Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-06, 22:24
Metallica
Autor Wiadomość
karl 
Pucza!

Wysłany: 2009-04-15, 14:45   

Warunkiem jest 25 lat od początku działalności zespołu (jak sie nie myle) dlatego jeszcze ich tam nie było. Zaczeli w 81' Kill'em all w 83' wiec 2008-9 powinni być wprowadzeni :]

Swoją drogą Broken Beat & Scarred gniecie miażdzy i rozsadza :D

pozytywna666 

Wysłany: 2010-08-09, 14:37   

Metallica to jedna z moich ulubionych kapel. ;-)

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2010-10-06, 22:59   

Obejrzałem połowę Some kind of monster....ale oni tam jazdy mieli niezłe...ale z 2 strony zaczynam bardziej doceniać klimat i wartość St. Anger.
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Boddah

Wysłany: 2010-11-09, 07:06   

Dużo by tu pisać na temat Metalliki, ale że mi się śpieszy do szkoły to napiszę tak genialny zespół, pierwsze trzy płyty są nieziemskie, prawdziwa esencja Thrash Metalu. Ride The Lightning chyba przypadła mi do gustu najbardziej, takich utworów Jak "For Whom The Bell Tolls", "Creeping Death" czy "Fade To Black" mogę słuchać na okrągło. Master Of Puppets najbardziej doceniona przez krytyków prawdziwe arcydzieło, a Kill'em All? Debiut, kawał dobrej muzyki, mocne utwory itd. itp. wyróżnię tylko takie tytuły jak "Whiplash" i "Four Horsemen" bo są moimi ulubionymi. Wspomnę jeszcze że namiętnie słucham Metalliki do Czarnego Albumu, potem już sobie odpuszczam, pomijając parę kawałków jak np. bardzo dobry Cover "Whisky In The Jar".

junkie

Wysłany: 2010-11-13, 20:46   

Metallika. No tak. Lubię. Naprawdę. I nie zarzucam im nic. Że lżej? Okej. Przecież każdy muzyk czasem woli złagodnieć...inaczej zagrać, raz ostro, raz trochę spokojniej. Na zmianę. Jasne, że początki mieli najlepsze. Muzyka początkowa jest ostra, zadziorna, buntownicza. Wiele osób widzę ubóstwia tu Black Album i Nothing Else Matters. Dla mnie ta ballada jest... Ludzie przesadzają. Tak samo nie mogę powiedzieć, że Black Album jest moją ulubioną płytą. Całokształt. To przede wszystkim. Jak dla mnie 4 pierwsze płyty najlepsze. Resztę też lubię. Praktycznie denerwującą mnie piosenką jest tylko jedna, NEM, bo dotarła do szerokiego grona publiczności. I do tych, którzy słuchają muzyki rockowo-metalowej i do tych, którzy słuchają popu. Nie podoba mi się to. Jednak od czasu do czasu i na Nothing Else przyjdzie ochota.

Co do Death Magnetic. Porównując z innymi nowymi płytami muzyków... Hm. "Slash" wypada przy tym słabo. Santana... przeróbka piosenki AC/DC jest straszna. Czytałam jedną z recenzji i ten, kto to pisał, dobrze to ujął, brak tam tylko od czasu do czasu okrzyków typu "madafaka". Chińska Demokracja, akurat ta płyta mi przypadła do gustu prawie na równi z Death Magnetic. Jednym słowem, wypadli bardzo dobrze. Inni muzycy i ich nowe płyty, już trochę gorzej. Mimo wielu zarzutów padających ze strony fanów Metalliki i krytyków, uważam, że mimo wszystko trzymają jakiś tam swój poziom, a że nie są ciągle tacy sami jak Iron Maiden, dzięki Bogu! Jest dobrze.

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2012-01-09, 19:55   

Metallica have said that they believe their next studio album will be a "heavier version" of their classic 1991 self-titled album, which is widely known as 'The Black Album'.

The band are currently working on the follow-up to their 2008 studio record 'Death Magnetic' and have revealed that they are about eight songs into the process.

Speaking to Rolling Stone, guitarist Kirk Hammett said that the band were looking to reign in their songwriting and write tracks that were "more groove-oriented''.

He said: "If 'Death Magnetic' was a logical successor to '…And Justice For All', the next album will be a heavier 'Black Album'. We're not going to the depths of complexity that we did for 'Death Magnetic'. The stuff we're coming up with is more groove-oriented, a heavier version of what we were doing in the early 90s."

The band's drummer Lars Ulrich also said that he was sure the songs on the band's 10th studio album would be ''shorter and more to-the-point''.

He said: "When people talk about the old stuff, they think '... Justice'. But look at 'Harvester Of Sorrow' on that album. It's a fairly simple five-minute song. And 'Fuel' is an absolute scorcher live. Right now, I'm thinking shorter, more to-the-point."

Metallica will play a headline slot at this summer's Download Festival as well as a series of other large European shows, performing 'The Black Album' in its entirety.

The band's manager Cliff Burnstein recently revealed that Metallica had brought their plans to tour Europe forward by a full year to coincide with the ongoing Euro crisis.

Credit: NME
http://www.nme.com/news/metallica/61312

CIĘŻSZY CZARNY ALBUM...to Sobie Panowie stawiają poprzeczkę wysoko, albo chcą jeszcze powrócić z kopem mocnym...to tak jakby nagle Pearl Jam napisał,że mają piosenki trochę w typie Ten'a. Będzie ciekawie mam nadzieję ;)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

wieczór 
son of kyuss

Wysłany: 2012-01-09, 21:41   

JAMik napisał/a:
tawiają poprzeczkę wysoko

raczej robią wszytko, żeby zatrzeć złe wrażenie po albumie lou reedem.

golder 

Wysłany: 2012-01-10, 16:18   

Słyszałem,że niby mają nagrać coś z Megadeth'em,może ten album był po to by zrobić rozgłos a potem wydać nowy dobry album który by się dobrze sprzedawał ? :D

aliveinchains 
AENIMA

Wysłany: 2012-01-14, 01:07   

Drugi Czorny Album..? No, no..dla mnie to jest ich Opus Magnum (zaraz by mnie zjechali fanatyczni fani Mety)...bardzo ten album lubie do tej pory, same hity...

Ale jakoś nie wierzę że uda im się wejść ponownie do tej samej rzeki. Ostatni longplay jest dla mnie słaby, przede wszystkim Heidfeld ryczy jak krowa na rykowisku, tego się nie zmieni. Do tego ma coraz bardziej wkurzający akcent gdy śpiewa...

Odpowiedz do tematu