To na "10,000 day". Chyba że mówisz o czymś jeszcze, o czym pojęcia nie mam. Ale nie od tyłu, tylko połączone "Wings For Marie" i "10,000 days" o ile dobrze pamiętam. Wokal MJK tak się przeplata jakoś. I jeszcze coś tam było, że dodaje się jeszcze "Viginti Tres" i się razem słucha. o.
no ja wiem takze o LAtrealusie.. mowil mi to..dlugoletni fan TOOLa wiec mu wierze..
ale sam dokladnie nie wiem co i jak
Chyba się machnął. Na Lateralusie wszystkie tracki są normalne, nie ma żadnych niespodzianek. Za to na 10.000 Days jest jeden ukryty kawałek, jak to humi wspomniała, z połączenia wymienionych przez nią piosenek. Słyszałem to i faktycznie -działa. Jest gdzieś do ściągnięcia pewnie, bo ludzie już to kompilowali ;).
To Ci mówi też długoleti fan toola ;). Możesz mi wierzyć.
Zbliża się Puscifer
Znany z formacji Tool Maynard James Keenan jest bliski zakończenia prac nad albumem projektu Puscifer.
Płyty kolejnej po A Pefect Circle pobocznej formacji wokalisty należy spodziewać się jesienią. W nagraniach artystę wspomagają muzycy Rage Against The Machine/Audioslave, Tim Commerford (bas) i Brad Wilk (perkusja) a także Tim "Herb" Alexander (perkusja) z grupy Primus.
Pojedyncze utwory sygnowane Puscifer trafiały na ścieżki muzyczne filmów, jak chociażby "Underworld" i "Underworld: Evolution".
(onet.pl)
TAK! TAK! TAK!
Na jesieni, to już niedługo. Puscifer! O taaak... Świetnie, mmm, brak słów :>.
Doszły mnie słuchy, że panowie z Tool'a szykują do wypuszczenia pierwszy teledysk. O dziwo wcale nie będzie to Vicarious, a The Pot... Czekam z niecierpliwością.
Ode mnie : Moja ulubiona kapela. Uwielbiam ich za wszystko. Znacie ? Nie znacie ? Lubicie ? Pierdoli Was ? Czyli Wasze zdanie.
Tak jest Moth właśnie przemawia do mnie! Miałem do czynienia już wcześniej z TOOL'em, lecz to nie był odpowiedni czas na ten zespół. znałem tylko cześć artyzmu tegoż zespołu. Zaczynałem od "Fourty Six & 2" z AEnima. Ale ... od jakiegoś czasu pożeram to wszystko na dobre ... etap "Opiate [EP] " i mam ochotę komuś przypier#&%, gdy słyszę numer "Cold and Ungly" - co tu mówić, cały TOOL to agresja w jak najlepszym wydaniu!!! To czuję. Energi jakiej mi dostarcza, to niesamowite uczucie adrenaliny, rozwala mi mięśnie. Następne "Jerk-Off" z tej samej Epki i "...I should kick you, beat you, fuck you, and then shoot you in your fucking head..." to jest popaprane... dziś tylko tyle, już nie długo wyleję całe swoje, mam nadzieję że nie tymczasowe podniecenie :)=... To już nie tylko teledyski to jest coś więcej, czyżby się nowy etap zaczął w moim poparanym życiu??? czas coś zmienić. I WISH!!! ...
Przez pewien czas za nimi szalałem, potem mi przeszło, teraz już nie słucham :) Ale co jak co dobr akapela. Ich muzyka...hmmm...jakby to powiedzieć...wytwarza taki dziwny niepokój...podoba mi sie to. Przestałem ich słuchać jakiś czas temu ale chyba znowu sobie przypomne co to Tool :)
_________________ ---------------------
Kiedy ktoś napotka kogoś
kto buszuje w zbożu...
----------------------
V jak vagina
Maynard James Keenan znany przede wszystkim jako wokalista formacji Tool, zakończył pracę nad albumem projektu Puscifer, "V Is For Vagina". Efektów należy spodziewać się 30 października.
- Ta muzyka sprawi, że będziecie czuć się tak jak ja, gdy słucham utworów Jamesa Browna, Jackson 5 czy Arethy Franklin - zachęca artysta. - Czyste, dobre wibracje. Nic wymyślnego, matematycznego. Jestem wielkim fanem King Crimson, ale musze mieć siłę na ich twórczość. Czasem po prostu mam ochotę na płytę Gnarls Barkley.
W powstawaniu krążka brali też udział: multiinstrumentalista Danny Lohner, Lisa Germano, Joshua Eustis (Telefon Tel Aviv), Jonny Polonsky, Tim Alexander (Primus), Milla Jovovich; Matt Mitchell oraz Lustmord.
Za produkcję odpowiada Alan Moulder. Miksem singlowego kawałka zajął się Joe Barresi. Do piosenki, której tytułu nie zdradzono, powstaje właśnie teledysk.
Dzieło ma ukazać się w różnych formatach. W planach twórcy jest chociażby seria singli.
Pojedyncze utwory sygnowane Puscifer trafiały na ścieżki muzyczne filmów, jak chociażby "Underworld" i "Underworld: Evolution".
(onet.pl)
Cholera jasna, aż mi poleciało z nogawki z tego wszystkiego :). Czekamy !
Ona kiedyś nagrała własną płytę i miała zespół, więc chyba coś tam w tej materii umie
_________________ Your world can end in the blink of an eye. One event, one unexpected twist of fate and suddenly the world as you knew... is gone... forever. All that you held dear, all that you held close... is washed away in a sea of distant memory. Life... is cruel. Of this I have no doubt. But life continues on... with, or without you. One can only hope that one leaves behind a lasting legacy. But so often, the legacies we leave behind... are not the one we intended.
Był ktos na Metal Hammer Festival? Słyszałem, że Cornella nie było, a Tool mimo, że grał świetnie, to setlista była podobna do tej sprzed roku i było straszliwie krótko.
koncert Toola miał trwać 100min i dla organizatorów było to wielkie przedłuzenie aby zrekompensować fanom to że nie przyjechał Cornell a w 2 dni nie udało się znaleźć jakiegoś zastępstwa. Przecież 100 min to malutko, ale w 2006 gdzie zagrali bardzo krótko i jeszcze sie nie obejrzeliśmy a juz bylo po koncercie...
_________________ "Po co mam czas tracić na mówienie do ściany - ściana i tak zawsze swoje wie...'
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum