Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-08, 02:25
EMO
Autor Wiadomość
Hole 
girl

Wysłany: 2007-06-18, 05:12   

jordi napisał/a:
dla jasności z w/w nie lubię My Chemical Romance, resztę bardzo chętnie słucham.

Ja z kolei uważam, że MCR to jeden z najciekawszych zespołów EMO.

Gdy czytam niektóre opinie, to znów przypomina mi się dyskusja o tolerancji.
Jak latwo skreślić człowieka za to, jak się ubiera.

Hesterra 
so it goes.

Wysłany: 2007-06-18, 07:16   

Mi muzycznie to srednio podchodzi... ale jezeli chodzi o styl ubierania sie to milo mi sie patrzy :->
Raz jedyny widzialam w metrze doroslego faceta, ktory mial emowa fryzure i butki, a tak to tylko dzieciaki. Czasami sie spotka starsze nastolatki, ale najwiecej emo to jednak te mlodsze, co dopiero sprawdzaja kim chca byc. I mi pod wzgledem czysto wizualnym sie podoba taki dzieciak z emowa fryzurka i w tych ciuchach. Zwlaszcza, ze widac jak dumny jest z siebie, ze sam sobie takie ubranie wybral. Milo sie patrzy.

YodaM 
Grafik
Poligon nr.4

Wysłany: 2007-06-18, 09:39   

Ani muzycznie ani stylowo mi nie podchodzi. Jednak jest mi to obojętne. Róbcie co chcecie. ;]

Fly People Fly - szukajcie mnie pod chmurami!

---

T.Nalepa - Zawsze wierny mi...

---

„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”

hiroszima 
Kuka!

Wysłany: 2007-06-18, 10:07   

Krótko- Panie, chroń mnie przed emo!!!

Meredith 

Wysłany: 2007-06-18, 12:45   

Mnie tak osobiście EMO nie przeszkadza. Nie podoba mi się, śmieszy mnie cała masa smutnych, pomalowanych nastolatków, podobnie jak śmieszy mnie zjawisko "dzieci grunge'u" - ale mi nie przeszkadza. Była moda na punk, była moda na hip-hop, teraz jest moda na EMO. I ona kiedyś przeminie. I tak wszyscy umrzemy. :12:

Agrafka 
koniu

Wysłany: 2007-06-18, 12:59   

Meredith napisał/a:
Była moda na punk, była moda na hip-hop, teraz jest moda na EMO. I ona kiedyś przeminie. I tak wszyscy umrzemy.

Właśnie mnie irytuje moda pod jakiś styl , a po prostu chodzeniem tak ubranym bo się poprostu lubi i zalicza do jakiejś tam grupy... a w Emo perfidnie widac ,że chodzi tu o mode
Faktycznie śmieszne są te zdesperowane nastolatki z smutkiem i czarną kredką na twarzy :-P

Meredith 

Wysłany: 2007-06-18, 13:14   

No tak, chodzi o mode. Ale wbrew pozorom, moda na coś zawsze była, nawet w teoretycznie najmniej komercyjnych dziedzinach, a ludzie są tylko ludźmi. Istnieje moda pod jakiś styl muzyczny, tak samo jak istnieje zjawisko mód literackich. Kiedyś za czasów młodości naszych mam była moda na "Anię z Zielonego Wzgórza", wszystkie dziewczyny to czytały i chciały mieć równie barwne życie, parę lat temu była moda na "Harry'ego Pottera", która wciąż utrzymuje się w niektórych kręgach, i wciąż trwa moda na Paulo Coelho - wstyd nie znać "Alchemika" czy "Jedenastu Minut"... Do tej pory kobiety stylizują się na Marilyn Monroe po pamiętnej scenie z podwiewającą kiecką w "Słonianym wdowcu". ;-)
Takie keacje i fasony zawsze istniały i będą istnieć. Czy to w muzyce, czy w literaturze czy sztuce... Parę lat temu wojowałam kto jest tró a kto pozer, a teraz podchodzę to tego z większym dystansem. Nie wszystko musi mi się podobać, ale ostatenie to nie mój trupi makijaż i nie moje kebaretki. ;-)
Ostatnio zmieniony przez Meredith 2007-06-18, 13:16, w całości zmieniany 1 raz  

Sophia 

Wysłany: 2007-06-18, 13:15   

rzygać mi się chce jak czytam posty w tym temacie.. każdy kurwa pisze, że Emo to zdesperowane dzieci.. a to gówno prawda.. ja np. mam kumpla i kumpele którzy sie nieco właśnie w tym stylu ubierają ale nie są smutnymi dziećmi.. zajebiście mi się z nimi bawi.. jaramy ziele, chodzimy na ogniska i jakoś nie widze załamania psychicznego u nich. Może byście kurwa przestali pieprzyć, że każdy co ma grzyweczke i lekko pedancikowate ubranka to zdesperowane dzieci, które nie wiedzą co ze sobą zrobić.. aby tak gadać to trza poznać człowieka, a nie, że EMO to smutek, rozpacz itd. Tak jak Hole napisała, że tutaj tolerancja zanika. Mnie się zbytnio nie podoba ich styl ale nie mam zamiaru przekreślać człowieka przez to.

