Armia to dla mnie jeden z najlepszych polskich zespołów! Mają świetną muzykę, bardzo dobre teksty, jeszcze lepsze płyty,... Ogólnie same pozytywy.
Natomiast 2tm2,3 nie lubię, i to bardzo nie lubię...
Nawet kiedyś pokusiłam się o to aby iść na ich koncert, ale kompletnie mi sie nie podobało... JUż nawet nie chodzi o to że denerwują mnie kapele z 'podtekstem religijnym' ale generalnie dla mnie to wszystko jest takie sztuczne. Wierze w Boga, ok, ale po co od razu zakładać zespol zeby wszyscy o tym wiedzieli?
No ale Armia jak najbardziej jest zajebista!!
_________________ "Po co mam czas tracić na mówienie do ściany - ściana i tak zawsze swoje wie...'
Wierze w Boga, ok, ale po co od razu zakładać zespol zeby wszyscy o tym wiedzieli?
Z tego samego powodu, dla którego chodzisz do kościoła. Wierzysz ? Czy aby Jezus nie kazał głosić Słowa Bożego WSZĘDZIE ? A oni muzyką trafiają do młodzieży, nie wstydzą się wiary i mówią o tym głośno. I to chyba jest dobre. Tak mi się wydaje.
No, ale kwestia gustu.
Edycja:
BTW - Armia na ostatnich płytach też ma sporo 'podtekstów' religijnych...
Armie.. podziwiam, uwielbiam, z polskich zespołów cenię najbardziej. Kawał dobrej, mocnej muzyki. Jak wcześniej pisałam uwielbiam głos Budzego. Cieszę się, że zapoznałam się z twórczością tegoż zespołu, bo dużo bym straciła. Ulubiona płyta? Trudne pytanie, bo każda ma coś w sobie... ale chyba wybiorę "Droge" za "Buraki...", których mogę słuchać w nieskończoność, za "Dom przy moście", bo "góry cie wołają" ;), za "Kfinto", "W krainie smoków". Cała płyta jest cudowna. Teraz pozostaje mi tylko skolekcjonować całą or(y?)ginalną dyskografię. :) Nie przeszkadzają mi podteksty religijne chociaż nie jestem wierząca.
Już niedługo zapoznam się z twórczością Trupiej Czaszki. A na solowy album Budzego wprost nie mogę się doczekać
_________________ Trzy bajki jeszcze raz
Trzy bajki cały czas
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum