Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-06, 22:41
Marylin Manson
Autor Wiadomość
autostrada 

Wysłany: 2007-09-02, 13:56   

Mansona muzyka jest trudna do odbioru. Mnie osobiście odpowiadają jego piosenki, ale znam wielu ludzi którzy tego nie trawią...Teksty są jak najbardziej w porządku, muzycznie tak średnio bo za dużo kombinacji..A jego wygląd jest co prawda kiczowaty, ale jak się słucha to się nie widzi ;]

idont 

Wysłany: 2007-09-02, 19:39   

teraz mi się skojarzyło: czy Manson nie przypomina Wam trochę Maleńczuka? ;-)
mi szczególnie w tym wywiadzie:
http://pl.youtube.com/watch?v=7Nc-edAYHH8

trevor 
in your mind

Wysłany: 2007-09-02, 19:40   

idont napisał/a:
teraz mi się skojarzyło: czy Manson nie przypomina Wam trochę Maleńczuka

Haa to samo powiedziałem do kumpeli jakiś czas temu :D Manson właśńie przypomina Maleńczuka :D
----------------------

Siteeth 
Siteeth

Wysłany: 2008-03-06, 20:27   Grrrr

Macie racje muzyka Mansona jest trudna do odbioru...ale ja osobiscie przepadam za jego tworczościa

Eat me Drink Me

Ciekawy i mroczny album

Nie sluchajcie przed zasnieciem

Grrr.... ZŁOO :119:

szary 

Wysłany: 2008-03-07, 19:31   

Wielka postać, kiedyś nie lubiłem za wygląd :D teraz lubie, szanuje i nawet czasem podziwiam! Koleś ma charyzme i łeb do pomysłów, ten jego industrialno metalowy styl jest naprawde świetny. Spodobał mi się ostatnio albumik "The Golden Age Of Grotesque", jak dla mnie bomba. Pod tym jak to ujeliście kiczowatym wyglądem kryje sie jednak nie taki kiczowaty człowiek

swapper 

Wysłany: 2008-03-07, 19:39   

szary napisał/a:
Pod tym jak to ujeliście kiczowatym wyglądem kryje sie jednak nie taki kiczowaty człowiek

Ano, zgadza się

szary napisał/a:
"The Golden Age Of Grotesque", jak dla mnie bomba

J/w
Z tym że jego najnowszy krążek nie za bardzo mi przypadł do gustu, czegoś brak, czegoś za mało, za bardzo pospolicie...

szary 

Wysłany: 2008-03-07, 22:50   

co do tego wyglądu jeszcze chciałem dodać.... make-up Mansona nie jeset ot tak sobie żeby ładnie wyglądał jak to bywa w więkrzości przypadków, to jest część jego twórczości, jedna całość wraz z kompozycjami zawartymi na CD

Schism 
Tacoma

Wysłany: 2011-04-24, 13:29   

Uwielbiam ich twórczość. Wprawdzie niektóre teksty faktycznie nie zachwycają, to jednak mają coś w sobie. Przede wszystkim - pewne sprzeciwianie się systemowi. Mało jest osób, które są w stanie głośno wyrazić swoje zdanie, konkretnie tutaj na temat wiary. Naprawdę, trzeba mieć odwagę, by wykrzyczeć światu to, co się myśli. Kontrowersyjny wizerunek, kontrowersyjne zachowanie na scenie, kontrowersyjna twórczość - mimo wielu przeciwników, mają też wielu fanów, czyli automatycznie większość popiera ich zdanie. Nie jest też spowodowane to tym, by po prostu zaistnieć, a sprzeciwianie się religii było tylko pretekstem - jeśli ktoś przeczytał trochę o młodości Warnera, wie dobrze o co chodzi.
Heh, wcześnie odpowiadam na temat :mrgreen:

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2011-05-02, 07:29   

Cytat:
Przede wszystkim - pewne sprzeciwianie się systemowi. Mało jest osób, które są w stanie głośno wyrazić swoje zdanie, konkretnie tutaj na temat wiary.

poważnie? a mnie się wydaje, że co druga kapela metalowa krzyczy o tym o wiele głośniej.

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

Schism 
Tacoma

Wysłany: 2011-05-06, 14:45   

Moth napisał/a:
Cytat:
Przede wszystkim - pewne sprzeciwianie się systemowi. Mało jest osób, które są w stanie głośno wyrazić swoje zdanie, konkretnie tutaj na temat wiary.

poważnie? a mnie się wydaje, że co druga kapela metalowa krzyczy o tym o wiele głośniej.

Jeśli chodzi Ci o zespoły typu Gorgoroth - nie są one aż tak popularne jak Marilyn Manson.

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2011-05-12, 17:45   

polemizowałbym. zresztą, myślę, że nie trzeba szukać po blekmetalach. wystarczy przywołać takiego Slayera.

aliveinchains 
AENIMA

Wysłany: 2011-05-20, 07:46   

Też kiedyś słuchałem MM nałogowo...gdzies w okresie promocji Mechanical Animals...świetna płyta...bardzo luzacka, pelno rockowego ciężaru, melodii, hitow i takiej wyuzdanej przebojowosci...zupelne przeciwieństwo mrocznego i czasem wręcz agresywnego typowo indutrialnego Antychrist Superstar...lubię oba oblicza MM ten indutrialny i ten rockowy..świetnie sie to zmieszalo w rewelacyjnym Hollywood...plyta ktora zajebiscie rozpoczęla nowa dekadę, nowe milenium (dla mnie najlepsza płyta 2000r.) ..szkoda że potem magia MM juz gdzies tam uciekla...kolejne albumy nijak mi nie przypadjaa do gustu....

sijum 
fuckers.

Wysłany: 2011-06-09, 16:25   

najbardziej mi się podoba jego wykonanie 'Personal Jesus'

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2011-06-09, 19:58   

no, jedyne co mu wychodzi to covery. podobnie jak 'sweet dreams'.

aliveinchains 
AENIMA

Wysłany: 2011-06-21, 06:37   

Moth napisał/a:
no, jedyne co mu wychodzi to covery. podobnie jak 'sweet dreams'.

nie zgadzam się....słuchałes Hollywood? to jest kopalnia hitów....

Odpowiedz do tematu