Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-06, 22:41
.Pantera i Down.
Autor Wiadomość
trucizna 
.hm.

Wysłany: 2007-11-22, 12:57   .Pantera i Down.

Nie wierzę, że nie było takiego tematu! A jak był, to przepraszam.
Pantery już nie ma, na pewno każdy zna, kawał dobrej muzyki, jeden z ważniejszych zespołów metalowych lat 90 .
Down to zespół założony przez Philla Anselmo, wokalisty Pantery, niedawno nagrali nową, trzecią płytę, aczkolwiek najbardziej podoba mi się NOLA, ich pierwsza płyta z 1995 roku.

<Pantera>

<Down>

(:

jak na deszczu łza.. cały świat nie znaczy NIC.

crespo 
Naczelnik.

Wysłany: 2007-11-22, 13:30   

O glamowej Panterze lepiej nic nie pisać, najlepsze płyty to Kałbojsi, Vulgar i FBD, reszta słaba, a RTS to totalne ścierwo i porażka. Za Downem nie przepadam.

Remol 

Wysłany: 2007-11-25, 12:43   

Dla mnie Pantera zaczyna sie od Cowboys From Hell wszystkie płyty przed nie licza sie dla mnie...uwielbiam Vulgar Display Of Power i Far Beyond Driven jak dla mnie sa to klasyki trashu i poprostu wstyd nie znac ... dwie ostatnie płyty tj The Great Southern Trendkill i Reinventing the Steel uwazam takze za dobre i warte przesłuchania... ;-)

Jesli chodzi o Down to nie interesowałem sie bardziej nigdy ta kapela ... dopiero niedawno kiedy przesłuchałem ich najnowsza płyte cos mnie ruszyło i nadrabiam straty ;-)

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2007-11-25, 20:55   

crespo napisał/a:
najlepsze płyty to Kałbojsi, Vulgar i FBD, reszta słaba, a RTS to totalne ścierwo i porażka.

O stary, a pamiętam jak srałeś w majciochy przy tej 'słabej reszcie' ;).

Słyszał ktoś o Rebel Meets Rebel ? Zespół, w którym udzielało się paru członków Pantery - ś.p. gitarzysta Dimebag Darrell, basista Rex Brown i perkusista Vinnie Paul.

W 2006 roku nagrali płytę (jedyną w karierze zespołu), dali też jeden charytatywny koncert. Ogólnie w swojej muzyce łączyli hard rock z elementami country... posłuchać można, aczkolwiek bez wielkich fajerwerków.

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

crespo 
Naczelnik.

Wysłany: 2007-11-25, 21:56   

Nie nad takim szitem srałem w majty, kiedyś nawet Perfect Circle lubiłem, i Helloween !

Co do Rebel, nawet ciekawie to wyszło, ale bez wielkiego wzwodu.

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2007-11-26, 08:42   

ah Pantera i wszystkie poboczne projekty to poprostu kawałe świetnej, mocnej muzy. Oprócz wyżej wymienionych polecam Superjoint Ritual kolejny projekt Anselmo.. no i czoywiscie.
W nowym Teraz Rocku jest 10 stronicowa wkładka o Panterze..polecam.

trucizna 
.hm.

Wysłany: 2007-12-22, 23:01   

http://eventful.com/demand/D0-001-000098121-8 - ściągnijmy Downa do Polski! :mrgreen: (;

[ Dodano: 2008-01-21, 21:04 ]
no i proszę :-D Down w Polsce, w Warszawie, w klubie Stodoła zawita 29.03 . :) strasznie się ciesze :D. cena biletów - 120zł.
trzeba uzbierać...-.-

jak na deszczu łza.. cały świat nie znaczy NIC.

stiwi 
(=

Wysłany: 2010-09-03, 18:45   

W moim odsłuchu Superjoint Ritual to już nie taki dobry zespół. "The Great Southern Trendkill"-W mojej czołówce płyt Pantery zaraz po VDOP, na równi z kołbojsami.
Down
WYPIERDALA W KOSMOS!
Pepper Keenan z Corrosion of Conformity, Kirk Windstein z Crowbar, Rex razem z Anselmo z Pantery i Jimmy Bower z Eyehategod
Niesamowity skład. :-D

KerryKing

Wysłany: 2011-10-30, 09:56   

Pantera to świetny zespół. Pierwsze trzy płyty kocham <3 Tak się złożyło, że wokalista ma jeden z najbardziej rozpoznawalnych głosów na świecie, a gitarzysta to jeden z największych, metalowych wirtuozów gitarowych. Szkoda, że Pantery już nie ma. Myślę, że do tej pory wydaliby jeszcze z 2, 3 albumy, a w Polsce zawitali by nie jeden raz... Oprócz Pantery i Down'a Anselmo swój wokal wykorzystał także w zespole SuperJoint Ritual. Świetny zespół. Wydali tylko dwie płytki, a kawałków świetnych masa. Co do zespołu Down, to jakoś nie jestem przekonany. Przesłuchałem jeden album, nie pamiętam już dokładnie jaki, ale muzyka do mnie nie trafiła po prostu. Ten kawałek - http://www.youtube.com/watch?v=FBLbrJxGtro jest świetny. Jeżeli znacie więcej takich możecie mi podesłać na PW, lub tutaj w temacie dodać, byłbym wdzięczny :)

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2011-10-30, 10:53   

KerryKing napisał/a:
Pantera to świetny zespół. Pierwsze trzy płyty kocham <3 Tak się złożyło, że wokalista ma jeden z najbardziej rozpoznawalnych głosów na świecie

Zdajesz sobie sprawę, że na pierwszych trzech płytach nie śpiewał Phil Anselmo tylko Terry Glaze?

Mam nadzieję, że nie zniszczyłem ci muzycznego świata.

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

KerryKing

Wysłany: 2011-11-02, 13:57   

Miałem na myśli prawdziwą Panterę, tą która zaczyna się od Kowbojów z piekła ;) Mało kto uznaje ten zespół, jako Pantere, przed Philipem :)

KerryKing

Wysłany: 2011-11-02, 13:57   

Miałem na myśli prawdziwą Panterę, tą która zaczyna się od Kowbojów z piekła ;) Mało kto uznaje ten zespół, jako Pantere, przed Philipem :)

Odpowiedz do tematu