Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-06, 22:33
System Of A Down
Autor Wiadomość
Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2006-11-04, 09:25   System Of A Down

Co Wy na to ? Jak dla mnie świetna kapela, w sumie jedyna z 'nowej fali', która tak mi się podoba. Tworzą unikalną , oryginalną muzykę ... no i ten wokal... miód.

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

Iza 
Miyo-chan

Wysłany: 2006-11-04, 09:51   

Wokal ma facet niezły to przyznaje, daje równo... niektórych piosenek lubie od czasu do czasu posłuchać tak dla domóżdzenia :mrgreen:
Ale generalnie nie lubie takiej kombinowanej muzyki.

wieczór 
son of kyuss

Wysłany: 2006-11-04, 10:52   

system dobry. ja najbardziej lubię mezmerize/hypjnotize bo zaczęli tak bardziej kombinować. ogólnie dają radę, ale niestety zawiesili działalność.

YodaM 
Grafik
Poligon nr.4

Wysłany: 2006-11-04, 10:53   

Niektore kawałki sa dobre, ale nie słucham ich za czesto

Schodami do nieba :) - Teraz pod niebem znaleźć mnie można :)

---

LOVE BUZZ - czyli stąd do wieczności :]

---

„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2006-11-04, 11:41   

wieczór napisał/a:
ale niestety zawiesili działalność.

:shock: co Ty ? Skąd takie wieści ? nie słyszałem o tym...

wieczór 
son of kyuss

Wysłany: 2006-11-04, 11:55   

gdzieś czytałem, że robią sobie przerwę i skupią się na własnych projektach.

wyciąg z wikipedii:
In May of 2006, the band announced they were going on hiatus. Daron Malakian has confirmed the break will probably last a few years, but insists that the band is not splitting up. He told MTV, "We're not breaking up. If that was the case, we wouldn't be doing this Ozzfest. We're going to take a very long break after Ozzfest and do our own things. We've done System for over ten years, and I think it's healthy for us to get away from it for a while and come back to it later on. So, this is probably going to be... well, it's not a farewell tour, but it's going to be a little while before we go out again." He adds, "I'll always be a member of System of a Down. That will never change. There isn't a rule that says you have to make records constantly, like clockwork, to continue being who you are." Malakian claims that he needs a break from the band because he wants to live his life more. He has written the majority of the music for the band for ten straight years.

On July 8th, while playing Lonely Day, Malakian improvised the lyrics to, "Such a lonely day, with the band/I love these guys right here."[1] Tankian quickly followed that by stating "everybody should mind their own business!"[citation needed] During their performance in Houston, Malakian also took a moment to say, "There's been a lot of rumors about us breaking up. Well don't fucking listen to them. Us four right here, we will always be System of a Down!"

During the hiatus, Malakian will be in a band called Scars on Broadway, and will have its debut album out in fall. Odadjian might also be participating in the project. Tankian plans to keep recording as a solo artist in "Serjical Strike", while Dolmayan plans to open a comic book store online, which should be up online in November 2007.

System of a Down's final performance before their hiatus took place on August 13, 2006 in West Palm Beach, Florida. "Tonight will be the last show we play for a long time together," Malakian told the crowd during Sunday's last performance. "We'll be back. We just don't know when."

Jammerka
[Usunięty]

Wysłany: 2006-11-16, 14:26   

System stworzył tylko jedną piosenkę, która działa mi na coś innego niż uzębienie. Jest to "Spiders". Poza tym toleruję część "Toxicity", czasami. Ogólnie denerwuje mnie forma, bo niegdyś wgłębiłam się w sens ich przesłania, i nie jest głupie.

Iskra 

Wysłany: 2006-11-18, 12:34   

A ja tam ich lubię. Zawsze sie przy nich odstresowuje :)
A Kill rock'n'roll wymiata :->

Agrafka 
koniu

Wysłany: 2006-11-18, 16:47   

Ja tam systemem nie gardze... kiedy ma się zły dzień zapodaje se właśnie system i gra gitara :mrgreen:

Meredith 
Narcoleptic

Wysłany: 2006-11-19, 18:11   

Ja również lubię System Of A Down. Podobają mi się ich teksty. Zawłaszcza obserwacje dotyczące społeczeństwa są szczególnie ciekawe. I trafne.

A. Sapkowski "Mniejsze zło"

tobias 

Wysłany: 2006-11-19, 18:34   

Tak, też lubie system. Ten wokal Serja i Darona i jak śpiewają na różne głosy daje fajny efekt. Fajny jest utwór Boom! bo porusza kwestię wojny w Iraku. W końcu część kapeli pochodzi chyba z tamtych rejonów.

punk- "Nie Ma Przyszłości"
hipis- "Tylko Pokój"
grunge- "Lepiej Jest Się Szybciej Wypalić Niż Gasnąć Powoli"

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2006-11-22, 15:56   

To Ormianie, jednakże wychowani w Kaliforni... : ) 8-)

czarnulka 

Wysłany: 2006-11-22, 20:02   

Od czasu do czasu lubię posłuchać .Niektóre ich kawałki zwalają mnie z nóg.A o tym że zawiesili zespół też gdzieś czytałam .I to podobno dlatego że wokalista nagrywa jakiś solowy utwór

eia 

Wysłany: 2006-12-23, 00:13   

Jaki wspaniały temat! :)

Ja... po prostu kocham System Of A Down :) Pierwsza piosenka jaka usłyszałam to standardowo było "boom" i musze przyznac ze nie zachwiciła mnie jakoś tak szczegolnie. Ale potem dostałam całą płyte i to była miłość od pierwszego przesłuchania :) Są niesamowici.... te przejscia, przeplatanie agresywnych fragmentów z tymi spokojnieszymi... melodyjnymi... wszystkie te "ormiańskie dodatki"
po prostu soil :)

szkoda że zawiesili działalnośc :( ale mam nadziej ze nie na az tak długo :) i ze przyjada wreszcie do Polski, mimo ze nie maja dobrych wspomnien z nia zwiazanych. Są w sumie dwa zespoły które uwielbiam, na koncercie jednego z nich już byłam, teraz z utesknieniem czekam na soad :)

eh... ale sie rozpisałam;)

szary 

Wysłany: 2006-12-23, 14:28   

eia napisał/a:
Jaki wspaniały temat! :)

Ja... po prostu kocham System Of A Down :)

to tak jak nie ja :lol: :-P jedyny utwór który mi sie w miare podoba to B.Y.O.B.
Ostatnio zmieniony przez szary 2006-12-23, 21:48, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu