każdy kto tylko zobaczy/usłyszy tą kapele wyciągnie podobne wnioski, bo jest to cholernie dla tego zespołu charakterystyczne ..więc Ameryki nie odkryłeś ;]
Większość postów w tym temacie to jedna wielka parodia. Kolejna odmiana gotów??? Znajomość Misfits wyłącznie z coveru Metallicy? Cmentarne wycie? W stroju wampira do pracy? Zaraz się zapowietrze chyba ze śmiechu....
Krótko: prekursorem gatunku było i jest nadal grające Misfits. Muzyka to melodyjny punk rock. Czesto wplecione sąi elemente psychobilly. Teksty i cały klimat nawiązuje do tanich horrorów czy to filmowych czy książkowych, potworów itd. Muzykom zazwyczaj towarzyszy określony wizerunek i image, ale przecież nie jest to obligatoryjne aby tak chodzili na codzień...
Niewiem czy zauważyłeś ale większość postów jest napisana z dużą dozą sarkazmu i nie brał bym ich dosłownie i serio. No ale jeśli pan prowler szanowny nie wie co to sarkazm i jest dzieckiem wychowanym na informacjach o zespołach/gatunkach muzycznych z wikipedii no to rozumiem
Niewiem czy zauważyłeś ale większość postów jest napisana z dużą dozą sarkazmu
Nie zauważyłem.
Max napisał/a:
jest dzieckiem wychowanym na informacjach o zespołach/gatunkach muzycznych z wikipedii no to rozumiem
Tak, nie ma to jak wyjęte kompletnie znikąd oskarżenie o posługiwanie się przeze mnie wikipedią. Już to tłumaczyłem wyżej Twojemu koledze. Nie będę się tu teraz z Tobą licytował na temat znajomości gatunku i zespołów aby udowodnić że to co napisałem nie było skądś ściągnięte. Gdy się posługuje cytatem, mam zwyczaj to zaznaczać.
Nie będę się tu teraz z Tobą licytował na temat znajomości gatunku i zespołów aby udowodnić że to co napisałem nie było skądś ściągnięte.
Dziwne, bo mam wrażenie jakbyś cały czas próbował to zrobić.
Sam napisałeś że parodiują potwory z tanich historyjek swoim strojem, imidżem i tak dalej. Przecież to aż się prosi o potraktowanie z rezerwą, sarkazmem. Sama oglądając koncert Mistfitsów uśmiałam się dość mocno. Muzyka jasne, pasuje mi, ale ten cały cyrk wokół nich sam trącił jedną wielką parodią.
Horror punk... myślę, że chyba można podpiąć pod ten gatunek zespół Murderdolls. Kiedyś, gdzieś tam czytałam o nich, i grupa była określana jako horror punk glam metal.
Dziwne to wszystko. xD
_________________ Come as you are, as you were,
As I want you to be...
Sam napisałeś że parodiują potwory z tanich historyjek swoim strojem, imidżem i tak dalej. Przecież to aż się prosi o potraktowanie z rezerwą, sarkazmem.
Jak najbardziej, i każdego kto bierze tą tematykę na serio spokojnie można nazwać idiotą. Pytanie o sarkazm jednak nie padło w kontekście odniesień się do tematyki(bo takowych nie było), ale w kontekście wiedzy użytkowników o temacie(którą już skomentowałem, i w nie wiedzy nie widzę sarkazmu).
Danzig to tez horror punk? @.@ Wtenczas lubie horror punk :D Chcialam ich plyte kupic pol roku temu ;] Ich- Misfits. Nie wiem co sie wam nie podoba, kapela jak kazda inna tyle, ze lubia sie przebierac. Jestescie tacy powazni :] Troche dystansu! Przeciez to zabawa jest. I dobra muzyka. A przeciez muzyka jest najwazniejsza. Jak ja mialam te 13 lat, uwielbialam horrory podobnie jak the Simpsons i dla nie Misfits to odpowiednik tej kultowej bajki w muzyce. A przeciez w horrorach, szczegolnie tych starych ludzie sie przebierali i to bylo takie fajne :D Typu zombie. Ogladasz, wiesz, ze to kicz, ale chociaz ci aktorzy sie starali byc straszni :D A ze im nie wychodzilo to juz inna sprawa :D Tak samo z tymi muzykami, ja bym tam poszla na taki koncert :] Cos nowego, jakis wlasny styl. Jak byscie uslyszeli 'horror punk' nie widzac kapeli to mysle, ze podejscie bylo by inne.
Teraz słucham
I like it!
Cover Mety oczywiscie znam i lubie, a jakze. Oryginalu ze studio nie znam, to nie porownam.
tak, horror punk to np. The Misfits, Murderdolls czy Wednesday 13.
I tak jak ktoś powiedział 'lepszy horror punk od emo'. O taak, zdecydowanie. Nie ma co porównywać wgl tych dwóch gatunków. Uważam, ze horror punk to całkiem dobry gatunek muzyki.
_________________ "If I can't be my own I'd feel better dead..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum