Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-06, 22:40
Farben Lehre
Autor Wiadomość
hiroszima 
Kuka!

Wysłany: 2007-12-06, 08:46   

TORA napisał/a:
że FL to już "nie ten klimat" absolutnie rozumiem, bo gusta się zmieniają, ale "młodzieńcza fascynacja" w ustach zaledwie 22-latki brzmi zabawnie

Wiem, że zabawnie ;-) ale zrozumiałabyś to, gdybyś zobaczyła mnie nad kaseciakiem z Insektami w środku jakieś 8 lat temu. Wtedy było to dla mnie coś zupełnie nowego, skok w bok od Nirvany, Pearl Jam i reszty. Nagle się okazało, że muzyka w Polsce to nietylko Hey i Kult ;-)
A tak nawiasem- w niedzielę 9 grudnia panowie z Farben Lehre zawitają w Człuchowie. Miałam być, ale raczej mnie tam nie będzie..

TORA 
Nobody's Doll

Wysłany: 2007-12-06, 11:11   

okay, rozumiem :mrgreen:
ja też mialam być na koncercie w raciążu, ale muszę jechać na winter reggae. zobaczymy jak będzie...

natural babe killer
katastrophy wife

prowler

Wysłany: 2007-12-27, 13:11   

Lubię, chociaż średnio podoba mi się łagodna droga jaką obrał ostatnio zespół. O ile koncertowo dalej nieźle, o tyle najnowsze dokonania do pięt nie dorastają tym starym z lat 90-tych. Za bardzo zaczeli grać modne punky-reggae dla gimnazjalistów, a za mało stary dobry punk rock z jakim byli kiedyś w Jarocinie. Niemniej pewnie pojawię się na wiosennym koncercie z okazji PRL'08.

hiroszima 
Kuka!

Wysłany: 2008-01-02, 11:01   

Ale niespodzianka! Farben Lehre w moim miasteczku w lutym?? No to jestem zaskoczona. Jak miło, że ktoś tu jeszcze chce przyjechać. Jak miło :111:

TORA 
Nobody's Doll

Wysłany: 2008-01-02, 15:56   

prowler - posłuchaj starych utworów i porównaj z nowymi, sprawdź proporcje ostrych do łagodnych kawałków na poszczególnych płytach, bo mam wrażenie, że powtarzasz opinie po jakimś ignorancie ;-)

hiroszima - w jakim konkretnie?

natural babe killer
katastrophy wife

hiroszima 
Kuka!

Wysłany: 2008-01-03, 08:05   

TORA napisał/a:
hiroszima - w jakim konkretnie?

Złotów, 10 lutego ;-)

TORA 
Nobody's Doll

Wysłany: 2008-01-03, 17:53   

phii, to mnie tam nie będzie. życzę udanej zabawy :13:

natural babe killer
katastrophy wife

prowler

Wysłany: 2008-01-04, 20:43   

Tora, to że na nowych płytach jest sporo szybkich kawałków to ok. Ale nie mają one tego pazura co wcześniejsze. Jasne,można to tłumaczyć że muzycy po prostu są starsi i nie będą teraz grali tak jak 15 lat temu. Tylko mi po prostu to sprzed 15 lat bardziej się podoba.

wiedźma 

Wysłany: 2008-01-14, 18:15   

Mnie się nadal podobają byłam niedawno na koncercie i świetnie się bawiłam naprawdę dalej mają sporo energii i zapału do tego co robią .

hiroszima 
Kuka!

Wysłany: 2008-02-12, 09:00   

Rewelka. Więc muszę przyznać, że koncert był pierwsza klasa. I choć na twórczość płytową Farben Lehre zdarzało mi się kręcić nosem i mamrotać, że to czy owo, tak ten koncert udowodnił, że energii mają w sobie full, że nudno nie jest wcale i po prostu warto. Na żywca brzmią lepiej i, co zabawne, ten koncert, pomimo ogólnej ciasnoty, bo lokal mały (a może właśnie dzięki temu!!!?), był najlepszym koncertem FL, na którym dane mi być było. Zabrzmiało mocno i sama nawet nie powstrzymałam się przed dołączeniem do ludu pod sceną (tak zwaną, gdyż sceny jako takiej tam nie ma). Na dodatek porządny zestaw bisów. Poza tym rzadko się zdarza, by wokalista sam stał i bilety kasował na wejściu ;-) Teraz tylko zaopatrzyć się w bilet i na Punky Reggae Live czekać.

oskur 

Wysłany: 2008-02-12, 19:20   

Farben Lehre są świetni, a bisów Zawsze tyle dają, byłem na 2 ich koncertach w życiu i na prawdę to jest coś zajebistego. Najlepiej sie "lata" na Helikopterach :D. A Judasz to zwykle to na co czekamy z zjomami ^^ "oportunisto pierdolony" :))) wyspiewane przez publiczność jest klasowe.

TORA 
Nobody's Doll

Wysłany: 2008-02-14, 00:02   

prowler napisał/a:
Tora, to że na nowych płytach jest sporo szybkich kawałków to ok. Ale nie mają one tego pazura co wcześniejsze. Jasne,można to tłumaczyć że muzycy po prostu są starsi i nie będą teraz grali tak jak 15 lat temu. Tylko mi po prostu to sprzed 15 lat bardziej się podoba.

nadal apeluje o przesłuchanie starych i nowych płyt i bezsentymentalne porównanie tego jak grali kiedyś z tym co robia dziś. jak rozumiesz stwierdzenie, że dzis nie maja takiego pazura jak 15 lat temu? rozumiem, ze komuś może bardziej sie podobać starsze FL, ale mówienie o tym, że byli wtedy ostrzejsi i mieli wiekszego pazura mija sie z prawda. po prostu.

a tu jest clip do akustycznej (lżejszej) wersji "corridy" z nowej płyty "snukraina" (premiera w piątek 15 lutego):
http://www.farbenlehre.pl.../down.php?id=13

wersja punkowa "corridy" otwiera płytę, a ta aukustyczna kończy :13:

natural babe killer
katastrophy wife

Odpowiedz do tematu