sie zachwycać. Manson przystopował, to prawda, ale to było mu
potrzebne. Jego muzyka zmieniła sie nie do poznania. Jeśli nie lubicie MM i uważacie go za pajaca
a jego muzykeza totalne dno to powinniście przesłuchać "Eat Me, Drink Me". Albo Was jeszcze bardziej zniechęci, albo chwyci
za serce zmianiając w waszych oczach wyobrażenie o twórczości Marilyna Mansona.Poprostu sami przesłuchajcie.

Moim skromnym zdaniem jest to płyta warta przesłuchania i niezwykle ciekawa jeśli chodzi o twórczosć pana
Marilyna Mansona. Jest poprostu "INNA" i uwazam że choćby ze względu na to można ją przesłuchać. Zobaczmy inne oblicze Mansona,
dla niektórych lepsze dla niektórych gorsze ale poprostu..inne......Polecam.....
----------------------

Mika 
T-1000

Wysłany: 2007-07-26, 08:21   

Moth napisał/a:
Ile wizerunek ma wspólnego z muzyką ?

Przypomniała mi się taka sytuacja, jak koleżanka z klasy zawzięcie twierdziła, że nie lubi Mansona, bo on taki i taki, tak wygląda i tak się zachowuje. Na pytanie czy zna muzykę, odpowiedziała, że trochę, ale to i tak bez znaczenia, bo ktoś taki nie może grać dobrej muzyki, więc ona wie, że jej nie lubi, wcale nie musi jej słuchać, żeby o tym wiedzieć. No cóż..

Spotkałam się też z opinią kumpla, który NIENAWIDZI Mansona za jego zachowanie. Ciekawe.. ludzie, którzy na co dzień nie mają właściwie sprecyzowanych poglądów na temat tego, co ten facet obśmiewa, nagle go za to nienawidzą. Śmieszne.

Kolejna opinia: "Muzykę bardzo lubię, ale JEGO nie lubię za wygląd." Nie lubisz go? A znasz go?

No, ale z pewnością znajdą się osoby, które nie plotą takich bzdur, bo im po prostu ta muzyka nie przypada do gustu.
Your world can end in the blink of an eye. One event, one unexpected twist of fate and suddenly the world as you knew... is gone... forever. All that you held dear, all that you held close... is washed away in a sea of distant memory. Life... is cruel. Of this I have no doubt. But life continues on... with, or without you. One can only hope that one leaves behind a lasting legacy. But so often, the legacies we leave behind... are not the one we intended.

Hobbit 

Wysłany: 2007-07-26, 17:39   

Skoro taki koleś jak Manson wykreował swój kiczowaty wizerunek, to musiał liczyć się z tym że kilku osobom nie przypadnie on do gustu. Tak więc w osobnych kategoriach może komuś nie podpasować i wizerunek i muzyka. Co w tym dziwnego?

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2007-07-26, 17:52   

Podoba Ci się wizerunek większości Black Metalowych kapel ?

Nie wiem po co mieszać image z muzyką.

Mika 
T-1000

Wysłany: 2007-07-26, 17:54   

Hobbit napisał/a:
Tak więc w osobnych kategoriach może komuś nie podpasować i wizerunek i muzyka. Co w tym dziwnego?

Właśnie, w osobnych. To, że ktoś wygląda jak debil, to nie znaczy, że gra złą muzykę. Dziwne byłoby nie słuchanie kogoś takiego, tylko ze względu na wizerunek, mimo, że jego muzyka by się takiej osobie podobała - jest to wręcz chore. Weźmy na przykład KISS. Jest to banda wymalowanych pajaców - tak wyglądają - a muzykę przy tym grają całkiem przyzwoitą. Ich wizerunek przyprawia mnie o drgawki ze śmiechu, co nie przeszkadza mi w zapuszczeniu sobie od czasu do czasu którejś z płyt.

Hobbit 

Wysłany: 2007-07-26, 18:14   

Moth napisał/a:
Podoba Ci się wizerunek większości Black Metalowych kapel ?

Przecież wyraźnie podkreśliłem że traktuję wizerunek i muzykę w osobnych kategoriach... czytaj dokładniej moje posty :lol:

trucizna 
.hm.

Wysłany: 2007-08-03, 21:11   

Marlyn Menelson ? Nie dla mnie. Muzyka Mięsona jest mało odkrywcza, a sam pan Merlin z powalającym stylem udawający szatanka mnie zniesmacza i rozbawia.
nie ma co zgrywać antychrysta, kiedy w wywiadach mówi, że wierzy w boga i tak dalej. [wiem, bo mój kolega to fan ;p].. skandali też nie lubie. A to, że go do kościoła nie wpuścili z powodu zbyt kontrowersyjnego ubioru, a to, że ma dziewczyne 20 lat młodszą od niego ;p... i śmieszą mnie jego teledyski - krew i seks. i tylko tyle, a przeżyć emocjonalnych i muzycznych zero.
no i to by było tyle.

jak na deszczu łza.. cały świat nie znaczy NIC.

trevor 
in your mind

Wysłany: 2007-08-09, 15:07   

http://pl.youtube.com/watch?v=QYFwzJYFlUw

http://pl.youtube.com/watch?v=3iuve2OjY_8

Przesłuchajta......

Początkowe dokonania Mansona. ZA TO WŁAŚNIE GO CENIE. Słuchajcie tego tak jakbyście go nigdy nie widzieli....słuchajcie muzyki poprostu :) Pewnie większość z Was słyszała ale jednak wole podrzucić :)

[ Dodano: 2007-08-27, 13:12 ]
Najnowszy clip Mansona z płyty "Eat Me, Drink Me".....co sądzicie ?

http://pl.youtube.com/watch?v=df4Dlj1jqqY
----------------------

Odpowiedz do tematu