mi sie wydaje że jak ktoś bardzo lui soad to każda piosenka mu się podoba... nie wiem czemu... ale jakoś tak mi się wydaje...
Owszem. Bo praktycznie każda ich piosenka jest utrzymana w podobnym klimacie.
PS: Posłuchaj płyty Tankiana (gdzieś na majspejsie go znajdziesz^^). xD Utwierdzisz się w przekonaniu, że Elect the Dead to nadal SOAD.
Zanim zaczelam sluchac grunge`u SOAD byl moim ulubionym zespolem :) swietnie graja. Wielka szkoda ze zawiesili dzialalnosc Teraz Serj spiewa solo :) i ma bardzo fajne kawalki. slyszeliscie "Empty walls"?? ;)
_________________ I'm not like them
But I can pretend
The sun is gone,
But I have a light
The day is done,
I'm having fun
I think I'm dumb
Or maybe just happy
Eh.. SOAD aż się łezka w oku kręci... zespół dzięki któremu poznałem w ogóle muzykę alternatywną... teraz słucham rzadziej ale płyty toxicity i piosenki o tym samym tytule nic nie pobije... a co do mezmerize/hypnotize jeszcze pierwsza ujdzie a druga nie powinna się w ogóle ukazać jest po prostu zbyt unowocześniona niepotrzebnie zmienili styl. A przesłania piosenek są genialne. Jeśli o to chodzi to moimi faworytami jest Sugar i Chop Suey!
hmm...SOAD...zaczęłam słuchać jakiś rok temu, dzięki kuzynce... nie mam co prawda multum ich piosenek, ale z tych co mam, najbardziej podobają mi się Chop Suey, Aerials, Kill Rock and Roll... powala mnie w tym wszystkim przede wszystkim wokal Serja i orginalny sposób wykonania, połączenie czasami elementów muzyki orientalnej z ostrym, metalowym brzmieniem. Żałuję że zespół się rozpadł, lubię niektóre piosenki Serja ale chyba lepiej było jak śpiewał z resztą ekipy :D
Odświeżę temat. Może też ktoś inny będzie chciał się wypowiedzieć
SOAD znam. Ciekawy klimat, odskocznia od grunge'u i tym podobne. Na każdym albumie znajdzie się coś dla mnie, jednak na dłuższą metę nie dałabym rady ich słuchać codziennie. Za bardzo skomplikowane. Nie przypadły mi do gustu solowe projekty Tankiana i Malakiana. Niech panowie i reszta grają razem ;P
Nic nie słyszałam, ale skoro zadajesz takie pytanie to może Ty coś gdzieś wyczytałaś? Jakiś maly przeciek?
Fajnie by było, choć ich ostatnia płyta kompletnie mi nie podeszła. Podobało mi się jak bawili się muzyką na poprzednich a ta ostatnia jakaś taka nijaka.
Wysłany: 2010-01-20, 19:09
Nirabeatles napisał/a:
Czy ktoś wie może czy prawdą jest, że System znów się zejdzie ?
Chodzi Ci zapewne o to co Shavo napisał na Twitterze. Potem przepraszał za to, że "zrobił nadzieję fanom", dodając, że "jeszcze zbyt wcześnie mówić o reaktywacji SOAD".
Jeżeli panowie znowu zaczną razem grać, mam nadzieję, że nie będą robić takiej kichy jak na ostatnich dwóch krążkach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum