Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-06, 22:24
Tool
Autor Wiadomość
aliveinchains 
AENIMA

Wysłany: 2011-03-22, 10:28   

Podciagając watek...mam wrażenie, że Tool ma swoich fanow w dupie...zwyczajnie odpuscili sobie, ani nowej plyty, ani chocby informacji o niej, zadnego zlamanego oficjalnego bootlega z tras koncertowych..a bylo tych koncertow od grona...grali nawet w mniejszych halach...np w takim włoskim kurorcie Jesolo:) czy kanadyjskich mieścinach klasy B! Od kilku lat cisza...nie wiem może kwestia wieku....cholera maja po 45 i więcej lat...ale taki PJ i AiC dalej kręca tym młynkiem..da się? da się! Tylko trzeba chcieć.... :evil: :-/

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2011-03-22, 14:24   

z tego co wiem Maynard reaktywował a Perfect Circle (no i niedawno był nowy Puscifer), Adam zapierdziela przy efektach specjalnych, Danny ma sporo projektów pobocznych, a Justin prowadzi sklep z płytami.

znając ich zwyczaje muzyczne, to pewnie info pojawi się niespodziewanie. czytałem gdzieś wywiad z Careyem, powiedział, że mają już materiał na nową płytę, ale nie mogą się zgrać co do terminu wejścia do studia.

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

aliveinchains 
AENIMA

Wysłany: 2011-03-23, 08:45   

Moth napisał/a:
z tego co wiem Maynard reaktywował a Perfect Circle (no i niedawno był nowy Puscifer), Adam zapierdziela przy efektach specjalnych, Danny ma sporo projektów pobocznych, a Justin prowadzi sklep z płytami.

znając ich zwyczaje muzyczne, to pewnie info pojawi się niespodziewanie. czytałem gdzieś wywiad z Careyem, powiedział, że mają już materiał na nową płytę, ale nie mogą się zgrać co do terminu wejścia do studia.

Czyli nic nowego tak jest gdzies od kilkunastu lat..projekty poboczne, sklep z plytami, hobby (wino, grafika)....

....o o materiale na nową plytę niemal gotowym i do zgrania słyszałem przy okazji MH Festival w 2007r...ba obiecali nawet nowe kawałki zagrć na drugiej trasie po EU w 2007r..jak zawsze set był identyczny jak rok wczesniej, ba nawet okrojony..zero nowych kawalkow, robili sobie jaja...

Pucifer...moze jestem ignorantem, ale cieszę się, że tego gowna Keenan nie przemyca do Tool..
aperfectcircle...pierwsza płyta miodzio, druga zbyt spokojna i żewna, trzecia chyba nagrana by wypelnić kontrakt z wytowrnią....jak będzie z czwartą? Oby nawiązywala do debiutu...

aliveinchains 
AENIMA

Wysłany: 2011-12-30, 16:11   

Wg GW Tool ma wydać płytę w Roku Pańskim 2012...czekam cierpliwie, obym się nie zawiódł. Ciekaw jestem w jakim kierunku pójdzie grupa, chciałbym by wrócili do klimatów z Undertow i Aenimy...

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2012-01-02, 14:04   

aliveinchains napisał/a:
chciałbym by wrócili do klimatów z Undertow i Aenimy

A ja bym chciał, żeby znowu zrobili coś nowego. Zaskakując wszystkich dookoła. I na to liczę. Za długo czekam, żeby się zawieść ; ).

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

aliveinchains 
AENIMA

Wysłany: 2012-01-02, 14:12   

Moth napisał/a:
aliveinchains napisał/a:
chciałbym by wrócili do klimatów z Undertow i Aenimy

A ja bym chciał, żeby znowu zrobili coś nowego. Zaskakując wszystkich dookoła. I na to liczę. Za długo czekam, żeby się zawieść ; ).

Najlepiej będzie jak postawia na rozwijajace się kompozycję z sporą dawka czadu i przebojowosci...nie chcę rowolty w postaci nadmiaru elektroniki, sampli, akustycznych gitar i tego typu dodatkow. Chcę by Keenan, jednak bardziej potrafil się wydrzeć kiedy trzeba i tworzyl ciekawsze linie wokalne niz na 10 000 days...

Moim zdaniem, najfajnieszym brzmieniowo i kompozycyjnie albumem byla AENIMA..najlepsze były też tam wokale...tyle lat minęlo, a AENIMA nie ma sobie rownych. Nagrać coś dorownajacego to byłoby wyzwanie:)

Odpowiedz do tematu