Co sądzicie o tych zespołach? Kiedyś Budzyński śpiewający tylko w Armii grał porządny punk. Po jakimś czasie nawrócił się i teraz w teksty Armii wplata wątki wiary, zaś jego drugi zespół nastawiony jest całkowicie na muzykę chrześcijańską. Mnie bardzo podobają się jego teksty i muzyka. I nadal lubię Armię. 2tm2,3 też nie jest złe. A co Wy na to ?
Armia to zajebisty zespół.Moc,power i mistycyzm.Za sprawą waltorni to zespół mocno orginalny.Czasem teksty Budzego sa nie tyle regigijne,co są swego rodzaju przypowieściami.Trza dodać,że Kmieta wymiata na basie w sposób niemożliwy.
Trza dodać,że jest to kolejna polska formacja punk-rockowa założona przez pomysłodawcę Roberta Brylewskiego.
Polecam DVD Armi na 20 urodziny.Genialna akustyka i świetnie zaśpiewane przez Budzego.
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Budzy ma do dziś takie.Kiedyś miał koleżankę co szyła kostiumy i inne takie elementy nakryć ludzkiego ciała.Szyła generalnie do teatru.Kiedyś do jej "pracowni" przyszedł Budzy i zobaczył czapkę trefnisia.Spytał czy może ją pożyczyć bo mu sie podoba...i tak do dzisiaj zostało
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Pamietam pewna opere z udzialem Armi własnie. Lecialo kiedys na TVP Kultura. Swietny klimat i ta ich muzyka. Zespol jest naprawde dobry i gra swietnie :)
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
Własnie słucham sobie DVD Armi na XX lecie.Zajebista moc i power.Polecam płytke bo mnóstwo ma w sobie mocy.Jest to muzyka mocno niszowa,ale polecam przejśc się na Armię.
Samo DVD ma niesamowitą akustyke i nagłośnienie.
Warto dodać,że studyjne płyty Armi wypadają blado przy ich występach na żywo
Na koncercie na XX lecie zagrali kawalki "Fala" i "Ludzie wschodu".Moc!
Tera leci u mnie Armijna Sodoma i Gomora...Banan wymiata!!!
Kurczę...szkoda,że Armia ma tak w moim odczuciu kiepsko nagrane płyty.To DVD wtmiata.
POLECAM!!!
Spis utworów:
1. Intro for prayer
2. To czego nigdy nie widziałem
3. Przebłysk
4. Gdzie ja tam będziesz Ty
5. Buraki, kapusta i sól
6. Aguirre
7. Nostalgia
8. Poza prawem
9. To moja zemsta
10. Miejsce pod słońcem
11. Legenda
12. Jeżeli nam
13. Trzy bajki
14. Niezwyciężony
15. Sodoma i Gomora
16. Strzały znikąd
17. Zostaw to
18. Exodus
19. Nikt
20. See I&I
21. Żyję w tym mieście
22. Nigdy
23. Ja wiem Ty wiesz
24. Powietrza
25. Podróż na wschód
26. Niewidzialna Armia
27. Opowieść zimowa
28. Śmierć w Wenecji
29. Dla każdej samotnej godziny
30. Ludzie wschodu
31. Idzie wojna
32. Fala
33. Dom przy moście
Płytę nagrywali:
Tomasz "Tom" Budzyński - głos
Paweł Klimczak - gitara
Robert "Drężmak" Drężek - gitara
Maciej "Ślepy" Głuchowski - bębny
Piotr "Stopa" Żyżelewicz - bębny
Krzysztof "Banan" Banasik - waltornia, klawisze, głos
Krzysztof "Dr Kmieta" Kmiecik - bas, głos
Goście: Sławomir "Merlin" Gołaszewski z zespołem Asunta, Kazik Staszewski, Maleo, Stopa, Guma (Moskwa), Michał Grymuza, Zygzak.
Nagrano:
27 I 2005 w Klubie Stodoła w Warszawie
Armia to świetny post punkowy zespół, dodatkowo waltornia dodaje ich muzyce niesamowitego smaczku. Według mnie Budzy pisze świetne teksty.
To samo zresztą z 2TM2,3 według mnie również niesamowity zespół, ich koncerty mają power (zresztą ich koncert był jednym z moich najulubieńszych). To że są zespołem grającym tak zwanego "rocka chrześcijańskiego" wogóle mi nie przeszkadza. Dodatkowo cała gama świetnych muzyków jak Budzy, Litza, Maleo czy Stopa...
Lubię Armię, a głos Budzyńskiego uwielbiam:) i myślę, że bardziej zagłębię się w twórczość tego zespołu.
2TM2,3 nie słyszałam i jakoś nie mam zamiaru tego zmieniać;)
_________________ Trzy bajki jeszcze raz
Trzy bajki cały czas
Niedawno (na Węgorzewie) bylem na konncercie Tymoteusza. Zamietli. Litza, Budzy... coś wspaniałego - ich przekaz też mi się podoba, jest na tyle uniwersalny, że można go pod siebie podpasować, podoba mi się sposób w jaki przekazują swoje wartości. Jeden z moich ulubionych polskich zespołów.
Nie podobala mi się za to reakcja kilku(nastu) ortodoksów, którzy zrobili zamęt w tłumie, który naprawde dobrze się bawił: na słowa Budzego "Shalom!" krzyczeli "spierdalaj! SZA-TAN, GÓ-WNO". Jak dla mnie porażka na całej linii.
Tymoteusza nie lubie. Ogolnie nie lubie zespolow, ktore maja bardzo religijne teksty, fragmenty pisoma, albo cos w tym stylu. Nie przeszkadza mi to, gdy jest to w jezyku angielskim, ale strasznie razi mnie, jak jest to jezyk polski.
Armiipodoba mi sie jedna, albo dwie plyty. Gdzie nie az tak bardzo razace dla mnei sa teksty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum