Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-06, 22:24
Metallica
Autor Wiadomość
szary 

Wysłany: 2007-07-27, 19:18   

Gieferg napisał/a:
Ocena albumów:

Kill'em All - 7/10 - świetny debiut, ale czegoś tu jeszcze brakuje, no i ten głos Jamesa...
...

znaczy sie, zajebisty? :13:

Hobbit 

Wysłany: 2007-07-27, 23:49   

Cóż o Metallice można rzec... zajebisty zespół, który już się wypalił. Tak można to najprościej ująć.
Twój wzrok przeszywa moje serce"

oskur 

Wysłany: 2007-07-28, 22:31   

a ja sie już przyzwycziłem do st. anger i... no żesz kurde, wiadomo nie ma solówek, ale to jest bardzo dobra płyta kurcze no nie ma co narzekać, metallica to niezły zespół nadal no :mrgreen: może lubię ten album, bo jako pierwszą piosenke metalliki w ogóle usłyszałem "st. anger"? kto to wie. przecież invisible (invisable?) kid to jest tak świetna piosenka, przynajmniej jak dla mnie. no ale starsze albumy tez sa swietne, moze nawet lepsze, ale st. anger lubie. i sweet amber rulez xD itd... :D zaczekajmy na nową płyte i zobaczymy czy sie wypalili już chłopaki ^^

crespo 
Naczelnik.

Wysłany: 2007-07-28, 23:35   

"St. Anger" jest mocno średnie, ale z pewnością lepsze od "Load" i "Reload". Takie małe pocieszenie.

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2007-07-29, 09:10   

crespo napisał/a:
"St. Anger" jest mocno średnie, ale z pewnością lepsze od "Load" i "Reload". Takie małe pocieszenie.

Lepsze, może i tak, jeżeli L&R zapuści się od tyłu. Ja lubię akurat oba te albumy, za to St. Anger to gniot.

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

QbaM 
mehene?

Wysłany: 2007-07-29, 21:15   

st. anger brzmi jakby nagrywał go inny zespół... (cóż.. kolejna zmiana basisty) i niema nic wspólnego z thrash'em natomiast płyta nad tórą pracują ma być powrotem do klimatów ride the lightning i master of puppets.

Co do zmiany mustain'a na hammet'a: ten pierwszys chlał wiecej niz caly zespol razem... pozatym hammet jest leprzym gitarzysta...
Ostatnio zmieniony przez QbaM 2007-08-01, 17:15, w całości zmieniany 1 raz  

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2007-07-29, 22:32   

Czyżby Ci chodziło THRASH, kiedy pisałeś o śmieciach ?

Co do Hammeta i Moustaine'a - nie wiem czy tak na pewno ten pierwszy jest lepszy. Szybki nie oznacza genialny, a w tej chwili Megadeth ma to coś, co straciła Metallica gdzieś w okolicach "Czarnego Albumu".

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

hauteville 

Wysłany: 2007-08-25, 21:49   

Nie rozumiem o co wszyscy mają pretensje do albumów "Load" i "Reload" - toż to jak dla mnie dwie genialne płyty (szczególnie ta pierwsza)... "St Anger" - nie mogę powiedzieć, że mi się kompletnie nie podobało, taki "Frantic", czy piosenka tytułowa bardzo przypadły mi do gustu. Choć znalazły się na nim takie gówna (bo inaczej tego nazwać nie można) jak "Sweet Amber" :-/
I nie lubię "Ride The Lightning"... Tak poprostu - nie przypadła mi do gustu, a już szczególnie piosnka "Fight Fire With Fire" - żenada. W ogóle moje uwielbienie dla tego zespołu obejmuje głównie 4 płyty: "And Justice...", czarny, "load" i "Reload" - to wtedy moim zdaniem wspieli się na wyżyny. Przywykłem jednak do tego, że w tej kwestii mam zupełnie inne zdanie niż większość słuchaczy tego zespołu :mrgreen:

autostrada 

Wysłany: 2007-09-02, 12:52   

hauteville napisał/a:
W ogóle moje uwielbienie dla tego zespołu obejmuje głównie 4 płyty: "And Justice...", czarny, "load" i "Reload" - to wtedy moim zdaniem wspieli się na wyżyny. Przywykłem jednak do tego, że w tej kwestii mam zupełnie inne zdanie niż większość słuchaczy tego zespołu :mrgreen:

"Load", "Reload" i czarny są genialne :D
Wychowałam się na Metallice i uwielbiam ten zespół i za teksty i za muzykę.
Uwielbiam piosenkę "The Unforgiven II"
Co do płyt to nie podoba mi się St.Anger, tylko "The Unnamed Feeling" jest nawet fajne...Reszta płyt wymiata!
W ogóle Metallica wymiata i tyle ;]

hauteville 

Wysłany: 2007-10-24, 15:01   

autostrada napisał/a:
"Load", "Reload" i czarny są genialne :D

Zaiste zacnym człowiekiem jesteś...

crespo 
Naczelnik.

Wysłany: 2007-10-25, 19:43   

"Load" i "Reload" to najgorsze ścierwa, jakie wydali. : )

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2007-10-25, 19:51   

Zgadzam się z poprzednikiem.. ale kawalki "fuel", "The Memory Remains", "Fixxxer", "Unforgiven II", "Devil's Dance", "Outlaw Thorn", "Mama Said", "Bleeding Me", "Until It Sleeps" czy "Hero Of The Day", bronia sie i to mocno.. także.. ścierwo..ale nie do końca.

hauteville 

Wysłany: 2007-10-25, 20:39   

crespo napisał/a:
"Load" i "Reload" to najgorsze ścierwa, jakie wydali. : )

I tego właśnie nie rozumiem. Wszak takiemu "Czarnemu" znacznie bliżej do "Load" niż do, dajmy na to, "Ride The Lightning". Nie wiem co ludzie mają do tych dwóch albumów - toż to kawał dobrej muzyki. Zgoda są tu kompletne dna (jak "Devil's Dance" chociażby - ogólnie "Load" bije "Reload" pod każdym względem), ale bez przesady... Czasem sądzę, że niektórzy nie lubią tych albumów na pokaz i chcą być na siłę "hardcore'owymi słuchaczami Metalliki"... Nie generalizuję oczywiście, ale niech mi ktoś poda powody, dla których te płyty są takie złe.

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2007-10-25, 20:43   

Boze.. kwestia gustu.. jednym sie podoba taka Metallica a innym taka. Load i Reload.. jest zrobiony w lżejszym stylu..bo wtedy była na to moda.. tyle.

Remol 

Wysłany: 2007-11-25, 13:29   

Powinien znac ja kazdy bardziej szanujacy sie fan mocniejszych brzmien...Ride The Lighting,Master Of Puppets,...And Justice for All i Black Album to podstawa reszta mozna potraktowac jako ciekawostke ...dodałbym jeszcze Kill'em All... ;-)

Odpowiedz do tematu