Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-06, 22:24
Tool
Autor Wiadomość
Chainer 
PrzebŻydły

Wysłany: 2008-06-07, 09:05   

trevor napisał/a:
Tool- wole mniej "elektroniczne" gitary

IMO przesterownie to ten zespół na głowe bije wszystkie inne.

pennyroyal__tea 

Wysłany: 2008-12-03, 18:07   

Usłyszałam nie dawno przypadkiem piosenkę the Pot... i urzekli mnie. ;]

pustak 

Wysłany: 2009-03-01, 15:37   

Moth Pytanie związane z albumem "Lateralus".
Wczoraj sobie zapodałem płytkę i chciałbym się coś więcej dowiedzieć, na temat okładki, głębiej na temat wkładki okładki?

W środku znajduję coś co przypomina książeczkę, lecz jest wykonana z folii na której są zamieszczone grafiki, przypominające prasowanki? Czy to są nalepki na koszulkę ( wiesz, taki mały bonus ) czy ten wkład w jakiś specjalny sposób się odczytuje??? Jeżeli byś był tak uprzejmy i mi to w jakiś sposób wytłumaczył. A i płytka niczego sobie, mam nadzieję że szybko trafi na górne półki w mojej głowie??? ;) pzdr.

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2009-03-01, 23:17   

pustak napisał/a:
W środku znajduję coś co przypomina książeczkę, lecz jest wykonana z folii na której są zamieszczone grafiki, przypominające prasowanki? Czy to są nalepki na koszulkę

Nie, nie, to po prostu dość oryginalny sposób na upiększenie "fizycznej" części płyty. Poza swoistą obwolutką na właściwe opakowanie, rzecz jasna.

Co do interpretacji... hm. To po prostu część płyty. Jakby to określić... niektórzy dają plakaty, inni dołączają prezerwatywy, znowu kolejni gumy do żucia. Panowie z Tool na Lateralusie zaserwowali takie małe dziełko, idąc dalej na 10.000 Days i dodając do płyty trójwymiarowe okulary do oglądania zamieszczonych na niej grafik ;).

Ot taka specyfika zespołu, który bardzo nie lubi być nadinterpretowany.

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

pustak 

Wysłany: 2009-03-02, 20:15   

Moth napisał/a:
Ot taka specyfika zespołu, który bardzo nie lubi być nadinterpretowany.

Ok Moth dzięki serdeczne :) "Reflection" zabija ;) ...

wiedźma 

Wysłany: 2009-03-03, 11:36   

Uwielbiam Lateralusa, mam taki sentyment do tej płyty, do 10.000 days nie przekonałam sie jeszcze, przesłuchałam raz nie dotarło do mnie i odpuściłam, co możliwe bylo wielkim błędem, który pozbawił mnie prawdziwej rozkoszy.

pustak 

Wysłany: 2009-06-24, 19:59   

Moth Czy możesz uzupełnić ( wzbogacić ) ten dział:

Teksty i Tłumaczenia

...o teksty zespołu TOOL!? byłbym Ci wdzięczny. Proszę Ci wystarczy? ;)

ps. ty masz wiedzę i większy dostęp do ich twórczości, ja mam zacięcie i to nie małe :) Wracam do dawno zapomnianych korzeni ;) Chwyciłem wiatry, wenę i nie mam jej zamiaru pozostawić tak bez... żadnego wpływu na moje życie i wasze :shock: :) Czysta energia, tyle czekałem i się doczekałem. :) Kocham ten stan! Gdzie jest kurwa KOWADŁO!!! :mrgreen:

kiriell 

Wysłany: 2009-06-28, 14:18   

Osobiście lubię ten zespół, kiedyś przypadkowo na niego wpadłam. Nieważne jaki mam humor. Tool'a mogę słuchać bez przerwy ! :)

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2009-06-30, 15:42   

pustak, w wolnej chwili nad tym przysiądę. Nie obiecuję, bo mam do napisania obszerną relację z koncertu, którą miałem oddać już parę dni temu, także na chwilę obecną to jest priorytet (do którego nie mogę się zebrać ;) ).

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

aliveinchains 
AENIMA

Wysłany: 2010-07-14, 09:55   

Ha! Tool...zespół bajka, moj ulubiony! Niemal w 100% genialne plyty, w ktorych trudno dopatrzyc się slabych kompozycji...najbardziej jednak lubię pierwsze dwa LP czyli Undertow i niesamowita AENIMA....taka kapela zdarza się jedna na milion. Słuchajac ich muzyki mam wrazenie, zemój mózg i serce sa atakowane nie tylko przez dzwięki, ale i obrazy - obrazy dobrego psychologicznego filmu, surrealistyczne dziela malarskie....do tego niesamowity czad, ktory (z całym szacunkiem dla sceny Seattle ktora uwielbiam), ale zmiata kolesi we flanelowych koszulach pod scianę (z wyjatkiem AIC oczywiscie :mrgreen: )...

Czy zespoł zaliczalbym do metalu? Chyba bardziej pasowałby tu dzial rock...jakos TOOL bardziej pasuje mi do tworczosci artystow sceny GRUNGE i okolic niz Slayera, Systema czy Ironów

Trudno mi znaleźc coś co byłoby zbliżone do tworczosci TOOL...może gdzies tam lata nieopodal Kyuss, może Faith No More oraz Nine Inch Nails(chodzi o tem sam zwariowany przekaz, nie o muzykę stricte), może The Mars Volta, ...aczkolwiek z mniej znanych zespolów ktore juz bardziej nawiazuja do twórczosci Tool jest Dead Soul Tribe...

stiwi 
E.Nożycoręki

Wysłany: 2010-07-23, 22:25   

Definitywnie jedna z moich ulubionych kapel...
Niesamowity klimat, niesamowite teksty, wokal Maynarda Jamesa Keenana
dosłownie niepowtarzalna :-P

Odpowiedz do tematu