Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-06, 22:40
ARMIA/ 2Tm2,3
Autor Wiadomość
arafatka 

Wysłany: 2007-07-29, 09:09   

Armia to dla mnie jeden z najlepszych polskich zespołów! Mają świetną muzykę, bardzo dobre teksty, jeszcze lepsze płyty,... Ogólnie same pozytywy.
Natomiast 2tm2,3 nie lubię, i to bardzo nie lubię...
Nawet kiedyś pokusiłam się o to aby iść na ich koncert, ale kompletnie mi sie nie podobało... JUż nawet nie chodzi o to że denerwują mnie kapele z 'podtekstem religijnym' ale generalnie dla mnie to wszystko jest takie sztuczne. Wierze w Boga, ok, ale po co od razu zakładać zespol zeby wszyscy o tym wiedzieli?
No ale Armia jak najbardziej jest zajebista!!

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2007-07-29, 22:37   

arafatka napisał/a:
Wierze w Boga, ok, ale po co od razu zakładać zespol zeby wszyscy o tym wiedzieli?

Z tego samego powodu, dla którego chodzisz do kościoła. Wierzysz ? Czy aby Jezus nie kazał głosić Słowa Bożego WSZĘDZIE ? A oni muzyką trafiają do młodzieży, nie wstydzą się wiary i mówią o tym głośno. I to chyba jest dobre. Tak mi się wydaje.

No, ale kwestia gustu.

Edycja:

BTW - Armia na ostatnich płytach też ma sporo 'podtekstów' religijnych...

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

stefcia 

Wysłany: 2008-02-15, 11:53   

Armie.. podziwiam, uwielbiam, z polskich zespołów cenię najbardziej. Kawał dobrej, mocnej muzyki. Jak wcześniej pisałam uwielbiam głos Budzego. Cieszę się, że zapoznałam się z twórczością tegoż zespołu, bo dużo bym straciła. Ulubiona płyta? Trudne pytanie, bo każda ma coś w sobie... ale chyba wybiorę "Droge" za "Buraki...", których mogę słuchać w nieskończoność, za "Dom przy moście", bo "góry cie wołają" ;), za "Kfinto", "W krainie smoków". Cała płyta jest cudowna. Teraz pozostaje mi tylko skolekcjonować całą or(y?)ginalną dyskografię. :) Nie przeszkadzają mi podteksty religijne chociaż nie jestem wierząca.
Już niedługo zapoznam się z twórczością Trupiej Czaszki. A na solowy album Budzego wprost nie mogę się doczekać :13:

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2011-10-09, 00:35   

www.podroznawschod.art.pl

Oficjalna strona o filmie i książce poświęconej zespołowi Armia.Polecam! Sam zakupie jak tylko fundusze pozwolą ;-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Odpowiedz do tematu