"Horror punk – styl muzyczny, łączący cechy punk rocka i gotyckiego rocka, inspirowany stylistyką horroru. Muzyka, teksty, a także otoczka sceniczna odwołują się zazwyczaj do klasycznych filmów grozy, rzadziej literatury, czasami w sposób parodystyczny. Za prekursora horror punka uważany jest amerykański zespół The Misfits."
Hmmm... Ciekawe... Czegóż to ludzie nie wymyślą... Pierwszy raz słyszę o czymś takim. A co Wy na to?
_________________ Możesz żyć na marginesie, ale żyj tak, aby nie krzywdzić innych.
Styl taki jak wiele innych... Domyślam się, że największą popularnością cieszy się wśród nastolatków. Cięzko mi wyobrazić sobie dorosłego człowieka, który idzie do pracy przebrany za wampirka. Ciekawe, jaka jest muzyka... Pewnie cmentarny klimat, wycia i jęki...
Więcej o tym gatunku pisze na angielskiej Wikipedii.
_________________ - ...stwierdzono u niej wręcz niepoczytalną skłonność do okrucieństwa,
agresji, gwałtownych wybuchów gniewu a także wybujały temperament.
- u każdej baby można stwierdzić coś takiego.
Pierwsze słysze... ale raczej bym sie nie przekonał do tego ;p
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
Misfits całkiem zajebista sprawa, szczególnie z Danzigiem. Innych zespołów z tego nurtu nie słyszałem. Popularność u nastolatków, dobre sobie. :D Dlaczego tak uważasz? W stroju wampirka, eh...
Murderdolls, Misfits.. To jest Horror Punk, i nie jest to cmentarne wycie ;)
Szczerze? Lubię H.P, bo podoba mi się ta muzyka jak i teksty, a to, że się tak ubierają to już nie moja sprawa x]] Lepszy Horror niż Emo, nieprawdaż? xD
Za prekursora horror punka uważany jest amerykański zespół The Misfits."
...Większość tych zespołów, kończy zapewne swoją karierę, robiąc muzykę wyłącznie do gier na Sony ;P Po przesłuchaniu w tym momencie 3 utworów "the Misfits" na ich stronie - taki właśnie nasuwa mi się wniosek... ;P Za sztywne.
Metallica to fajnie scoverowała :D
Nie przepadam za Misfitsami, ale die, die (daj,daj :D) jest naprawdę fajnym kawałkiem.
Poza tym Misfitsi teraz są bardzo popularni, jak sam horror punk.
Większość postów w tym temacie to jedna wielka parodia. Kolejna odmiana gotów??? Znajomość Misfits wyłącznie z coveru Metallicy? Cmentarne wycie? W stroju wampira do pracy? Zaraz się zapowietrze chyba ze śmiechu....
Krótko: prekursorem gatunku było i jest nadal grające Misfits. Muzyka to melodyjny punk rock. Czesto wplecione sąi elemente psychobilly. Teksty i cały klimat nawiązuje do tanich horrorów czy to filmowych czy książkowych, potworów itd. Muzykom zazwyczaj towarzyszy określony wizerunek i image, ale przecież nie jest to obligatoryjne aby tak chodzili na codzień...
heh.. wkleił pierwszą lepszą definicje z wikipedii..znawca.
Raczej o tej kapeli się wiele powiedzieć nie da..poza tym, że stworzyli ze 3 dobre kawałki a reszta to jeden wielki kicz.. jak dla mnie humorystyczny.
heh.. wkleił pierwszą lepszą definicje z wikipedii..znawca.
Tak? To znajdź mi tą definicje, podaj z jakiej jest strony. To że ktoś potrafi sam napisać coś konkretnego na jakiś temat nie znaczy że zerżnął to skądś. A jeśli jesteś przyzwyczajony że tylko tak się da to trudno.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum