Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-06, 22:24
Tool
Autor Wiadomość
Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2006-09-26, 22:23   Tool

Ode mnie : Moja ulubiona kapela. Uwielbiam ich za wszystko. Znacie ? Nie znacie ? Lubicie ? Pierdoli Was ? Czyli Wasze zdanie. ;-)

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

Mika 
T-1000

Wysłany: 2006-09-27, 15:23   

Znam. Ciekawy zespół. Ciekawie grają, mają niecodzienne teksty.
To tyle, przynajmniej na razie.
Your world can end in the blink of an eye. One event, one unexpected twist of fate and suddenly the world as you knew... is gone... forever. All that you held dear, all that you held close... is washed away in a sea of distant memory. Life... is cruel. Of this I have no doubt. But life continues on... with, or without you. One can only hope that one leaves behind a lasting legacy. But so often, the legacies we leave behind... are not the one we intended.

Inside 

Wysłany: 2006-09-30, 13:30   

iiiii..(piszczenie) tool to jedno z moich największych odkryć muzycznych a koncert na którym byłam zaliczam do najpiękniejszych występów jakie widziałam (nie w tym roku; rocznik 2001)..nigdy tego nie zapomnę..i nawet nie potrafię ująć słowami..

tool towarzyszy mi od wielu lat a to co Oni tworzą wiąże się z bardzo silnymi emocjami.. i nawet wolę; wolałabym żeby pozostał zespołem szerzej (choć i tak już coraz bardziej są kojarzeni)nie znanym..nie chciałabym by kiedyś przyszła "moda" na tą muzykę..podoba mi się tak jak jest teraz - kto chce to odnajdzie; odkryje ten zespół..(choć coraz więcej widuję fanów na ulicach..a kiedyś większość rockowców krzywiła się w zdziwieniu:tool??!aaa cooo to?)

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2006-10-03, 21:38   

Mają zajebiście chore teledyski :shock: ;-) ... a i niektóre kawałki mają nawet, nawet...

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2006-10-08, 11:50   

pustak napisał/a:
Mają zajebiście chore teledyski

Teledyski są piękne. Ogląda się je jak film. Adam Jones - nie dość, że genialny wiosłowy, to jeszcze człowiek z niesamowitą wyobraźnią i talentem do robienia 'filmikow'.
Tak na marginesie, to gitarzysta Tool'a jest autorem efektów specjalnych w "Parku Jurajskim"

mysza 

Wysłany: 2006-10-10, 10:22   

na Tool'a trafialm dosc przypadkowo... bo sciagnal mi sie (przypadkiem) jeden teledysk..
Strasznie spodobal mi sie on, w ogóle muzyka i głos Maynarda:)
i tak sie zaczeło:)
nowa płyta bardzo mi sie podoba:)
chyba najbardziej ze wszystkich.

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2006-10-10, 13:19   

mysza napisał/a:
nowa płyta bardzo mi sie podoba:)
chyba najbardziej ze wszystkich.

A to rzadkość, bo wielu ludzi uważa ją za najsłabsze dokonanie Tool'a :)
Mnie też się bardzo podoba. Jak i wszystkie. W sumie nawet nie mogę mówić o ulubionym krążku, bo wszystkie, dla mnie, są genialne.

Iza 
Miyo-chan

Wysłany: 2006-10-10, 15:00   

Teledyski mają faktycznie dobre, niektore piosenki są super ale... jakoś niespecjalnie lubie toola... siedziałam w knajpie i akutar barmanowi się przyśniło puścić Toola po pietnastu minutach myślałam że świra dostane / wydawały mi się wszystkie piosenki takie eee... ? na jedno kopyto :shock: /.

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2006-10-21, 13:21   

Tak BTW teledysków - powstało już ich kilka do najnowszej płyty. Zostały zrobione przez fanów Toola, oczywiście są to nieoficjalne teledyski. Niektóre utrzymane są w charakterze rysunkowym, całkiem ciekawe, no ale ja czekam na kolejne dzieło Adama Jones'a :)

http://www.youtube.com/watch?v=zIJAfbiRX7s

To link do jednego z nich, tam po prawej, niżej, są odnośniki do pozostałych.

swapper 

Wysłany: 2006-10-21, 23:11   

Iza napisał/a:
Teledyski mają faktycznie dobre, niektore piosenki są super ale... jakoś niespecjalnie lubie toola... siedziałam w knajpie i akutar barmanowi się przyśniło puścić Toola po pietnastu minutach myślałam że świra dostane / wydawały mi się wszystkie piosenki takie eee... ? na jedno kopyto :shock: /.

No własnie! Jak dla mnie Tool jest zespołem bardzo nudnym. Rozumiem - undertow - dość ciekawy pomysł i styl, ale kolejne płyty to wręcz to samo, powtarzanie tego samego pomysł! NUDA!
Nigdy nie trawiłem jakoś tego zespołu, mimo iż jestem człowiekiem który uwielbia się delektować pięknymi solówkami gitarowymi itp, to to towrzenie klimatu w piosenkach Toola po prostu jest bardzo monotonne, wiejące zewsząd nudą!

Nie raz spotkałem się ze stwierdzeniem, że do ich piosenek trzeba dojrzeć. Może to i prawda, ale na pewno ja nigdy nie będę fanem tego zespołu

hauteville 

Wysłany: 2006-10-24, 15:10   

Opiate - fajna rzecz, strasznie surowa

Undertow - gigantyczny wprost "Sober", reszta już dla mnie taka sobie

Aenima - ta płyta mi się podoba chyba najmniej, jednak "Third Eye" (szczególnie zanim Maynard zacznie śpiewać) i "Stinkfist" zasługują na specjalną uwagę, wkurwiają za to trochę przerywki w stylu "Die Eier Von Satan"

Lateralus - o tym można pisać bez końca... Nie ma na niej słabego utworu... Motyw na basie otwierający "The Grudge" powala człowieka już przy pierwszym przesłuchaniu, co w przypadku Toola jest w sumie rzadkością - w ogóle to najlepsza piosnka ich moim zdaniem... "Schism" też git... W duecie utworów "parabolicznych" bardziej podoba mi się pierwsza część. "Lateralus" - niedoceniana piosnka, a też świetna... Podobnie jak trylogia "Disposition/Reflection/Triad"... I końcówka - Jezu!Tak psychicznego końca jak "Faaip de Oiad" to nie ma chyba nigdzie!

10.000 Days - mieszane uczucia... Bo jak dla mnie to Lateralus był lepszy... Zdarzają się momenty fajne jak "Vicarious", czy "Wings For Mary/10.000 Days"... Ale potem dla mnie ta płyta jest jakaś taka... Nie wiem...Jak wychodziła to obiecywałem sobie po niej trochę więcej.

YodaM 
Grafik
Poligon nr.4

Wysłany: 2006-10-24, 15:23   

Hmmm tak czytam te wasze wypowiedzi i widze ze każdy chwali ten zespół to sobie pomyslałem, że wejde na youtuba i poszukam teledysków. No i obejrzałem jak narazie "Stinkfist" i mi sie spodobał. Ogólnie to naprawde to wszystko jest chore, ale przypomina mi bardzo teksty które sam pisałem (jak ktoś bedzie chciał to kopsne link). No, chłopaki fajnie grają i mi sie spodobali nawet :)

Fly People Fly - szukajcie mnie pod chmurami!

---

T.Nalepa - Zawsze wierny mi...

---

„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2006-10-24, 15:33   

A co sądzicie o działalności, nieistniejącej już niestety, grupy A Perfect Circle ?
To projekt gościa, który był technicznym Toola :-) . W projekcie tym udział brał wokalista Tool'a Maynard James Keenan, wydali trzy płytki - Mer De Noms, Thirteen Step i eMOTIVE. Wg mnie b. porządny zespół, z rozwalającym wokalem ;-) .

hauteville 

Wysłany: 2006-10-24, 15:42   

Moth napisał/a:
A co sądzicie o działalności, nieistniejącej już niestety, grupy A Perfect Circle ?
To projekt gościa, który był technicznym Toola :-) . W projekcie tym udział brał wokalista Tool'a Maynard James Keenan, wydali trzy płytki - Mer De Noms, Thirteen Step i eMOTIVE. Wg mnie b. porządny zespół, z rozwalającym wokalem ;-) .

"Judith", "The Noose", "Imagine" (cover Lennona, ale tak zrobiony, że nic nie idzie rozpoznać) - najlepsze ich piosnki... Najlepsza płyta "Mer De Noms"... Dla mnie to taki trochę lżejszy Tool, generalnie to wolałem riffy Jonesa niż pana Billy'ego Howerdella, bo były bardziej ciężkie i nietypowe...
Ale koniec końców zgadzam się, że to świetna kapela...

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2006-10-24, 15:45   

hauteville napisał/a:
Dla mnie to taki trochę lżejszy Tool

:shock:
Ja oprócz wokalu MJK nie widzę niczego podobnego w APC do Toola. Nawet Maynard śpiewa trochę inaczej...
hauteville napisał/a:
generalnie to wolałem riffy Jonesa niż pana Billy'ego Howerdella

No bo to dwie różne szkoły grania ;-) Jones preferuje połamańce, nawet na jednej strunie, i jakieś kakofoniczne dźwięki, Howerdell to taki mniej więcej typowy 'trochę cięższy niż rockowy' gitarzysta.

Odpowiedz do tematu