Peace, love and understending.. :114:

Agrafka 
koniu

Wysłany: 2007-06-18, 13:20   

Sophia, Przepraszam Cię bardzo ,ze nie wspomniałam w tym co napisałam ,że " nie wszyscy" są załamanymi dzieciakami :roll: zawsze są wyjątki ale taka jest większość ... a z resztą nie ważne...
wyraziłam tylko swoje zdanie na ten temat :->

Ola 
Ola

Wysłany: 2007-06-18, 14:17   

holee napisał/a:
A co to Emo ? jakies przyklady moze bo ja jakis zacofany chyba jestem ;)
Nie wiesz co to EMO? To ludzie którzy podbierają styl od Punków, udają, podszywają się. Użalają się nad sobą i sie tną. Pozery takie

Maryha 
Crazy Mary

Wysłany: 2007-06-18, 16:45   

Emo kidy ubierają sie w czachy i udają ze sie tną. Ale z emowcami obawiam sie że to nic wspólego nie ma. Kiedys czytałam że nurt emo rozpoczął się dużo wcześniej niż ten napad takiej "mrocznej" mody. Sama nie wiem co o tym sądzić, ale znając życie pewnie sie tym zainteresuje. :)

N@RVANA 

Wysłany: 2007-06-18, 18:40   

Hm... Emo... Nie mam do nich nic. Sama emo nie jestem ani nigdy nie będę. Ale mam emo-znajomych ( :mrgreen: ) i tak jak powiedziała Sophia wcale nie są smutni, melancholijni, nic z tych rzeczy...Tacy weseli, zabawowi ludzie. Co do ciuchów, to dziewczyny emo nie za specjalnie... Różowe czaszki przyprawiają o mdłości. Chociaz mają często fajne spudniczki :lol: . Podobają mi się faceci, którzy mają bluzy w paski... Ale nie obcisłe! Z muzyką to różnie... Zależy od nastroju. Zdarza się posłuchać My Chemical Romance czy Good Charlotte. Ale to rzadko. Tak więc jestem tolerancyjna nawet jeśli chodzi o Emo... :mrgreen:

Vajlent 
Gwiazda Rocka

Wysłany: 2007-06-18, 20:22   

Do Emo tez nic nie mam niech żyją swoim życiem,płaczą po kątach i słuchają swojej muzyki,jeśli jest im tak dobrze to po co się z nich nabijać i ich komentować.
Żyjmy własnym życiem.

DanielMarley 
Tekken Lord !

Wysłany: 2007-06-18, 22:15   

ok wszystko to moda i trendy czy po prostu chęć bycia oryginalny, może zamiłowanie do muzyków preferujących właśnie ten styl. Niech sobie dzieciaczki robią co chcą, ale niech nie wypowiadają się osoby które mają 15 i mówią jakie "Emo " jest super bo one znają tylko to na tym się wychowały i nie są obiektywne. Mam tylko nadzieję, że owa moda jak najszybciej minie. Szkoda tylko, że dzieciom tak się nudzi by bawić się w takie przebieranki i słuchać muzyki wymalowane gościa który śpiewa, że ma problemy to ja już hip-hop wole. Czesław Niemen on dopiero robił muzykę i do tego spoko facet był....
Ciekawe co Gość osiągniesz przez całe życie ??? Spojrzysz w przeszłość i powiesz, że zostawiłeś coś czego następne pokolenia nigdy nie zapomną ??? I z czystym sumienie nie będziesz niczego żałował ??? Tak łatwo wszyscy mówią o śmierci, a tylko nie wielu tak naprawę potrafi żyć..... Gość jesteś jednym z nich ????

Same Shit Different Day ...[you]

Agrafka 
koniu

Wysłany: 2007-06-18, 22:30   

DanielMarley, tak dla sprostowania jestem dziewczyną 8-)
Raczej to co napisze nie bedzie do tematu... trudno najwyżej oberwe w postaci skasowania postu... :roll:
Mam nadzieję ,że osiągne wiele. Na pewno będą rzeczy , które będe żałować. A czy jestem JEDNĄ z nich ... być może...

PS: Czesław N. to klasyk

Odpowiedz do tematu