Tylko wiecie...jak juz cos sie pojawi, todajcie znac...Na to nie jestem na biezaco z takimi sprawami niestety...Ale staram sie, staram...
Moth napisał/a:
A no właśnie od samego rana męczę ten soundtrack ;).
Hmmm....no to znales go wczesniej, czy moze wspanialomyslnie ci go podsunelam?
[ Dodano: 2007-04-11, 11:06 ]
Znalazlam sobie kilka numerow Puscifer na youtube i w KAAZA musze powiedziec ze rzeczywiscie niesamowite numery tylko musze stwierdzic jeszcze jedno niestety..."The Undertaker" przypomina mi ( srednio od 2:52 ) "The only time" NIN...No nieodparte wrazenie, ze gdzies juz to slyszalam...
Hah, Danny to geniusz. To co on robi z perkusją i instrumentami perkusyjnymi, to przechodzi moje najśmielsze marzenia. Ten człowiek to automat, albo nie wiem co... jak w takim tempie można grać i być tak dobrym technicznie. No nic, co ja będę tu dużo mówił. Mój guru muzyczny ;).
A co do skojarzeń Puscifera z NIN - w końcu to ten sam gitarzysta... :)
Cos forum toola jest malo wspierane przez jego współbratanków...niedobrze.
Oto, co Maynard napisal o "Thirteenth step".Co prawda bylo to jakis czas temu, ale te spostrzezenia bardzo mi sie podobają: "Wiele utworów jest śpiewanych z perspektywy odzyskiwania sił: z perspektywy człowieka, który został wyparty przez swoją ukochaną osobę, i z perspektywy samego uzależnienia - perspektywy osoby, która zdaje sobie sprawę, że jest na to lek, i osoby, która jest gotowa by podjąć tą walkę."
Ale fani domagają się kolejnej płyty Tool'a, i niektórzy z nich gniewają się, że poświęcasz tyle czasu A Perfect Circle.
Keenan: Wciąż mówią, "Czy pracujesz nad kolejnym albumem Tool'a?" Czuję się jak matka na porodówce. Właśnie począłem dziecko, a wy pytacie mnie czy będę miał kolejne. Nie, nie w tej chwili. Na razie nie mam ochoty na sex, mam przecież swoje niemowlę. Wyprułem sobie flaki dla niego, ciężko nad nim pracowałem. To jest nasze nowe dziecko, musimy je nakarmić, rozwinąć i pokazać światu.
To było rówinie fajne:)
I jeszcze jeden filmik, ktory mnie osobiscie bardzo sie podoba:
[ Dodano: 2007-04-14, 00:27 ] http://www.youtube.com/watch?v=-SxHJBMrVhI
A co do Tori Amos to juz wkrotce bedzie w Polsce! Wystapi bodajze 23 czerwca w Warszawie!
Pozdr!
_________________ The poetry that comes from the squaring off between,
And the circling is worth it.
Finding beauty in the dissonance.
Mam nadzieję, że zachce mu się 'seksu' i pomiędzy tym okresem miliona lat, zanim powstanie nowy tool (szybciej niż za kolejne 4 lata się na niego nie nastawiam ;) ), MJK spłodzi jakieś inne dzieci. Najlepszy byłby Puscifer, ale innymi projektami też nie pogardzę...
Tori Amos i MJK... Muhammad My Friend :) Eh, rzadko mam ciary jak słucham muzyki. Tutaj wyłączność i monopol na 'ciarowatość' mają właśnie tego typu kawałki. Pomijając toola i poboczne ;).
Moth jest cały czas, tylko ukryty :P Nie offtopujmy więcej, bo będzie bura :>
Żeby nie było - dziś cały dzień w głośnikach 10.000Days. Od rana - poprzez kawę i popołudniową naukę - do godzin wieczornych, małej przerwy, po której zaraz znowu nastąpi powrót do świata historii :P. Ta płyta kiedyś mi pęknie w odtwarzaczu chyba... :P
A może ktoś ma jakiś cynk o najbliższej toolowej trasie koncertowej, w której znowu nas odwiedzą ? : )
Mam nadzieje, że nie będą to znowu Katowice. Drugi koniec Polski, średnio mi to odpowiada.
Tool to bardzo ciekawa kapela. Dla mnie jest ona bajerancka... ich teksty i teledyski są wciągające... posiadają tzw. "moc" i ten cudowny klimat, których brakuje dla wielu zespołów. Uważam, że w muzyce Toola można odnaleść samego siebie. W moim pokoju zawsze jest miejsce na tą cudowną muzykę...
Bardzo ciekawa kapela, warta zachodu, nie ukrywam, że w muzyce Tool'a nieziemsko zachwyca mnie niesamowicie niepokojący nastrój, chwała im za muzykę, którą tworzą, za "No Quarter", "Disposition","H." , "Sober","Jimmy","Schism" Naprawdę kawał dobrej muzyki, oczywiście koncertu sobie nie odpuszczę
A może ktoś ma jakiś cynk o najbliższej toolowej trasie koncertowej, w której znowu nas odwiedzą ? : )
Mam nadzieje, że nie będą to znowu Katowice. Drugi koniec Polski, średnio mi to odpowiada.
Chainer napisał/a:
TOOL w Katowicach 12 sierpnia !!!!!!!!!
Żesz. Ja i moje szczęście. No trudno, istnieje nadzieja, że pojawię się w Katowicach, a jak nie, to pozostaje jakieś porządne video z tego koncertu.
Artificial napisał/a:
Naprawdę kawał dobrej muzyki, oczywiście koncertu sobie nie odpuszczę
Muzyka, wiadomo. A teledyski ? To jest dopiero pogrom. Wizualny i dźwiękowy. Polecam DVD Salival. Miażdzy suty
byl jakis tam temat w "Nirvanie" z piosenkami od tylu..
nie wiem czy kazdy wie..ale TOOL bardzo lubil bawic sie w ten sposob. Mianowicie niektore piosenki puszczane od tylu w odpowiednich momentach..tworzą w polączeniu rozne kawalki.
Wiem tez, że chlopaki bawili sie w cos takiego.. ze na "LAteralusie" jest duzo takich bonusow, ktore wlasnie polegaja na wycinaniu jednego kawalka, w jakims tam momencie i dopasowywaniu go do drugiego.. do tego dochodzi zmiana tempa i mamy spojna calosc. wiem , ze na necie sa opisy..co i jak robic, gdzie wycinac i gdzie doklejac ..ale nie chce mi sie teraz szukac.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum