to zależy jeszcze jakie emo, bo At The Drive-In i Sparta są zaliczani do tego nurtu, a są super wypasieni, a większość zespołów reprezentujacych ten gatunek jest bardzo słaba.
A co to Emo ? jakies przyklady moze bo ja jakis zacofany chyba jestem ;)
_________________ I pamiętaj, lepsze jutro było wczoraj, tak więc porzuć wszelką nadzieję
Wino marki Wino Forum winiarskie - wpadnij do nas, a my Cię poniżymy ;) Będzie fajnie.
Wina w sieci
Emo to 'emocjonalny punk'. Jak widzisz zniewieściałych facetów z pomalowanymi oczami i paznokciami, grających muzykę a la najnowsze dokonania GD, wykonujących przy tym dziwne ruchy ciałem (ciężkie do opisania), z fryzurami, które śmiało mogą być noszone przez kobiety, lub przypominają fryzurkę 'na Hitlera', to to jest styl emo :P .
hehe, to juz wiem ;) rzeczywiscie GD mozna do nich dopisac ;) Emo ;) Ale to chyba nie jest punk ;) moze byc emo bez slowa punk, bo z punkiem to ma niewiele wspolnego.
Pozdrawiam
_________________ I pamiętaj, lepsze jutro było wczoraj, tak więc porzuć wszelką nadzieję
Wino marki Wino Forum winiarskie - wpadnij do nas, a my Cię poniżymy ;) Będzie fajnie.
Wina w sieci
Ostatnie dokonania, bo 'ponoć' (?) kiedyś GD grali normalny punk rock.
holee napisał/a:
Ale to chyba nie jest punk ;) moze byc emo bez slowa punk, bo z punkiem to ma niewiele wspolnego.
Tak to się nazywa. :) Emo punk, spotkałem się nawet z określeniem emo hc (to chyba te wszystkie Sumy itd. ). Wydaje mi się, że to określenie 'punk' ma się tak samo do prawdziwego punka jak 'pop-punk' (SIC!) czy cyberpunk ( tak określano Joy Divison, które akurat wg mnie, jest bardzo dobrym zespołem). Wychodzi więc na to, że istnieje punk i 'punk' .
Termin Emo obejmuje muzykę punkrock/hardcore naładowaną emocjonalnie...
osobiscie tego typu muzyki nie slucham...
jakos mnie nie ciagnie
Ale zdarzylo mi sie spotkac kilku fajnych Emo boy'ów... jak facet nie wyglada strasznie przesadnie to mi sie podoba:P
a co do pytania jak rozpoznac Emo
-kolczyk w wardze na boku
-grzywka na bok
-czesto czrane farbowane wlosy
-dosc obcisle koszulki
-motywy czaszek, rozu
-i czesto mowia ze sa smutni
-a na zdjeciach zawsze robia smutne miny i zdjecie koniecznie od gory:P
-bluzki w paski
-buty w kratke:P
Oczywiscie nie kazdy kto ma cos z tego co napsalam od razu jest Emo:P ale najczesniej tak wlasnie wygladaja:P
_________________ "Jesteś roztańczonym pyłem tego świata"
Ogólnie - makabra i rzygi. Dobrze, że w Polsce to średnio popularny styl. Wolę już bojsbendy, bo oni chociaż nie określają się mianem 'głosu pokolenia'
a co do pytania jak rozpoznac Emo
-kolczyk w wardze na boku
-grzywka na bok
-czesto czrane farbowane wlosy
-dosc obcisle koszulki
-motywy czaszek, rozu
-i czesto mowia ze sa smutni
-a na zdjeciach zawsze robia smutne miny i zdjecie koniecznie od gory:P
-bluzki w paski
-buty w kratke:P
Cóż tutaj wiele mówić, są na tym świecie ludzie którzy zrobią wszystko żeby być "inni" niż cała reszta. U 99% z nich to pewnie totalna pozerka, młodzieńczy bunt itp - "patrzcie na mnie, ubieram się inaczej, jestem smutny, NO KURWA! PATRZ NA MNIE!" 0,5% to ludzie psychicznie chorzy, 0,4(9)% to ludzie (czesto faceci) którzy lubią ubierać sukienki z motywem satanistycznym i wielkim różowym serduchem na bluzie!
nie jestem tolerancyjny? owszem!
_________________ "Życie jest zbyt krótkie, by było małe."
E tam, wolę EMO niż brudnych i śmierdzących grunge'ów.
Aha, i Moth, Ty się nie martw, o Tobie emo nikt nie powie. Chyba, żeby dowiedzieli się o obcisłym sweterku w szaro - czarne paski z różową meteczką u dołu, hę?
EMO, ale tacy prawdziwi EMO w prawdziwym klimacie są zajebiści.
_________________ ***
Pay your money, babe. Now's your chance.
Chyba, żeby dowiedzieli się o obcisłym sweterku w szaro - czarne paski z różową meteczką u dołu, hę?
Wcale nie jest obcisły, to raz, a dwa, to jest tylko metka i wcale nie jest różowa.
Poza tym ja jestem emo, tylko w ukryciu, a teraz tylko tak piszę, żeby się dowartościować. Bo po kryjomu podkradłem Ci, Hole, płyty Blinka i ich słucham udając, że to tró mroczny death :-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum