Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-06, 22:41
Vader
Autor Wiadomość
crespo 
Naczelnik.

Wysłany: 2007-06-14, 18:36   

Vader to dobra kapela, świetne pierwszy płyty, potem bywało już gorzej, a ostatni longplej to dno. Jednak trzeba ich szanować jako ojców chrzestnych polskie sceny death metalowej. Tyle. ;]

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2007-06-14, 18:43   

crespo napisał/a:
Jednak trzeba ich szanować jako ojców chrzestnych polskie sceny death metalowej.

Nawet więcej - cytując słowa z biografii na ich oficjalnej stronie :
VADER był pierwszym zespołem metalowym z tzw. Wschodniego Bloku, który podpisał kontrakt płytowy, a ich demo " Morbid Reich" zostało uznane w 1990 roku za najlepiej sprzedające się demo w historii death metalu!

Co do nowej płyty, kwestia gustu. IMO jest dobra, a kawałek Helleluyah! (God Is Dead) można spokojnie postawić obok Wings z Litany.

No, ale teraz możliwe, że Vader również (obok Behemotha) znajdzie się na czarnej liście Szatańskich Wyziewów i skończą się koncerty w Polsce ;). Dojdzie do tego, że zespół z Polski będzie ją omijał w swojej trasie koncertowej. :mrgreen:

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

agi 

Wysłany: 2007-06-17, 01:30   

Słyszałam na Woodstocku Vader'a podajże w 2003 roku, bardzo mi się podobał ich koncert. Taka muzyka zupełnie inaczej brzmi na żywo (jak każda), ale ta szczególnie po prostu nie da się jej cicho słuchać..Na co dzień mam Vader'a w domu, bo mój brat jest fanem, chcąc nie chcąc i tak to słyszę, jeżeli sama miałabym sięgnąć po płytę i posłuchać to Blood jak ją usłyszałam doceniłam ten zespół...

trevor 
in your mind

Wysłany: 2007-07-06, 15:27   

Vadera usłyszałem po raz pierwszy jak zobaczylem w TV wywiad z Petere. Wydał mi sie bardzo ciekawym człowiekiem. Ogólnie nie znam ich zbyt wielu kawałków ale "This is the war" jest rewelacyjny, nie jestem fanem death metalu ale ten kawałek powala mnie na kolana. Jeśli miał bym wybierać między Vader'em a Behemoth'em to zdecydowanie bardziej odpowiada mi Vader.
----------------------

Mika 
T-1000

Wysłany: 2007-12-29, 15:44   

Ja mam dziś mały powrót do korzeni. Moje uszy domagały się jakiejś napierdalanki, a ręka sama wyciągnęła minialbum The Art Of War ze stojaka na płyty.

:127: :13:

[ Dodano: 2007-12-29, 15:46 ]
A za chwilę pora na Blood :13:
Your world can end in the blink of an eye. One event, one unexpected twist of fate and suddenly the world as you knew... is gone... forever. All that you held dear, all that you held close... is washed away in a sea of distant memory. Life... is cruel. Of this I have no doubt. But life continues on... with, or without you. One can only hope that one leaves behind a lasting legacy. But so often, the legacies we leave behind... are not the one we intended.

Odpowiedz do tematu