Właśnie o tym się dowiedziałam, ale podobno bezterminowe zawieszenie nastąpi 9 grudnia. To stać się musiało. Może dobrze. Płyt już sporo wydali, koncertów dużo zagrali. Zresztą ich koncerty to dziwne zjawisko. Na scenie grają 40letni kolesie, a pod sceną 15letnie dziewczęta piszczą i skaczą. Ponadto pewnie na Strachach się skupią i dobrze.
_________________ the further we go and older we grow,
the more we know, the less we show..
a ja wolę pidzame od strachów na koncertach i mi bedzie szkoda
_________________ I don't need anyone, don't need no mom and dad
Don't need no good advice, don't need no human rights
I got some news for you, don't even need you too
I got my time machine, got my 'lectronic dream
Kocham ten zespół! :( Co prawda nie jest on już taki jak przedtem. Porównajcie sobie Złodzieje Zapalniczeka Bułgarskie Centrum... Teraz mają oni mało wspólnego z Punk'iem, ale i tak jest to jeden z moich ulubionych zespołów. KOcham ;(( a oni sobie dziłalność zawieszają, nawet na ich koncercie nie byłam!
_________________ "Jestem za mała by spojrzeć Ci w oczy
Nawet na palcach nie dorastam Ci do pięt"
Więc odpierdol się, zostaw mnie, będę krzyczeć kiedy chce!
Walczę o swoje i nigdy się nie poddam!
Właśnie, to bardzo dobrze. Poza tym mają w planach tę płytę z Kaczmarskim. Czekam z niecierpliwością.
a ja się boje,że to bedzie kolejne kaleczenie...kiedyś Kaczmarski powiedział,że swoje ew, Przeróbki widziałby na modłę jak Kult przerobił Tatę Kazika.Prosty wniosek.Jak Kult się za to zabierze a zwłaszcza para Banan-Gruda i Kazo to zaspiewa to będzie gitez
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Grabaż też daje radę, więc nie ma się co czepiać. Pod względem tekstów na pewno jest mu bliżej do poezji, niż Kazikowi. Oczywiście niczego nie ujmując temu drugiemu, bo uwielbiam słowa Staszewskiego. Tyle, że to nie poezja ;).
Suma sumarum, Grabaż wie jak się zabrać do liryków, więc liczę na coś fajnego.
Grabaż też daje radę, więc nie ma się co czepiać. Pod względem tekstów na pewno jest mu bliżej do poezji, niż Kazikowi. Oczywiście niczego nie ujmując temu drugiemu, bo uwielbiam słowa Staszewskiego. Tyle, że to nie poezja ;).
Suma sumarum, Grabaż wie jak się zabrać do liryków, więc liczę na coś fajnego.
CO????????? Nie wiem moze to kwestia gustu, ale jakos teksty Grabaża do mnie nie trafiaja. Szczerze to podpisałbym ich pod pop bo graja jakos tak hmmm lekko. A teksty Kazika to hmmm jakby zabawa słowami. On układa to co chce i widac to w jego całym dorobku muzycznym. Miał naprawde dużo kawałków z różnymi tekstami... jest taki jeden kawałek "Jeden przykład fortuny z rodzinnego kraju"... moim zdaniem polscy raperzy czy jak im tam jest powinni brac z tego przykład. Tekst jest swietny, jest ciekawy pomimo ze lekko dolujacy ale da sie go sluchac. Dalej, mamy kawałek pełen punku "Legenda ludowa" - kawałek z kopem a jaki tekst tam jest ? Mozna zauwazayc w tym ze on albo pisze dziwnie i bardzo poetycko, albo poprostu mowi to co chce powiedziec jakims tekstem i rowniez robi to poetycko. Grabaż to przy Kaziku cienias ;)
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
Co nie zmienia fakty, ze dla mnie wiekszym poeta jest Kazik który potrafi jakis sensowny tekst napisac niż Grabaż który chociazby z Bułgarskiego Centrum zrobił niezły pop i mało ambitny tekst ;) Ale to tylko moja opinia ;)
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
No nie wiem czy to taki mało ambitny text. Moim zdaniem texty na tym albumie są świetne, prawdziwe, takie do słuchania... Ja normalnie nie słucham krajowej muzyki w ojczystym języku (no moze procz HEY), ale Bułgarskie Centrum mi sie podoba
Ja sie tez spierać nie będe,bo chociazby po mojej sygnaturze widać obiektywny co do opinii o Kazelocie nie umiem być.
Wracając do samego tematu PP.Grabaż w ksiażce PRL w wywiadzie powiedział,że zdaje sobie sprawę iż muzyka PP to tylko odprężenie dla dzieciaków po szkole i on tego nie traktuje zbytnio serio.Mi pidżama nie pasuje klimatem koncertów...nie wiem...tak jakoś jest.Dzieci z dobrych domów i tego typu klimaty.Biorąc pod uwage publikę,znaczy ogół to prawda jest,że pp jest najbardziej "punkowym" zespołem,który sie przebił w miarę.Sam Grabaż przyznaje,że czasem sam nie wie o co chodzi w jego słowach...i to jest najwiekszy zarzut.Jeśli poezja ma tradiać do trzewi poprostu,ma wywoływać uczucia to git.Jeśli jednak ma poruszać jakieś tematy społeczno-kulturowe to musi być jakiś zaczep by czlek wiedział co autor miał na myśli.
Ja z PP lubię Outsidera,głównie za tekst i Twoja generacja.To dwa hiciory,lecz posiadające najbardziej "socjologiczne" teksty,czyli takie jakie lubie.
Głos Grabaża mi sie podoba.Nie jest to wprawdzie "brudny" wokal,ale chłop śpiewa "na czystym kanale" z taką punkową werwą....tylko tej punkowości brak w pidżamce
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum