Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: hook
2011-01-11, 14:58
Riverside
Autor Wiadomość
Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2010-12-05, 18:21   Riverside

Z okazji dzisiejszego, niedzielnego, ponurego i typowo dla tej pory roku mroźnego dnia powróciłem na chwilkę, dwie do Riverside. Z jakiegoś powodu naszło mnie na szukanie ich tutaj, w celu uzyskania jakiegoś obrazu na temat tego jak postrzegacie ich muzykę...no i..nie znalazłem tematu o nich. A szkoda, bo Mariusz Duda i spółka to nieprzeciętny, wyjątkowy i jak na nasze warunki niespotykany zespół. I podobnie jak rodzime Behemothy i Vadery mało znany w kraju..wiele bardziej za granicą mimo, że muzyka o wiele bardziej przystępna.

Rozpisywać się i wszechstronnie reklamować nie mam zamiaru. Ot do czynienia mamy z kapelą typowo progresywną. Długie gitarowe pasaże, klimatyczne pianino i częste zmiany tempa..plus świetny wokal Dudy. Nie wiedzieć czemu kojarzeni najbardziej z Porcupine Tree, chociaż dużo bliżej im do Opeth. Niezmiernie miło jest, kiedy często natrafiam na hasełka brzmiące mniej więcej - "Nie miałem/am pojęcia, że to nasza rodzima kapela, jestem niezmiernie miło zaskoczony/na i dumny/na" "To nasz najlepszy towar eksportowy" itp. itd. Mówi samo za się.

Dyskografia bardzo równa z delikatnym naciskiem na Second Life Syndrome i Out of Myself ( IMO). Kto słyszał ten wie, kto nie słyszał niech żałuje. Zapraszam do sentymentalnego świata Riversideów.

Mariusz Duda

Dyskografia:

Out of Myself

Second Life Syndrome

Rapid Eye Movement

Anno Domini High Definition

W tym roku zaczęli nagrywać nowy materiał, który ma się ukazac w 2012 roku. Poza Riverside Mariusz Duda jest twórcą projektu Lunatic Soul, który do tej pory wydał 2 płyty.. w tym jedną w 2010 roku.

Tyle ode mnie.

jordi

Wysłany: 2010-12-06, 06:55   

Chainer temat leży i kwiczy bo nikt go nie chce, ale tutaj :P

http://www.grunge-forum.c...light=riverside

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi