Nie wierzę, że nie było takiego tematu! A jak był, to przepraszam.
Pantery już nie ma, na pewno każdy zna, kawał dobrej muzyki, jeden z ważniejszych zespołów metalowych lat 90 .
Down to zespół założony przez Philla Anselmo, wokalisty Pantery, niedawno nagrali nową, trzecią płytę, aczkolwiek najbardziej podoba mi się NOLA, ich pierwsza płyta z 1995 roku.
O glamowej Panterze lepiej nic nie pisać, najlepsze płyty to Kałbojsi, Vulgar i FBD, reszta słaba, a RTS to totalne ścierwo i porażka. Za Downem nie przepadam.
Dla mnie Pantera zaczyna sie od Cowboys From Hell wszystkie płyty przed nie licza sie dla mnie...uwielbiam Vulgar Display Of Power i Far Beyond Driven jak dla mnie sa to klasyki trashu i poprostu wstyd nie znac ... dwie ostatnie płyty tj The Great Southern Trendkill i Reinventing the Steel uwazam takze za dobre i warte przesłuchania...
Jesli chodzi o Down to nie interesowałem sie bardziej nigdy ta kapela ... dopiero niedawno kiedy przesłuchałem ich najnowsza płyte cos mnie ruszyło i nadrabiam straty
_________________ 'Ulubiency bogów umieraja młodo , lecz pozniej zyja wiecznie w ich towarzystwie...'
najlepsze płyty to Kałbojsi, Vulgar i FBD, reszta słaba, a RTS to totalne ścierwo i porażka.
O stary, a pamiętam jak srałeś w majciochy przy tej 'słabej reszcie' ;).
Słyszał ktoś o Rebel Meets Rebel ? Zespół, w którym udzielało się paru członków Pantery - ś.p. gitarzysta Dimebag Darrell, basista Rex Brown i perkusista Vinnie Paul.
W 2006 roku nagrali płytę (jedyną w karierze zespołu), dali też jeden charytatywny koncert. Ogólnie w swojej muzyce łączyli hard rock z elementami country... posłuchać można, aczkolwiek bez wielkich fajerwerków.
ah Pantera i wszystkie poboczne projekty to poprostu kawałe świetnej, mocnej muzy. Oprócz wyżej wymienionych polecam Superjoint Ritual kolejny projekt Anselmo.. no i czoywiscie.
W nowym Teraz Rocku jest 10 stronicowa wkładka o Panterze..polecam.
[ Dodano: 2008-01-21, 21:04 ]
no i proszę Down w Polsce, w Warszawie, w klubie Stodoła zawita 29.03 . :) strasznie się ciesze :D. cena biletów - 120zł.
trzeba uzbierać...-.-
W moim odsłuchu Superjoint Ritual to już nie taki dobry zespół. "The Great Southern Trendkill"-W mojej czołówce płyt Pantery zaraz po VDOP, na równi z kołbojsami.
Down
WYPIERDALA W KOSMOS!
Pepper Keenan z Corrosion of Conformity, Kirk Windstein z Crowbar, Rex razem z Anselmo z Pantery i Jimmy Bower z Eyehategod
Niesamowity skład.
Pantera to świetny zespół. Pierwsze trzy płyty kocham <3 Tak się złożyło, że wokalista ma jeden z najbardziej rozpoznawalnych głosów na świecie, a gitarzysta to jeden z największych, metalowych wirtuozów gitarowych. Szkoda, że Pantery już nie ma. Myślę, że do tej pory wydaliby jeszcze z 2, 3 albumy, a w Polsce zawitali by nie jeden raz... Oprócz Pantery i Down'a Anselmo swój wokal wykorzystał także w zespole SuperJoint Ritual. Świetny zespół. Wydali tylko dwie płytki, a kawałków świetnych masa. Co do zespołu Down, to jakoś nie jestem przekonany. Przesłuchałem jeden album, nie pamiętam już dokładnie jaki, ale muzyka do mnie nie trafiła po prostu. Ten kawałek - http://www.youtube.com/watch?v=FBLbrJxGtro jest świetny. Jeżeli znacie więcej takich możecie mi podesłać na PW, lub tutaj w temacie dodać, byłbym wdzięczny :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum