Okej. Prekursorzy punk rocka, który opiera się więcej jak na jednym riffie, melodyjne zagrywki, ambitne teksty, ciekawy wokal i w cholerę długa kariera (lekko okopana podziemiem) - czyli Bad Religion. Formacja powstała niemal 30 lat temu, bo w 1980 roku, a powołanie jej do życia zawdzięczamy trójce Graffin - Gurewitz - Bentley.
IMHO to niezwykle ciekawy zespół, który jednak do tej pory nie zasłużył na temat na naszym foum. Uznałem, że czas to zmienć. Panowie nagrali ostatnio nową płytę "News Map of Hell", która wg mnie dorównuje poziomem ich największym hiciorom LP-owym w stylu "Against The Grain" czy "Suffer".
Kto nie zna kawałków typu American Jesus, I Love My Computer czy Punk Rock Song, niech się nie przyznaje i nadrabia ; ).
Nie znam ich za dobrze, nie mogę sie do nich przekonac za Chiny. Nic mnie w nich absolutnie nie porywa. Dla mnie to jest zespół z cyklu "Weź to wyłącz"
Należy wspomnieć, że to oni tak naprawdę wypromowali The Offspring, którzy swoją drogą brzmią bardzo podobnie do Bad Religion...
Nie wiem czy w ogóle wypada polecać pojedyncze kawałki, ale jeżeli można, to chciałbym polecić kawałek Infected, który jest jednym z moich ulubionych kawałków muzycznych, nie mówiąc już, że jest moim ulubionym kawałkiem Bad Religion :) ... Może ten numer przekona niektórych, że warto wgłębić się w tę kapelę :)
Sporo słyszałam, i to sporo dobrego. A mianowicie to, że Bad Religion jest jednym z najbardziej zasłużonych rockowych zespołów. Które płyty polecilibyście na początek?
_________________ - ...stwierdzono u niej wręcz niepoczytalną skłonność do okrucieństwa,
agresji, gwałtownych wybuchów gniewu a także wybujały temperament.
- u każdej baby można stwierdzić coś takiego.
Kiedyś bardzo mi się podobał kawałek Bad Religion- American Jesus
Aktualnie nie słucham tego zespołu i w sumie nigdy nie słuchałam, więc nie jestem w stanie polecić jakiejkolwiek płyty :P
Dzięki, Moth. Może akurat coś z tego wpadnie mi w ręce. :)
Joan616 napisał/a:
jak juz sie zaopatrzyc to w cala dyskografie ;)
przeslucham wyrobie sobie zdanie ;)
Póki co nie mam nic, ale już popytałam znajomych, może ktoś mi co nieco pożyczy. :) Zobaczę, co będą mieli. Na razie przesłuchałam tylko na Wrzucie "American Jesus".
_________________ - ...stwierdzono u niej wręcz niepoczytalną skłonność do okrucieństwa,
agresji, gwałtownych wybuchów gniewu a także wybujały temperament.
- u każdej baby można stwierdzić coś takiego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum