Aha, w takim razie Burzum to punk. Punkowość Varga polega na prostocie i surowości muzyki, jaką tworzył
Ile ironii. Aha, wiec Clash 'prosty' nie jest. Racja, solówka na solówce. Tez potrafie ironizowac. Do czego zmierzam, to co teraz napisałes i co pozwoliłam sobie zacytowac niczego nie wnosi do dyskusji, jak nie masz nic sensownego do napisania to nie pisz nic.
Postawiłam jedno pytanie, co najmniej 3 razy. I nie doczekałam sie odpowiedzi, zamiast niej piszesz wypracowanie o punk rocku. Nie wywijaj kota ogonem, nic nie napisales o przekazie BR. Nic, kompletnie. Utwierdziłeś mnie w przekonaniu, ze to denny zespół jakich wiele. Nie potrafisz podac zadnego argumentu, na czym polega ich przekaz. Nie wiem co w nich Edek słyszy. Aha, nie chodzi mnie o szkoły grania (mowa o Black Flag i BR) a o przekaz, o którym potrafisz tylko napisac, ze jest. No naprawde, brzmi przekonywająco.
Na przyszłosc:
Moth napisał/a:
Dziewczę, punk rock, to otoczka dla przekazu, który(...)
Od początku Bad Religion krytykuje "amerykański sen", a nazwa zespołu "zła religia" oznacza sprzeciw wobec wszelkiej zorganizowanej religii
edit:
Cytat:
Punk to konkretne przesłanie, a nie opakowanie w jakim zostało owo podane. To że punk rock tworzy również pewne kanony muzyczne to raczej kwestia wygody dla twórców tego gatunku i zarazem potwierdzenie moich słów - prostota punk rocka (tego rdzennego) ma swoje uzasadnienie w tym, że warstwa muzyczna stanowi tło dla przekazu, jest najmniej ważna w punk rocku (przecież nie od parady niektóre raperskie składy, określa się mianem pankowców XXI wieku. Chodzi o przekaz!), raczej jest jednym ze składników, który ma spowodować spotęgowanie słów, które podaje słuchaczom dany zespół.
i dlatego np. i Patii Smith Group, i Sex Pistols, i The Clash będą uważani za punk, mimo, ze ich muzyka się od siebie duuuużo różniła. ale im wszystkim chodziło o to samo.
_________________ A wise girl kisses but doesn't love, listens but doesn't believe and leave before she's left.
W oldschoolowym wydaniu, owszem. Jednak ta nowa fala zespołów przekazujących ideologię straight edge, z hc mają niewiele wspólnego, jeżeli chodzi o brzmienie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum