Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-06, 22:41
Paradise Lost oraz Type O Negative
Autor Wiadomość
Vamp 

Wysłany: 2007-05-13, 16:29   Paradise Lost oraz Type O Negative

Uścislając zespoły te grają podobną muzykę. :115:
Paradise Lost został założony przez Nicka Holmesa, Grega Mackintosha, Stevena Edmondsona, Aarona Aedy oraz Matta Archera. Grali oni gothic metal, jednocześnie zmierzając w kierunku bardziej klasycznego metalu, niż death metalu. Kulminacją tego etapu rozwoju była płyta, która do dziś jest największym sukcesem Paradise Lost Draconian Times.
Type O Negative to amerykański zespół muzyczny wykonujący gothic metal, powstały w Nowym Jorku w 1989 roku.
Może zanacie jakieś ciekawostki o powyższych zespołach? ;-)

stipe 
kaleka

Wysłany: 2007-05-13, 20:40   

Ad PL: znam od "Icon" wzwyż. Wg mnie skończyli się na "Believe in nothing" a szczytowym osiągnięciem są "Host" i "One seccond". Ostatnie są dla mnie mizerne. Może po prostu za dobrze ich nie przesłuchałem ;) Ale do "One second", "Host" i "Icon" lubię wrócić. Szczeglnie do 2 pierwszych z wymienionych.

Ad TON: podoba mi się głos Petera, teksty niekoniecznie. Znam dosyć pobieżnie, głównie z pojedynczych utworów i płyty "World Coming Down". Fajny, przytłaczający klimat, ale na dłuższą metę męczy mnie ta muza ;p

Z ciekawostek: Type'y nagrały kower "Cinnamon Girl" Neila Younga. O dziwo: wyszedł nawet dobrze :D

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2007-05-14, 21:00   

Hm.. Paradise Lost. Ciekawy zespół, przeszedł niezłą metamorfozę. Grają teraz zdecydowanie lżej niż w przeszłości, a ja jednak wolę ich bardziej deathowe wydanie.
Nowa płyta "Requiem", jak się nie mylę, jest dla mnie baaaaardzo przeciętna.

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

trucizna 
.hm.

Wysłany: 2007-05-19, 18:35   

Type O Negative gra niedługo w Stodole :D w czerwcu. To niedaleko mnie więc może się zakradnę ;> albo stanę sobie niedaleko i na pewno będę słyszała ;p

jak na deszczu łza.. cały świat nie znaczy NIC.

TouchMeImSick 

Wysłany: 2007-05-23, 23:34   

Paradisow uslyszalem po raz pierwszy jak mialem 8 lat,plyta "Icon", i pamietam ze strasznie mi sie wtedy spodobali :12:

pozniej tak bardziej na serio sluchalem sobie Shades Of God ale to tyle jezeli o mnie chodzi w temacie Paradise Lost.Innych ich plyt nie znam.

Co do Typkow to bardzo ich lubie,podoba mi sie ten niesamowity klimat ich muzyki i wokal Stalowego Piotra.Co do Steela-to wyczytalem gdzies ostatnio ze Steele to pseudo artystyczne jakie Peter przybral na czesc Stalina...a jego prawdziwe nazwisko brzmi RATAJCZYK !! Naprawde! :12: :12: :12:

szary 

Wysłany: 2007-05-26, 19:29   

ja tam lubie Paradisów, zwłaszcza ich doom metalowe brzmienia na albumie "Shades Of God", a wszystko sie zaczeło od utworku "Forever After", który moim zdaniem jest świetny

chaossister 

Wysłany: 2008-03-09, 15:49   

Type O Negative ma fajny klimat, najlepsza ich płyta to jak dla mnie " bloody kisses", z tymi hiciorami jak "christian woman" czy "black no 1 " :) poza tym miałam okazję być na ich koncercie, i muszę powiedzieć, że byli zajebiści-jeszcze raz-naprawde good klimat i profesjonalizm pełny :)

lather 

Wysłany: 2009-12-08, 17:26   

Z Type O Negative styczność już miałam jakiś czas temu, brat mojej przyjaciółki go słuchał. Potem jakoś sama zaczęłam puszczać sobie ich kawałki. Na jakimś z forum przeczytałam, że są trudni w odbiorze, bynajmniej u mnie tak nie było. Fajnie, że wokal Petera nie jest taki sam jak w Carnivore. Ogólnie teksty na plus. Czasami TON mają przymulone kawałki, no ale da się wybaczyć ;) O Paradise Lost się nie wypowiem, bo nie za bardzo nie znam.

death

Wysłany: 2009-12-16, 19:25   

Za paradise Lost nigdy nie przepadałam, a TON, znany mi z dwóch albumów, podobał mi się do czasu, gdy zapoznałam sie z płytami Carnivore'a. Uznałąm, że ten zespół znacznie przewyższał TON i chyba od tego czasu nie włączyłam gotykmetalowców więcej niż kilka razy.

www.last.fm/user/dead-worm

heledor 

Wysłany: 2009-12-22, 15:26   

Moj dom zawszy huczał TON mój starszy brat miał fioła i mi zostało :) bardzo ich lubię, mają świetny klimat. Bardziej przypadł mi do gustu TON od Carnivore, takie bardziej melodyczne.

Minaa 

Wysłany: 2010-02-12, 15:55   

Stare Paradise Lost jest swietne, teraz sie zepsulo. a Type o negative zawsze mnie w jakis sposob denerwowalo.

lather 

Wysłany: 2010-04-21, 14:35   

Tak z ostatnich newsów :
"Peter Steele nie żyje. Lider zespołu Type O Negative zmarł 14. kwietnia 2010 roku na atak serca. Miał 48 lat. "Z wielkim smutkiem informujemy, że frontman Type O Negative, basista i nasz kumpel, Peter Steele, zmarł minionej nocy prawdopodobnie na atak serca", czytamy na oficjalnej stronie formacji. "Ironią losu jest, że Peter w ostatnim czasie żył w trzeźwości, jego stan zdrowia poprawiał się, a on sam w najbliższym czasie planował napisać i nagrać nowe numery". " students.pl
Szkoda kolejnego dobrego muzyka. Kiedyś już była informacja o jego śmierci, jak sie okazało nieprawdziwa. W sumie wylansował ją sam Peter, mam nadzieję, że teraz tez tak jest. Chociaz sie na to nie zanosi, bo trochę od 14.04 już minęło.

death

Wysłany: 2010-04-26, 17:07   

To smutna wiadomość, znam ją od ponad tygodnia, ale nadal czuję, że to było dla niego za wcześnie. Dziadek Ozzie też do dbających o zdrowie nie należał a jeszcze żyje [oby tak dalej]. Za wcześnie dla fanów, a i tak za późno na to, by stał się ikoną tej miary co Kurt, Janis Joplin czy Hendrix.

www.last.fm/user/dead-worm

Odpowiedz do tematu